MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, July 31, 2011

GAMBAR TERBARU AKU...*aishh malu pulak rasanya*



Ada beberapa jam lagi sebelum kita semua umat Islam mula puasa.

Jadi dengan masa yang ada belen-belen sikit ni aku nak tepek laju-laju gambar terbaru aku. Gambar adalah sedikit cekci,...jadi kalau rasa tak lalu nak nengok tu cepat-cepat tutup mata ok. Heh.


Ini dia...mak buyong of the year! Ceaaaa...



Gambar di ambil ketika kandungan berusia 5 bulan 1 minggu 3 hari.


Perut membesar bagai johan nampaknya.


Majulah perut untuk baby sedunia.


Sekian.








*malu pulak tiba-tiba ^_^*

ESOK PUASA YEAY!! ESOK PUASA YEAY!!


Esok puasa!!! Yeay!!

Wah..kemain confident lagi kan esok puasa padahal belum lagi announce kat TV..anak bulan pun orang tak tengok lagi. Hihi..

Tapi memang ramai kata confirm esok puasa. Raya pulak confirm 30 Ogos. Makna kata tahun ni kita puasa 29 hari sajork. Double yeay!!

Aku sebenarnya agak neves nak sambut Ramadhan tahun ni. Ada dua sebab...

Satu, sebab aku akan berpuasa dalam keadaan berbadan dua. First time ni. Neves toksah cakap lah. Heh.

Dua, ni pun first time jugak aku sambut puasa sama-sama dengan incik suami sebagai suami isteri. Even tahun lepas Ramadhan jatuh lepas kami kawen, tapi aku dengan incik suami takde chance nak puasa sahur sama-sama. Ate dah sorang kat KL..sorang kat Labuan. Camne?

Cuma dapatlah bersahur dan berbuka sama-sama awal Ramadhan tu. Bleh baca balik entri ni.


So aku pun tak berapa tahu sangat perangai incik suami ni time bulan puasa.

Beliau ni jenis bangun sahur ke tak ke..aku pun tak tahu. Kalau ikut perangai aku memang memanjang aku malas sahur. Perut aku memang boleh tahan lapar, cuma dahaga je susah sikit aku nak tahan. Weeeee.=)

Berbuka pun sama la jugak, pun aku tak pasti apa menu kesukaan incik suami. Yang aku tahu tiap kali berbuka wajib ada kuih depan mata. Kuih feveret beliau biasanya adalah karipap. Hmm..nampaknya bermula esok mulah misi aku mencari kuih karipap tersedap di bazaar Ramadhan nun.

Tapi apapun aku yakin sangat suami peliharaan aku ni tak cerewet bab makan. Kau hidang je la apa pun. Lauk belen-belen semalam pun dia boleh sauk telan..takyah panaskan pun takde hal.

Harap-harap tahun ni dapatlah aku berpuasa penuh. Dua tiga hari kebelakangan ni memang aku selalu dah briefing baby dalam perut ni tentang puasa. Harap-harap baby bagi kerjasama. Hehe.


Segala mak nenek koko crunch, honey star, susu segar, tuna, roti, sardin, drumet, nugget segala aku dah prepare siap-siap kat dapur. Itu adalah stok bekalan time sahur.

Tak lama lagi serunding and kurma akan terbang ke mari dari KL.

Heh...kurma pun nak import dari KL ke?

Ceh.





Jadiiiiii.....................






Saturday, July 30, 2011

ANAKKU SAYANG..INI ADALAH BAJU PERTAMA KAMU.



Tadaaa!!!!





Ini adalah baju pertama baby. Satu-satunya baby stuff yang kami baru beli setakat ini. Heh.

Beli dah agak lama dah..adalah dalam 3 minggu lepas tapi baru nak pahat memorinya dalam belog. Huhu.

Rompers Chelsea ni kalau sekali tengok pun dah boleh agak..ni tentu-tentu pilihan incik suami. Kalau aku takde kuasa pulak aku nak membeli baju bola-bola ni untuk anak. Tapi dah abahnya berkenan bebenau, maka aku order je la..bukak susah pun, kat fesbuk jek. Tukang bayar dah tentulah incik suami.=)

Harga? RM20...Postage pulak RM10. Maka total harga adalah RM30. Agak mahal bagi sehelai rompers. Tapi dah laki aku meroyan nak jugak beli..layankan aje.

Memandangkan ini adalah baju pertama sang anak, maka sentimental value tu agak tinggi sikit di sini.

Aku dah pesan pada incik suami, baju ni kita mesti simpan sampailah anak besar. Kalau boleh aku nak frame kan baju ni nanti buat hiasan dinding. Heh.

Baju ni adalah tidak boleh dibuang, atau di let go, apatah lagi dijadikan kain buruk. Mesti simpan simpan simpan sebaik-baiknya..bikin pusaka.

Over.

Incik suami pulak kata....




Ini adalah baju pertama yang baby akan pakai lepas lahir ke dunia nanti.


Wahhh!! Teruja lebih pakcik tu.





Friday, July 29, 2011

21 MINGGU SUDAH..


Sejak mengandung 5 bulan yang lepas aku belum pernah sekali pun muntah loya-loya tu.

Alhamdulillah..kerana badan boleh menerima perubahan hormon dengan jayanya.

Tetapi...

Subuh pagi tadi, sejarah telah tercipta.

Huhuhu..

Aku muntah loya!!

Heh. Separuh hati rasa macam eksaited pulak bila muntah meloya gitu. Baru rasa macam orang mengandung. Selama ni ada masa tak terasa macam mengandung sebab tiada apa-apa alahan. Sampai aku selalu lupa aku bawak satu lg nyawa dalam perut. Itu yang selalu lupa diri melasak-lasak sampai sakit kaki sakit pinggang.

Tapi jauh di sudut hati sebenarnya bersyukur amat dikurnikan kesihatan yang baik-baik setakat ni.

Dapat merasa meloya uwek uwek sekali pun jadilah. Cukuplah tu. Jangalah muntah-muntah lagi..nanti longlai pulak badan. Dah lah nak puasa dah ni.


Tapi peliklah jugak....

Baby dah masuk 21 minggu baru lah tekak nak meloya.

Hmm..lain ibu..lain pengalamannya kan.

Yang pasti, tak sabar nak tunggu 10 Ogos..mau intai baby punya teeettt..


Baby ada "pistol" ke ada "bunga"?

cer teka cer teka..

=)

Wednesday, July 27, 2011

SAKIT LAGI PINGGANG AKU

Ya Allah...hari ni aku sakit pinggang lagi.

Hampunnn!!! Sakit!

Semalam dah mc satu hari, dah rehat puas-puas kat rumah, jadi hari ni aku hayunlah kaki ke sekolah dengan semangatnya. Sebelum keluar rumah dah niat dalam hati takmau lasak-lasak lagi, takmau berdiri lama-lama lagi time mengajar..pendek kata dah azam dalam diri nak behave sikit. Ingat perut awak tu makin hari makin besar, makin berat. Heh.

Sekaliiiii....masa perhimpunan pagi ada pengumuman..

"semua peserta perbarisan untuk semua rumah sukan sila berkumpul di tapak perhimpunan selepas perhimpunan. Peserta perbarisan dibenarkan berlatih sehingga waktu rehat."


Yep..skrg kat sekolah dah mula kejohanan sukan tahunan. Jumaat ni adalah hari kemuncak yang biasanya ada acara perbarisan bagai tu.

Aku pulak bila dengar ada latihan perbarisan, terus teruja. Serius, sejak dari sekolah rendah aku memang peserta setiap kawad kaki sampailah tingkatan 5. Jadi minat tu terbawak-bawak sampai dah jadi cikgu. Heh.

Lalu apa lagi..terus la aku pergi pantau budak-budak perbarisan rumah sukan aku. Apa cerita gamaknya.

Ternyata budak-budak perbarisan pun memang mencari cikgu untuk uruskan team mereka.

Mana nak pantau kawad kaki...dah cantik ke belum kawadnya. Ke masih ada yang jalan macam robocop. Heh.

Mana nak pikir tang pakaian and aksesori. Biasalah, perbarisan mesti kena pakai aksesori merapu-rapu segala tu. Nak ikat reben kat kepala la, nak bubuh selempang kat badan la..nak cat cat muka la..biasalah tu..macam tak biasa.

Jadi aku lah cikgu yang mengurusnya.

Berdirilah aku sama-sama dengan budak-budak kat tengah padang, dengan panas terik...huh memang aku tak sedar diri.

Bukan sekejap sekejap pulak tu..lamaaaa....

dari jam 7 pagi sampai 9.40 pagi!!

ce kira ce kira berapa jam?

Gila betul mak buyong ni.

Tak sedar diri betul time tu.

Dengan tak breakfastnya...

Ishh..ntahlah.

Itulah..bila passion menjadi guru menguasai diri..ceaaa!!

Dan penangannya biasalah..

SAKIT PINGGANG!!!

Macam anak kecik aku merengek-rengek sakit pinggang dalam kelas. Nasib baik anak murid aku semua perempuan, jadi rasa malu tu takdelah sangat. Siap aku mintak tolong anak murid sapukan ubat krim yang doktor bagi kat pinggang aku. Then barulah lega sikit.

Lega sikit jek...tak lama pastu dia sakit balik. Sampai menangis aku kat bilik disiplin *meja aku kat bilik disiplin sebab aku guru disiplin sekolah* menahan sakit.

Balik rumah..bawak kereta laju-laju sebab nak bagi cepat sampai rumah.

Husband sapukan ubat lagi..then aku paksa mata untuk tido.

Bangun tido...alhamdulilllah..

Dah tak sakit dah...

=)















P/S: Esok kejohanan sukan akan diadakan di komplek sukan pulak. Yang ni lagi hebat..sukan dari jam 7 pagi sampai 5 petang. Aku macam dah bersedia nak kena sakit pinggang lagi besok. Huhu

Tuesday, July 26, 2011

UJIAN MENGANDUNG.....SAKIT PINGGANG


Semalam sakit pinggang menyerang. Sumpah aku cuak gila. Takut sangat kalau itu simptom-simptom kencing kotor yang boleh buat aku kena tahan kat wad macam 4 bulan lepas sekali lagi.

Tapi sumpah sakit sangat.

Rasanya semuanya gara-gara mengajar 4 period direct. Tahu je la kalau dah mengajar, berdiri lama adalah pasti. Aku macam tak berapa reti mengajar kalau secara duduk. Aku rasa bila aku duduk mula la anak murid anak sok sek sok sek pot pet pot pet kat belakang nun. Kalau aku berdiri, senang sikit mata aku nak jangkau seluruh kelas. Kalau ada yang nakal sangat pun senang aku nak tuju bagi cubitan sayang sedas dua. Huhu.


Memang sekarang ni aku jadi kalah bila berdiri lama-lama.


Tambah pulak ada satu masa dalam kelas tu aku TER BERLARI.


Yep. Aku ter berlari. Tapi lari-lari anak je la. Itu pun berlaku di luar sedar. Asalnya aku nampak seorang cikgu ni lalu kat koridor kelas dan aku nak panggil beliau sebab ada hal penting nak habaq mai. Tahu je la bila kita nak panggil orang, tapi orang tu kemain menonong je laju jalan...secara spontan mesti akan ter berlari anak nak mengejar kan??

Ha..itulah yang aku buat. Sumpah aku tak sedar, sampailah anak murid dalam kelas yang menjerit tegur...

"Cikgu!!! Jangan lari!!"

Gosh!

Time tu baru aku sedar diri. Terus rasa bersalah pada baby dalam perut ni. Nasib baik aku cuma lari-lari anak 3 4 langkah jek. Kalau aku lari 3 4 meter?? O M G!


Dan memang..tak lama lepas insiden "lumba lari" tu la aku mula rasa sengal-sengal badan. Masa tu la mula rasa macam ada benda cucuk-cucuk pinggang belah kiri aku. Sakit.

Duduk tak kena..

Berdiri tak kena..

Tangan tak abis-abis dok pegang pinggang sendiri sambil cuba urut-urut dengan harapan akan lega sikit. Sampai kadang-kadang aku tak tahan aku tumbuk-tumbuk pinggang aku.

Heh.

Rasanya kena baring baru lega kot.

Hmm..tapi takdenya,

Balik rumah, dengan tak tukar bajunya aku terus baring atas tilam. Sah, tilam 5 inci tu pun tak mampu nak legakan sakit ni.

Aku golek ke kanan...sakit jugak.

Aku golek ke kiri...makin sakit.

Aku baring terlentang...adeh deh..sakit.

Sampai satu tahap...aku tak tahan, aku call incik suami kat tempat kerja. Malang pulak beliau tak angkat fon. Berkali-kali aku call aku sms...haram nak jawab.

Maka menangis la aku sorang-sorang kat rumah menahan sakit. Huhu..Aku usap-usap perut, pujuk baby janganlah buat mama sakit. Iye, baby pulak hari tu aktif bebenau menari dalam perut. Buat aku jadi tak selesa dua kali ganda. Jadi aku pujuk la anak...tolonglah mama sayang..

Kuasa Allah...sakit aku berkurang. Alhamdulillah.

Incik suami ada call back..dengar nada suara beliau macam panik betul. Yelah, aku try call lebih seploh kali, tambah sms bagitahu aku sakit..mahunya tak panik pakcik tu. Incik suami kata, dia balik keje nanti dia bawak pegi klinik.

Berbondonglah kami ke klinik.

Kalau kat semenanjung ada banyak klinik yang bukak 24 jam kan? Atau paling tidak tutup jam 10 atau 11 malam. Tapi kat Labuan ni..jam 8.30 masing-masing dah mula tutup pintu klinik separuh. Tandanya no more patient allowed.

Nasib baik aku sempat register...jadi pesakit akhir.

Nasib tak berapa baik jugak bila doktor bagi aku injection sedas. Tak ready okey, nak terima injection. Aku ni dah la takut jarum. Tapi apa nak buat..redha je la walaupun hari cuak gila. Huhu.

Dan doktor suruh aku berehat banyak. Dia kata aku aktif sangat. Incik suami pun kata gitu. Beliau siap marah aku nape berdiri lama-lama. Apa takde kerusi ke dalam kelas nak duduk?? Hoh..bila incik suami dah mula menyinga gitu aku pun jadi takut. Huhu.

Dan endingnya aku dapat mc satu hari.

Jadi hari ni dengan bosannya aku akan duduk makan tido saja di rumah.

Dengan harapan pinggang dah tak sakit lagi. Insyaallah..


Untuk anak murid kat sekolah nun....cikgu mintak sorry okey. Terpaksa tangguhkan kelas kamu untuk hari ni.

Daa..

Monday, July 25, 2011

SUAMI DAN KEDAI BABY

Semalam..masa pergi hantar laptop ke kedai untuk di repair, sempatlah kami laki bini berdenting denting barang sejam dua.

Aku seret incik suami keluar masuk kedai.

Masuk kedai jual baju-baju mengandung. Puas aku selak-selak selai-selai baju..hmm..nan hado yang berkenan di hati. Macam semua baju pesen lama. Ceaaa!! Nak pakai baju pesen baru aje. Huhu.

Jadi keluar dengan tangan kosong.

Jalan-jalan lagi..aku seret laki aku masuk kedai baby pulak. Padahal dalam kepala memang takde rancang nak membeli apa-apa pun. Saja window-window.

Aku tengok mata incik suami melilau tengok itu ini. Mungkin jugak ini first time beliau masuk kedai jual barang-barang baby. Huhu..

Mula-mula beliau pegang botol susu. Ditenung-tenung berkerut dahi. Hmm..pelik mungkin sebab botol susu zaman sekarang memang macam-macam bentuk dan design yang tak pernah ada masa zaman dia kecik-kecik dulu.

Pastu mata melilau tengok set breast pump, warmer and sterilizer. Heh, nampaknya beliau sangat amik berat tentang apa yang aku mahu. Memang aku ada zikir-zikir berkali-kali yang aku nak beli breast pump set, warmer & sterilizer untuk anak nanti...jadi bila tengok incik suami bizi survey-survey harga tu..maknanya perkembangan sehat tu. Haha.

Pastu jenjalan-jenjalan lagi keliling kedai.

Macam-macam benda incik suami pegang telek tengok.

Diapers beg dia sangkut testing-testing kat bahu.

Papa beg pun dia hangkut try galas kat bahu jugak. Ohh kamu nampak sangat kebapaan bila galas papa beg itu. Nanti kita beli okey. =)

Dan paling aku tak menahan sekali bila beliau tercegat lama kat satu rak ni.

Di tangan ada sebuah kotak..sederhana besar.

Tekun betul dia membelek kotak tu.

Dan secara tiba-tiba....












"Ayang..nanti kita beli ini ye untuk baby."


Apa tu??


"PLAYDOH"


Agak-agak aku nak angguk ke nak geleng?

Sunday, July 24, 2011

SIAPA KATA AKU TUTUP BELOG??


Fuh! Fuh! Fuhhhhhhhh!!!

Huh, berhabuk sawang dah belog peliharaan ni. Dah macam tak terpelihara dah pun. Huhu..Lama betul tak berbelog, fesbuk pun kemain berzaman takde hapdet status, semua gara-gara cik lappy ni rosak. Mogok gamaknya sampai habis semua file tak boleh bukak. Apatah lagi nak bukak google chrome ataupun explorer, memang tak dapek la. Katanya ada something missing from computer. Nak bawak pegi repair, aku sendiri pun takde masa extra, Hari-hari pun bizi, sampailah pagi tadi baru berkesempatan bawak cik lappy jumpa "doktor" bagi merawat mogok beliau. Huhu.


Jadi..jadi..apa cerita terbaru aku?? Eh ada ke yang nak tahu? Huhu..


Kalau nak ikut, baaanyaaakkk betol benda nak setori mori kat sini. Tapi sebab terlampau banyak aku sampai tak tahu nak mula dari mana.

Yang penting perut aku sudah mula membulat bagai bola.

Kadang tengok macam kandungkan baby boy.

Bila tenung-tenung lama sikit nampak melebar pulak..macam baby girl je kat dalam nun.

Hmm..konpius.

Tak sabar nak tunggu 10 Ogos ni..

Nak pergi next check up....check up yang ada sesi scan-scan. Yabedabedu!!! Hopefully baby tunjukkanlah anunya ye. Mama tak menyabor nak bersoping dah ni. Tapi selagi tak tahu gender, macam kurang passion pulak nak beli barang anak. Huhu.

Dan next check up ni jugak rasanya aku kena telan air gula. Omaigod!

Walaupun berat badan masih segan-segan nak naik..setakat 5 bulan pregnant ni berat baru naik 1.5 kg sajork dari berat sebelum pregnant. Adakah itu satu pencapaian yang harus dibanggakan?? Hmmm..Okey sambung balik tentang minum air gula, nurse kat klinik kesihatan kata, aku memang besar kemungkinan kena telan air gula tu sebab umur aku dah lebih 25 tahun. Memang kalau ikut prosedur, bakal-bakal ibu yang umur lebih 25 tahun kena minum air gula walaupun berat badan tak naik mendadak. Jadi sila redha.


Oh ye..tak lama lagi nak puasa. Ramai yang cadangkan supaya aku tak payah la puasa. Kesian kat baby katanya. Tapi kalau ikut hati nurani aku, aku nak cuba jugak puasa. Lagipun kuasa makan aku tidaklah terlalu lahap sekarang ni, rasanya aku mampu puasa kot. Paling tidak separuh bulan. Ceaaa..ada hati nak ponteng puasa 15 hari tu. Haha!

Apapun, mood untuk beraya memang tidak berapa ada tahun ni. Rumah aku takde kuih raya pun aku takde kesah. Aku takde baju raya pun...hmm ada aku kesah?

Yang penting keperluan anak yang bakal lahir ni dapat disempurnakan sebaik mungkin.

Harap semuanya dipermudahkan.

Amin..

Okey, itu je la kot nak taip.

Mata ngantok sudah. Baby dah bisik-bisik...

"mama...jom kita tidor"

Hehe.

Monday, July 4, 2011

SUAMI KAYA.................sekejap

Dua tiga hari ni..entahlah, incik suami macam banyak duit pulak. Selalu duit dalam poket asik cukup-cukup jek. Uhuk uhuk.

Tapi yang bagusnya, bila rezeki dia lebih sikit..dia mesti tak lupa kat aku. Dari pagi membawak ke malam...kau cakap je kau nak apa..selang bape minit mesti benda dah ter toing! Ada depan mata.


Weekend baru ni memang bercuti lah aku dari masuk dapur. Makan semua beli. Sorga!

Pagi dihidangkan roti telur sedap sebanyak duit keping untuk aku sorang.

Tengah hari merasa pulak nasik briyani lauk ayam goreng sama sotong goreng tepung. Perghh! Sampai tertido kenyang.

Petang sikit melantak KFC pulak.

Tambah heaven bila incik suami offer untuk belikan aku apa-apa yang aku nak di Parkson nun.

Uishh!!

Jarang ni incik suami nak offer diri belikan itu ini ni. Ini peluang baik ni. Tak harus dilepaskan. *sambil angkat-angkat kening*


Mula-mula kasi can incik suami soping untuk diri sendiri dulu la kan.

Dia sauk seluar track bottom selai. Maklumlah..seluar lama abis semua dah koyak. Koyak tak hengat pulak tu tang mana. Haha.

Pastu aku nengok dia dok belek-belek t-shirt pulak. Bila dia siap pilih je aku mula buat bibir juih..bukan apa, t.shirt beliau balik-balik kaler merah, balik-balik kaler merah. Haih!

Lepas tu ada lagi...wahh tak sayang duit nampaknya laki aku ni kali ni.

Dia rembat pulak selai sweater nak buat pakai-pakai atas motor katanya. Rasa aku dah berhelai-helai sweater dalam lemari tu..tapi takpelah, biarlah dia manjakan diri sendiri sekali sekala.

Then....

Turn aku.

Yess!!

Nak beli apa ek?

Baju??

Hand bag??

Purse??




Hmmm...


Penat-penat pikir sudahnya aku beli ini.


.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Honey Cashew Nuts Cap Tong Garden sebanyak dua bungkus.

Jumlah kerugian poket incik suami = RM6.40

Sekian.

Sunday, July 3, 2011

HATI TAK TAHAN NAK BELI BABY STUFF



Hari ni mood adalah men survey baju-baju baby. O M G!! Baju-baju baby zaman sekarang adalah super duper comel.



Aku kelik belog ni..jumpa baju cantik. Kelik belog itu pulak..ada baju cun jugak. Aku kelik kelik kelik lagi sampai berpinar-pinar mata tengok romper, jumper comel-comel cenggitu.




Tapi biasalah, baju yang extra cun pastinya baju untuk baby girl.




Untuk aku yang masih berteka-teki gender anak ni hanya mampu renung dalam-dalam je la baju-baju tu. Nak beli......hmm nantilah. Takut jugak aku meroyan nengok anak lelaki sarung romper kaler pink! Heh.







Tak cukup men survey kat internet, aku seret incik suami pergi bandar pulak. Sambung survey barang-barang baby kat mall pulak. Tapi biasalah Labuan..abis gah pun cuma ada Parkson Ria jek. Baby department pun cenonet jek, jadi choice adalah tidak banyak. Tapi cukuplah kalau nak cuci-cuci mata.

So far aku dah siap dah checklist barang-barang baby.

Mana yang perlu aku beli secara online..semua dah aku list down. Untuk pembelia online, aku prefer dengan Littlewhiz.com dan OneBabyWorld.com. Harganya lebih murah.

Untuk baju-bajan yang nak pakai belasah-belasah, rasanya aku akan beli kat mall je kot. Tadi tengok baju-bajan brand anakku atau jenama yang tak berapa nak berjenama harganya not bad. Selai dalam bawah RM20 gitu. Kira oklah. Kalau baju-bajan nak jalan-jalan yang extra cun tu mungkin aku rembat kat kedai-kedai online jek. Calon-calon utama baju yang nak dibeli adalah seperti gambar-gambar di atas. Huhu.

Tapi tentiba tadi tengah syok-syok main fesbuk...

Terjumpa ini.





Terus incik suami suruh order.

Ceh!

Saturday, July 2, 2011

BABY CUBIT PERUT MAMA YE?


Hai!

Sepi sekumtum mawar merah aku nampaknya minggu ni kan? Tapi sepi cuma dalam belog jek, kat alam realiti...umang aiiiii! Mama membizi nak. Sibuk.

Minggu ni macam-macam event ada kat sekolah. Rasanya selama seminggu ni aku cuma masuk satu kelas jek, kelas yang lain semua nan hado. Ada yang aku tak sempat nak masuk, ada yang di relief, ada yang ditangguh p & p. Memanjang ke hulu hilir sampai anak dalam perut pun dah tak reti diam.

Aku sebenarnya konpius lagi, tak tahu nak bezakan rasa gerak-gerak dalam perut ni adalah pergerakan baby ke atau urat-urat aku yang bergoyang-goyang. *urat bergoyang??*

Tapi memang setiap hari akan rasa macam..hmmm..macam mana ek nak explain..lebih kurang rasa macam ada orang cubit-cubit manja bahagian dalam perut aku. Bila aku bagitau kat incik suami, dia jawab...."tangan baby kan kecik lagi, mana boleh dia cubit." Heh.

Pastu sekarang ni kat sekolah, aku makin ramah pulak nak soal siasat cikgu-cikgu yang dah menjadi ibu ni. Tambah best kalau aku soal siat-siat cikgu-cikgu yang baru dapat baby sulung. Uiii memang menganga mulut dengar cerita diorang.

Aku sekarang sebenarnya tengah nak kumpul maklumat tentang breastfeeding terutama tentang breast pump. Memang aku ada jumpa banyak blog-blog, website website yang offer banyak info tentang breastfeeding ni, dah siap-siap aku letak link kat side bar tu, tapi rasanya bila tanya experience dengan ibu depan mata lagi best. Kalau ada apa-apa soalan, dan dan tu jugak boleh aku tanya dan terus akan dapat jawapan. Takde payah nak inbox emel ke facebook segala. Huhu.

Tadi ada sorang cikgu bagitahu dia guna breast pump madela yang manual tu. Beliau kata okey..tak sakit.

Aku pulak dah aim Spectra 3.

Pastu hati mula belah bagi.

Breastpump apa yang bagus ek?

Pening-pening....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...