MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, September 30, 2013

2nd Pregnancy: Set Bersalin Pilihan Hati


Ehem ehem.

Hari ni kondisi tak berapa sehat. Dari Jumaat hari tu lagi dah tak sehatnya, tapi sebab tak boleh makan ubat, jadi memang melaratlah. Siap aku bantai makan aiskrim lagi adalah. Maka menanggunglah batuk berkahak siap selsema ni. Pakej.

Padan muka.

Hari ni kan, aku nak cerita pasal set berpantang pilihan hati.

Kalau masa berpantangkan Aidi dulu, aku amik set bersalin Amway. Itu pun mak yang belikan. Nak harap aku beli sendiri memang ke lautlah tak reti. Jadi sebabkan ini anak kedua, aku pun dah bijak pandai sikit, maka biarlah aku beli sendiri pulak. Ceaaa!!

Set berpantang pilihan hati kali ini adalah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Set Bersalin Shaklee Kata ko!!

Uii aiiii sana sini orang dok gebang pasal Shaklee ni bagus la itu la ini lah. Mahunya aku tak terpengaruh? Nak pulak aku bangsa tak suka jamu jamu pahit pahit ni. Euuuwww!! So kita kasi moden sikitlah ye dak? Makan Shaklee.

Dah buat pilihan, pastu pening kepala tak tau nak beli dari siapa. Bukan takde orang nak jual, tapi sebab ramaaaiiiii sangat kawan-kawan yang dealer Shaklee ni, so aku jadi fening sikit nak pilih beli dari siapa. Kehkehkeh.

Kang beli dari si A, si B makan hati. Beli kat B, si C pulak tarik muka. Hahaha. Sudahlah Jemah..macam ko sorang je customer Shaklee dalam dunia ni. Pfttt!!

Sudahnya aku pilih beli dari cikgu sekolah aku ni ha..senang. Order order benda terus sampai atas meja je. Kalau ada masalah pape pun senang nak mintak consult sebab dekat kan?

Jadi itulah...aku pilih set bersalin Shaklee kali ni.

Tapi aku tak amik set yang macam gambo kat atas tu. Itu bentul-betul set bersalin yang basic. Aku ni ngengada sikit. Nak sehat lah, nak kurus lah, nak nyusu lah..macam-macam nak. Tapi bajet ciput. Acaner?? Hahaha.

Mujurlah Kak Mizan tu rajin nak melayan. Dia cadangkan aku amik 5 benda ni sebagai set bersalin ala ala diva aku tu.



Satu...

Vitalea. Vitalea ni fungsi untuk apa eh? Aku lupa pulak. Yang penting bagus untuk orang lepas bersalin. Hewhewhew.


Dua...


Zinc Compex. Ini untuk tambah darah la kot. Plus bagi hilang lesu lesu badan. Eh sukati aku je kan. Hahaha. Hari tu dah study dah kegunaan dia, pastu aku lupa. Pangg!!



Tiga...

Alfalfa. Ini bagus untuk sembuhkan luka. Plus merapatkan balik rahim kita. Ada geng geng gojes yang makan Alfalfa ni deme kata kalau makan ni nanti merenyam lebih. Wakakakak!!



 Empat...
ESP. Ini minuman soya. Bagus untuk energy. Dalam pantang kan letih mak ko tau lah kan? So minumlah ESP ni supaya tenaga kita bak kuda kedok kedok kedok gituuuu! Eh bagus untuk tambahkan susu badan jugak.


 Lima...
Lecithin. Haa...kau sebok nak kurus sangat kan dalam pantang nanti? Ate berat dah 103 kelo. Ni belum bersalin lagi ni. By the time bersalin kang mau cecah 107 Kelo. Pengsann laki iols kalau berat tak turun. Jadi marilah kita mendiet kan diri dengan mengambil Lecithin yang dikatakan mujarab untuk turunkan berat badan.


Jadi itulah 5 produk Shaklee yang aku akan amik masa berpantang nanti. Bajet aku dalam rm300 je, tapi demand kemain macam-macam. Jadi itu je lah yang dapatnya. Jadilah. Yang penting kena disiplin makan tiap hari semua vitamin tu.

Oh ya...Shaklee ni lebih kepada dalaman badan kita. Yang luaran luaran kulit berdaki berkerak ni silalah jangan dilupa. Tengkuk aku ni dah legam semacam dah ni. Aku sendiri geli. Suruh laki beli span gosok badan, dia pegi beli span gosok kereta! Apapuntakboleh!

So untuk kecantikan *cantiklahsangat* kulit, aku ada jugak pilihan hati aku.


Tada!!!



Set Belai dari Trubellai.

Set ni ada..

Body Scrub. Buat pakai masa mandi. Sental badan sampai berkilat kekdahnya.

Feminie wash. Ini penting untuk kaum bernama wanita. Tak berpantang pun memang elok pakai.

Body conturing lotion. Ini elok pakai sebelum pakai bengkung. Biar cepat sikit kurus badan aku ni. Ewwaaaahh..harapan menggunung sangat. Ekekekeke.


Set Belai ni harganya RM140. Aku tak order lagi. Minggu depan gaji aku order.

So total kos untuk set berpantang aku kali ni almost RM500!! Pitammm!!

Kalau tak cantik jugak lepas bersalin nanti tak taulah. Lempang diri sendiri je lah.

500 hoii!!


Friday, September 27, 2013

Aidi the Brave Boy *wah english sangat aku hari ni*


Last week bawak Aidi pegi gunting rambut. 

Rambut budak tu dah panjang. Kalau buat aksi lompat bintang je mesti basah basah rambut dia berpeluh. Oh ye, Aidi sekarang memang tengah fasa suka melompat. Dia baaaru nak blajar melompat. Itu pun tak berapa betul lagi gaya melompat dia. Lompat sebelah kaki. Kadang aku geleng kepala je tengok Aidi dengan abahnya melompat bersama-sama dalam rumah tu. Anak dengan bapak sama je ribena perangainya. Lantaklah bang oiii.

Oh masuk balik cerita gunting rambut.

Rasanya ini kali keempat Aidi gunting rambut. Ke kali kelima eh? Lupa dah aku.

Tapi aku seronok bawak Aidi pegi gunting rambut sebab dia langsung tak meragam. Dari 1st time gunting rambut dulu, sampai sekarang..setitis air mata pun tak pernah tumpah di kedai mamak tu. Hebatlah Aidi. *matiklah puji anak sendiri*

Kali ni bawak pergi, 1st time aku dapat tengok Aidi duduk sendiri atas kerusi tu. Takde abah riba riba dah. Mamak alas dengan papan, ha..kau duduklah situ. Sebenarnya ni kali kedua Aidi duduk sendiri atas kerusi tu sendiri tanpa beriba. Tapi masa 1st time dulu aku tak ngikut, so inilah kali pertama aku dapat tengok dengan mata kepala sendiri keberanian anak bujang iols. Heh

Dia tak takut.

Nangis pun tak.

Cuma muka je blur sikit. Maybe pikir apa yang berlaku saat dan ketika ini. Hahaha.



Tengoklah...abang abang sangat kan Aidi.

Bangga kejap aku dalam kedai mamak tu sebab ada anak berani cenggini.

Aku bukan nak kata apa lah...setakat ni, aku tak nampak lagi apa benda yang Aidi takut or fobia.

Tak jumpa lagi.

Gelap tak takut.

Hujan guruh kilat pun tak takut. *aku dulu takut gila*

Kucing pun tak takut. Kucing takutkan dia adalah sebab Aidi suka gigit kucing. Bahahaha.

Ketinggian pun tak takut sebab dia tau skil nak turun dari tempat tinggi.

So far, aku belum jumpa fear factor Aidi. Ewaaahhh fear factor gitu. Huhu. Esok esok tak tahu lah kot ada benda yang dia takut. Harap harap takdelah. Sebab aku memang tak pernah ajar Aidi takutkan sesuatu atau momokkan dia dengan apa apa.

But lately aku nampak laki aku tu suka nau takut takutkan Aidi dengan vakum. Saja gatal tak mau bagi Aidi kacau dia memvakum lantai.

Kalau aku ada depan mata tu memang kena sound la cik abang kita tu.

Bang, takde cara lain ke bang??



Thursday, September 26, 2013

30 Minggu. Baby Masih Melintang. Apa Nak buat??


Minggu ni dah nak masuk minggu ke 31 mengandung.

Sekejap sangat rasaya mengandung kali ni. Tup tup dah masuk 10 minggu terakhir. Kali ni tak tahulah nak overdue jugak ke, awal ke atau ngam ngam due date, Wait and see je lah.

Yang pastinya perut aku membesar bagai johan sekarang. Kat sekolah aku ni ada 3 orang cikgu tengah mengandung yang dijangka bersalin dalam bulan November ni. Aku sorang dijangka bersalin December. Kira paling last lah. Tapi aku tengok perut aku paling maju jaya sekali. Siap ramai yang ingat aku orang 1st yang aka bersalin antara ramai-ramai cikgu ngandung kat sekolah tu. Apakah??

Selasa ritu scan dengan doktor kat KK.

3 kali scan kat KK, tiga tiga kali doktor kata kedudukan baby melintang. Awal-awal dulu melintang aku tak susah hati sangat. Biasalah tu. Ni dah masuk 30 minggu pun melintang lagi...mau tak berpeluh aku?


Tapi macam biasalah, doktor mesti akan suruh relax dulu. Katanya tunggu 36 minggu nanti kita scan lagi tengok macam mana. Harap harap mahulah baby turun ke bawah.

Itu bab baby melintang. Satu hal.

Bab berat badan aku lagi satu hal.

102 kilo hoi!!!

Inilah berat paling berat yang pernah aku miliki setakat ini. Anak punya pasal, mama sanggup je dik. Mujur aku takde sangkut kencing manis. Dah dua kali minum air gula, dua dua result normal. So legaaaa. Cuma kena jaga makan sikitlah. Doktor takut baby terlalu besar. Setakat ni baby dah 1.85 kg. Boleh tahan jugak budak dalam perut ni.

Takpelah...apa apa pun mengandung memang banyak pancarobanya.

Mujur ada Aidi hensem aku tu buat penenang jiwa.


rindu pulak zaman Aidi baby baby gini



Jatuh chenta aku dengan anak sendiri sekarang ni. Aidi sangaaaatttt menyenangkan hati. Walaupun kenkadang ada je projek tak senonoh dia nak buat, tapi iols tetap jatuh chenta.

Alaaaa....sama macam incik suami jugaklah.

Ko ingat dia tu 24 jam menyenangkan hati??

Memang tak lah.

Tapi iols tetap chenta mati sama dia.

=)

Monday, September 23, 2013

Baby Checklist For 2nd Baby.


Lusa nak gaji.

Misi men shopping hoi!!

Ada dua kali gaji je ni nak beli barang-barang anak. Gaji September dgn gaji Oktober. Gaji Oktober pulak awal tahun ni. 2 minggu lagi dapatlah gaji Oktober pulak. Pastu sangap nak tunggu gaji November. Entah entah aku beranak dulu sebelum gaji November. Huhu.

Sekarang dah 30 minggu. Hoyeaahh!!

Barang-barang baby tak selesai lagi. Hari ni nak share baby checklist aku. Checklist untuk 1st baby dengan 2nd baby ni memang lain sikit. Anak kedua takdelah berjela sangat senarai nak belinya. Tapi duit tetaaapppp kena ready berjela jugak. Haha.

BABY CHECKLIST 

A. Baby Gear
1. Baju siang (lengan pendek)                          10 helai  ( Dah beli 3)
2. Baju malam (lengan seluar panjang)              10 helai
3. Rompers                                                       5 helai
4. Jumpers                                                        5 helai
5. Jumpsuit                                                        5 helai  (dah beli 4)
6. Mittens & Booties                                       10 pasang (dah beli 1)
7. Topi/ bonet                                                   3 helai
8. Barut                                                           20 helai (DONE)
9. Bedung                                                          3 helai


B. Baby Diapering
1. Pampers newborn                                       1 pek
2. Wet tisu                                                      1 bekas
3. Changing mat (Aidi punya dah koyak)          1 helai
4. Tisu kotak                                                    3 kotak
5. Napkin Mickey (aku nak sangat)                 1 pek (DONE)


C. Baby Care/ Bathing
1. Towel Sulam nama                                     1 helai (DONE)
2. Towel biasa                                                 2 helai
3. Set mandian (kecil sudah)                            1 set


D. Feeding
1. Botol Tomee Tippee 5oz                            2 biji (DONE)
2. Storage bottle                                             6 biji (DONE)
3. Nursing bra                                                4 helai
4. Nursing pad disposable                               1 kotak  (DONE)


E. Baby Nursery
1. Playpen                                                       1 buah  (DONE)
2. Tilam playpen                                               1 set
3. Bedding set                                                   1 set
4. Hooded blanket sulam nama                         1 helai
5. Storage drawer                                             1 buah (DONE)
6. Kelambu
7. Soft toys

F. For Mama
1. Pad Kotex                                                60 keping
2. Stokin                                                         6 pasang
3. Set berpantang Trubellai    
4. Set berpantang Shaklee
5. Kain batik                                                  5 helai
6. Disposable panties                                      5 helai                                              


Inilah baby checklist aku kali ni. Berapa banyak duit nak kena keluar tak tau lah. Ini pun baaaanyak lagi tak setel.

Bulan ni target nak setel semua hal kain baju anak.

Bulan depan punya gaji kita setel hal hal keperluan berpantang aku pulak.

Agak-agak duit sangkut, kita hold la beberapa benda yang tak berapa nak penting. Aku rasa macam baju bajan anak macam banyak pulak.

20 pasang baju siang

15 pasang baju malam

Banyak ke sikit tu eh?

*tepuk dahi sendiri*


Thursday, September 19, 2013

Aidi dah ada insurans sendiri. Alhamdulillah




Hola!!

Entri semalam aku ada mention padal kad insurans, ada beberapa orang yang bertanya tentang insurans aidi ni. So meh lah mak jemah bercerita. Heh.

Aku bukan agen insurans ye kawan-kawan. So jangan cari aku kalau nak beli insurans.haha.


Asalnya..aku tergerak hati nak beli insurans aidi bila kenangkan kami ni laki bini keje gomen. Memang tak de lah klinik panel ke apa ke kan? Kalau anak sakit, kau keluarlah duit sendiri bayar bil perubatan anak.


Mula tu aku tak terasa sangat sebab aidi jarang demam. Tapi tu la..bila pikir jauh, rasa macam insurans ni penting. So aku mula godek godek, menjemah jemah dengan beberapa orang yang ada amik insurans untuk anak anak jugak.

Target aku...aku nak insurans yang boleh cover

Bil klinik aidi

Bil hospital if aidi warded

Saving untuk masa depan aidi

Premium bulanan dalam rm150

Itu yang aku cari. 


Dan aku jumpa sorang agen insurans ni.

Nama dia Hakim zakaria

No tel  012 2903143

Beliau ada fesbuk, tapi sebab aku taip entri ni pakai fon, so aku vodoh skit nak link link ni.hahah.

Oh lupa..aku pilih insurans PRUDENTIAL ASSURANCE.


Hakim ni kat KL. Aku kan kat labuan. Tapi memang takde hal lah nak berurusan. Pakai fon and emel je jahhhh. Lepas dah gedebak gedebuk finally sampai jugak benda ni kat tangan aku.






Aidi dapat dua kad.

Satu kad untuk klinik.

Satu kad hospital.

Sebab kat labuan ni takde private hospital, so kad hospital tu tak berapa berguna lagi lah. Kalau ada pape emergency (mintak dijauhkan), kita terbang balik semenanjung je lah. Pergi private hospital kat sana je. Tak pun kat kota kinabalu.

Tapi kad klinik memang berguna. Aidi demam je bawak je pergi mana mana klinik yang terima kad insurans prudential. Tak payah bayar pape dah. Hulur kad je.


So far..premium insurans bulan bulan aku bayar rm168 macam tu lah. Ada sen sen tak ingat. Premium aidi mahal sikit sebab mamanya over berat badan. Abahnya pulak merokok. Jadi risiko lebih..premium pun terpaksa lebihlah. Uhuk uhuk.


Kalau uols bangsa yang selim melim sehat walafiat..premium rm100 pun boleh. Bergantung pada bajet dan keperluan kita jugak lah.

Aku ni nak terang panjang lebau memang tak reti lah.

So kalau ada yang nak tanya pape, boleh terus zaasss contact encik HAKIM ZAKARIA kita.


No tel: 012 2903143


Penutup entri..saksikan betapa budimannya aidi melayan anak si hakim tu masa hakim sefamili datang beraya ke rumah hari tu.









Daa!!


Wednesday, September 18, 2013

Anak buat neb memang drama kan?



Pheww!!

Lamaa betul tak hapdet blog. Ritu konon nak hapdet, sekali pengetua pulak mengamuk dalam bilik disiplin. Eh bukan mengamuk marahka cikgu tau, marahkan bebudak kekdahnya. Jadi aku terus tutup laptop. Gerun hoi!

Lepas tu aku dah mula sibuk sibuk sibuk sampai tak tau apa benda yang aku sibukkan. Tapi memang sibuk. Tapi bab menjoyah kat group wasap gojes ada pulak masa. Ekekekeke.

Ni...Aidi demam Jumaat lepas.

Sian nau anak bujang aku tu. Dah berapa lama dia tak demam. Ubat-ubat dalam peti ais tu pun aku tengok paling latest punya pun 2012 punya ubat. 2013 punya memang takde. Nampak nau lama dah dia tak demam. Baguslah kan?

Tentiba last week dia mula selsema.

Hari Rabu selsema.

Aku buat tak tau je dulu.

Khamis pun selsema. Makin teruk. Pun aku buat dono je. Bukan apa, saja nak biar antibodi dia lawan sendiri sakit tu dulu.

Masuk hari Jumaat, Aidi tido petang. Dalam tido tu dia dok hok hek hok hek merengek apa entah. Bila aku pegang badan dia...

Ohmai!! Panas hoi!!

Laju-laju call incik suami yang tengah duty. Suruh balik jam jam tu jugak sebab aku dah panik ni. Badan Aidi panas betul.

Sementara tunggu incik suami balik, aku mandikanlah Aidi dengan harapan suhu badan akan turun. Tukar baju siap siap nak ke klinik.

Kat klinik drama lain pulak jadi.

Kemain lamaaaaaaa nak tunggu giliran. Padahal patient ada 3 4 orang jek. Dari kul 5.30 kitorang sampai, pukul 7 kot baru kena panggil nama. Pheww!! Aidi sampai dah berapa kali dok ajak balik. Hahaha.

Jumpa doktor...

Suhu badan Aidi dah turun. 37 darjah macam tu je. Berkat aku mandikan dia la tu.

Tapi dada dia berbunyi bunyi. So doktor kata kena buat neb.

Baiklah.

Aku dah siap mental fizikal dah ni nak dengar anak meraung kena neb. Bertabahlah mama.

20 saat pertama proses neb tu, Aidi steady je. Diam elok je abah dia peluk.

Lepas tu......satu klinik boleh dengar suara dia meraung. Aku dengan incik suami pun dah macam nak nanges sama. Berpeluh peluh kitorang. Ada aircond pun tak rasa. Yang abahnya kena peluk badan Aidi kuat kuat takmau bagi dia meronta. Yang aku tertunduk tunduk lah pegang kepala Aidi. Macam nak patah pinggang aku membongkok.

Aidi meraung memang kesian sangat. Tak pernah dengar dia meraung sampai macam tu.

Sampai satu saat, agaknya dia dah tak larat nak meraung dah, dia diam je. Letih.

Dia diam sambil sedu sedan je.

Last last dia terlena,

Tengah buat neb tu dia boleh lena.

Sedih sangat tengok.

Gambar memang takde sempat lah aku nak amik ye tak?

Yang sempat amik..gambo ubat je.


Bersusun ubat Aidi dapat.

Nasib baik aku beli medical insurans untuk Aidi. So hulur kad insurans je lah.

Kalau kena hulur duit ringgit, pheww!!!




Eh lupa nak bagitau, Aidi dah sehat dah. Alhamdulillah. =)

Tuesday, September 10, 2013

Nak update tapi....


Aku nak update blog, tapi tentiba huru hara pulak bilik disiplin sekolah aku ni.

Pengetua tengah amukan ablasa kat bebudak nakal!!

Okla..nantilah aku update. Kang tak pasal pasal dengan aku aku sekali kena amukan ablasa dek pengetua.

Daa!!

Thursday, September 5, 2013

JUMBO SALE !! PRELOVED BAJU AIDI EDISI 2


Hai!

Daku nak bukak kedai lagi. *wink*

Ada customer tak? ello ello??

Haha.

Okey kali ni aku kumbar-kumbar baju-baju basahan yang Aidi dah tak muat dah. Yang penting aku jual yang masih elok je. Yang dah terkoyak ke terlubang ke terkotor ke apa aku tak jual lah yek. 

Jadi macam hari tu jugak lah. HARGA DAN SAIZ SEPERTI YANG TERTERA PADA GAMBAR.

POSTAGE = RM 7 (flat rate seluruh negara. Ewaahhh)

Jemputlah ye tinjau tinjau kot ada yang berkenan.

=)



Jumpsuit First Moment 
KOD A
Size 3-6 (cutting besar. Umur setahun pun boleh pakai lagi)
RM 8
SOLD TO KINA


Jumpsuit First Moment
KOD B
Size 3-6 (Pun sama, cutting besar)
RM 8
SOLD TO KINA



2 pcs Brand Disney.
KOD C
Size 6-12
RM8
SOLD TO ATI



Pyjamas Assign Junior
KOD D
Size 1y
RM8
SOLD TO KINA




Jumper Adidas (Bukan ori ye)
KOD E
Size 18m
RM8
SOLD TO ANIS




Sleeveless Jumper Adidas (Bukan ori)
KOD F (Biru muda) SOLD TO ATI
KOD G (Biru gelap) SOLD TO ANIS
Size18m
RM8 / sehelai



Bahagian Depan

Bahagian belakang

Hooded Jumper Adidas (Bukan Ori)
KOD H
Size 18m
RM8
SOLD TO CIKNAA




Jumper Cool Baby 
KOD I
Size 18m
RM8
SOLD TO NIZA




Sleeveless  + short pants Disney Baby
KOD J
Size 6-12
RM 8
SOLD TO NIZA



Baju takde brand. (Masih elok sebab jarang pakai)
KOD K
Size 1y
RM8



OK Baby Premium
KOD L
Size L (Lebih kurang size 1y)
RM 8
SOLD TO NIZA



Collar T-Shirt Disney
KOD M
Size 2y (cutting kecik)
RM 8
SOLD TO ANIS



Bahagian depan

Bahagian belakang

Takde brand (Beli sebagai baju raya Aidi hari tu, tapi sempit. Pakai dua kali je)
KOD N
Size 90 / 1y
RM 5
SOLD TO NIZA


Sleeveless Anakku
KOD O
Size 6-12
RM 5
SOLD TO AZNOR


Okey itu je yang ada.

Kalau berminat, laju-laju....


SMS/ WATSAPP : 012 9414881

INBOX DI FACEBOOK: Wan Fadzlina Wan Mahadzer

PLACE ORDER BY EMEL/COMMENT BOX/ COMMENT DI FACEBOOK ADALAH TIDAK DIGALAKKAN. JANGAN SALAHKAN IOLS KALAU TERLEPAS PANDANG ORDER UOLS OKEY. 

Aku guna konsep SIAPA CEPAT DIA DAPAT. Itu pun dah tak cukup kaki tangan aku nak melayan. Itu yang jadi dulu sambil layan customer sambil goreng ketiaw. Hahahaha.

Untuk pembayaran, boleh bank in terus kat salah satu akaun ini.

AKAUN CIMB: 12240066047520 (WAN NOR FADLINA BTE W. MAHADZER)

AKAUN MAYBANK: 165125232001(SYAIFUL AMRY BIN AHMAD SHAH)

Then macam biasalah, bagi details payment and details for delivery. Alah...macam tak biasa shopping online ye tak?

Hahaha.

Oh ya, baju-baju ni semua aku akan basuh bersih bersih dan iron siap-siap. Kiranya sampai kat tangan korang nanti boleh terus sarung kat badan anak. Gituuuuu.

Oh satu lagi, ada yang placed order dalam entri yang lepas tu aku tak kira ya. Untuk lebih adil, aku hanya terima order selepas aku publish entri ni sahaja. 

So....

Happy Shopping!!


=)


Wednesday, September 4, 2013

Kalau iols bukak kedai lagi, ada customer tak??


Alhamdulillah..

Sold out kata kau baju bajan preloved Aidi. Aku bajet-bajet buat sticky post sampai Jumaat, kalau take orang nak beli aku nak sedekah je lah. Sekali tak sampai 24 jam habis semuanya. Rezeki Aidi la tu.

Mekasih lah ye pada yang sudi membeli. =)

Insyaallah incik suami akan post baju-baju tu hari ni. Aku dah siap-siap basuh dah baju tu semua, bubuh downy banyak-banyak, siap aku iron lagi. Hoi, baju Aidi pun selama ni tak pernah aku iron sebelum simpan masuk drawer hoi. Haha.

Jadi harap-harapnya selamatlah sampai baju-baju tu ke destinasi sepatutnya.

Seronok pulak meniaga kan? Tau tau je duit beranak dalam akaun biarlah seploh hengget je pun. Haha.

Ni nak tanya ni.

Kalau aku bukak kedai lagi jual baju-baju basahan cenggini ada yang mahu tak?








Ini antaranya je lah. Adalah lagi beberapa pasang yang aku tak upload lagi. Kang upload beria beria pastu takde siapa pun mau, letih ketiak je aku nanti. Ekekekek.

Kalau ada respon positif, by weekend nanti baru aku bukak kedai.

Kalau takde yang nak, aku bungkus, lipat meja, balik tido je lah.

Hahaha.

Okla babai!


Notakakiku:  Hari Jumaat 6 September daku bukak order okey! Minggu ni mak bizi, tak sempat nak layan kastemer gituuuu.. Stay tuned!!

Monday, September 2, 2013

JUMBO SALE: PRELOVED BAJU BAJAN AIDI


Hai laling!!

Hari ni rasa nak meniaga sikit. Heh.

Ni ha..aku ada lah beberapa helai baju-baju Aidi yang masih elok tapi Aidi dah tak muat pakai pulak kekdahnya. Almaklumlah anak iols itu sudah nak cecah setahun 9 bulan. Nak simpan ke adik, dah kata adiknya gegurl puleekkkk. Tapi adalah jugak beberapa pasang yang aku simpan jugak untuk adik.

Mana yang adik boleh pakai, kita bagi adik pakai.

Mana yang boleh jual, kita jual Jumbo Sale.

Mana yang segan nak jual tu kita sedekah kat orang je lah.

So kat bawah ni ada 14 helai baju bajan yang aku nak lelong. Harga dan saiz seperti yang tertera pada gambar. 

Postage lain harga. Aku pukul rata je lah POSTAGE = RM7



Jumper Disney (KOD A)
Size 6-12
RM 8 
Sold to aiza



Kemeja Ralph Lauren (KOD B)
(Jarang pakai sebab mama malas nak iron baju. huhuhu)
Size M (lebih kurang size 1y)
RM 8
SOLD TO AZANNA




Jumper Baby Kiko (KOD C)
(Look new sebab jarang pakai)
Size 6-12
RM 15
SOLD TO AZRINE



Kemeja Longsleeve Guess (KOD D)
(Beli kat Bandung, Indonesia. Jarang pakai sebab mama malas iron baju)
Size 1y
RM10
SOLD TO AZRINE




Jumper Anakku (KOD E)
(Pakai sekali je sebab selalu tak perasan baju ni ada dalam laci.haha)
Size 12 -18 (cutting kecik)
RM10
SOLD TO AZNOR


Jumper Carter's (KOD F)
(Sangat selesa)
Size 9m
RM8
Sold to aiza



Jumper Toddler (KOD G)
(Serius smart)
Size 9-12m
RM8
SOLD TO AZANNA



Jumper Carter's (Sleeveless) (KOD H)
(Look new sebab jarang pakai. Tau tau dah kecik.huhu)
Size1y
RM10



Jumper Jumping Beans (KOD I)
Size 1y
RM 10
SOLD TO AZANNA



Jumper Carter's (KOD J)
(Sangat selesa. Favourite jumper aku)
Size 6m 
RM 8
Sold to aiza



Jumper Jumping Beans (KOD K)
Size 12m
RM 8
SOLD TO FATMA LIYANA


Jeans Guess  (KOD L)
(Bergetah penuh kat pinggang. Sangat selesa)
Size 6/9m 
RM 8
SOLD TO AZNOR



Jumper Baby Gap (KOD M)
(Material: Jeans)
Size 12-18 (Cutting besar)
RM 15
SOLD TO AZRINE



Baju bareback Anakku (KOD N)
(Serius masih nampak baru sebab pakai sekali dua je masa raya tahun lepas)
Size 6-12
RM 15
SOLD TO FATMA LIYANA


Okey, itu je lah baju bajan yang aku rasa layak nak jual. Kebanyakkan baju baju ni semua baju jalan-jalan Aidi. Kau tau je lah Labuan ni nak berjalan ke mana sangat kan? So sebab tu kebanyakan baju jenjalan Aidi ni jarang berpakai dan masih nampak baru. 

Kalau yang dah lusuh lusuh tu aku segan lah nak let go, aku sedekah je lah kat makcik cleaner sekolah nanti. Huhu.

So ada yang berminat??

Kalau ada yang berminat, boleh cepat-cepat hubungi aku di talian berikut:


SMS/ WATSAPP : 012 9414881

INBOX DI FACEBOOK: Wan Fadzlina Wan Mahadzer


Kalau boleh JANGAN EMEL aku. Aku bangsa yang jarang bukak emel.

Sms/whatsapp/inbox kod baju yang korang nak. Kalau masih available, aku akan bagitau. Kalau tak available pun aku akan inform.

Then kalau dah setuju semua boleh bank in duit ke 

AKAUN CIMB: 12240066047520 (WAN NOR FADLINA BTE W. MAHADZER)

Then aku akan post ke alamat yang korang bagi.

Setiap baju ada selai je tau.

Iols bukan penjual baju baby. =)




Sunday, September 1, 2013

tak boleh tahan nak soping baju baby

Aku kan konon konon nak mula beli baju bajan baby A bulan depan. Tunggu gaji september la kononnya. Sekali tadi bila tengok tengok kalendar balik, by the time gaji bulan depan maknanya aku dah masuk 31 minggu!

Walawei!!

31 minggu baru nak mula beli baju memang lambat nau tu aku rasa. 32 minggu dah kena get ready beg nak bawak pegi spital dah dalam kereta. Manalah tau kan...jadi apa apa.

Jadi aku runsing.


Nak tak nak kena lah jugak beli sikit sikit. Dapat 4 5 pasang dulu jadilah. Hahaha. Korang takde rasa ke itu semua alasan je. Sebenarnya mak buyong ni yang takleh sabar dah nak shopping. Hahaha. Lempang diri sendiri!


Jadinya..aku pun usha usha la baju budak on9. On9 sudahlah untuk hari ni. Aku malas nak keluar.


Aku memang dah aim satu seller ni. Aku biasa beli dari dia sejak ngandungkan aidi dulu lagi.


Search kat fesbuk: Asmizah Berahim


Aku aim nak beli jumpsuit kat sini. Banyak pilihan dan murah.


Beli 4 pasang RM100 include postage. Kalau beli selai selai pun boleh. Selai RM25 tapi postage lain harga lah.



Antara yang aku berkenan.





Thanks






Nak pilih 4 helai pun rambang mata cam hapa. Ada tu aku kenan tapi size pulak takde. So memang fening nak pilih. Ini yang 4 helai ni pun tak tau ada stok ke tak sebab belum dapat feedback lagi. Tulis situ ada size 3months. Haraplah ada. Wuwuwu


Jumpsuit ni aku suka bagi anak pakai waktu malam. Cantik macam mana pun jumpsuit tu tetaplah baju tidur jugak kekdahnya. Tido pun harus bergaya kata ko! Haha.


Baju siang ada jugak ku jumpa yang berkenan. Tapi kat seller lain.

Search kat fesbuk: Baby Kids Branded Shoppe II.


Dress dress banyak. Aku rambang mata lagi. Tapi macam tak sesuai dress kembang kembang tu nak pakai siang siang as baju basahan kan?


Tapi kalau yang gini ok tak?





Geram hoi nengoknya.

Rege dia 2 pasang RM70. Mahal sikit la bagi aku. Tapi kalau compare dengan harga baju kat labuan ni pun...mahal jugak. Baju biasa biasa pun dah RM25 macam tu sepasang. Kalau nak yang cun sikit memang Rm30 ke atas lah jawabnya.


Baju mahal mahal ni beli sikit dah lah. Selebihnya mama beli baju lubang lubang dah lah ye adik?

Nanti lepas pantang kita shopping gown kembang kembang pulak ok?

Eh korang kalau ada kedai kedai on9 yang best nak rekemen kat aku silakan la ye. Aku hargai sangat sangat. =)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...