MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, September 3, 2014

Apa cer Adelea iols?


Lama takde cerita pasal Adelea kan? Kalau Aidi dulu kemain mama tiap bulan hapdet milestone. Sebulan dah pandai apa, 2 bulan pandai apa, 3 bulan apa pulak sampailah ke setahun umur gigih aku hapdet. Sampai turn Adelea, aduhai..nan hado. Esok esok Adelea dah besar dah pandai baca blog mama, janganlah anakanda berkecik hati ye. Bukan mama tak sayang, mama tak cukup masa nak berbelog tiap hari nak. Uhuk uhuk.

Cayo la cakap omak kau ni. Hahaha.

Eh Adelea dah big girl tau. Dia dah nak 10 bulan dah. seminggu lagi 10 bulan la dia. Kejap je rasa. Apa pandai dah budak ni??

Dah pandai merangkak. Laju hoi dia merangkak. Zup zap zup masuk bawah meja. Sap sap soi masuk dalam bakul toys. Pheww!

Pandai dah pegang botol susu sendiri. Dah 2 3 bulan jugak dah dia pandai pegang botol sendiri ni. So senang keje mama.

Dah mula pandai memanjat. Asal ada tempat boleh berpaut, memang dia memanjat lah. Port paling feveret untuk memanjat adalah badan gajah mama ni.

Mulut boleh tahan membebel. Kadang dalam kete dia menyanyi layan perasaan. Kemain anak dara tu.

Pandai nak main dah. Pantang nampak abangnya main, keje nak joinnn je. Kalau abangnya tido memang bahagialah dia main sorang sorang.



mama skodeng balik pintu. Hehehe.



Abang tido merasalah kamu main gitar ye, kalau idok..tengok je lah. huhu

Dari segi makan minum, Adelea masih lagi kuat nyusu. Tapi kekuatan dia memang takleh lawan kekuatan nyusu Aidi lah. Anak lelaki memang kuat nyusu kan. Adelea sekarang minum average 6oz sekali minum. Kalau datang haus dia, 9 oz pun dia balun je sekali harung. Makan pun boleh tahan. Untuk anak ni aku bagi jugak Carelac tu. Tak kisahlah orang nak cakap apa pun. As long as aku tak bagi racun sudah lah. Seminggu 2 3 kali aku masak jugak bubur untuk Adelea. Dia tak memilih makanan and so far semua makanan serasi dengan dia. Telur je aku tak try bagi lagi. Tunggu setahun nanti baru try bagi telur.

Adelea ni badan memang tak berapa nak berisi. Tapi dia tinggi. Kira kurus langsing gitu mengikut mak ndak dia (adik perempuan asben). Kalau ikut gen aku memang gemuk pendek la ko nak. Huhu.

Disebabkan Adelea dah makin tinggi, banyak dress dress dia dah senteng. Dress raya baru ni pun ada yang senteng dah. Aduhaiii..cepatnya beso ko nak.

Ni antara dress yg dah senteng. Baju baju pun banyak dah kena masuk kotak sebab dah kecik. Kali ni aku takde plan nak buat preloved sebab aku nal sedekah baju baju adelea ni pada sorang cikgu sekolah baru bersalinkan baby girl 29 ogos ritu. 



Lain kali la aku buat preloved lelong baju adelea yek.

Heeeee

2 comments:

  1. Tak kisah org nak cakap ape pun yong... Anak kita , kita lebih tau kan? :)

    ReplyDelete
  2. adelea dah pandai tolong mengemas skrg ni..hihih

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...