MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, April 10, 2015

Happy Birthday Incik Somi pefekteng





10 April datang lagi!

Hari ni besday incik suami pefekten iols. Tapi pepagi subuh lagi dah bercekau laki bini. Muahahaha. Biasalah kan, kalau tak bercekau tu tak bahagia kata orang. Bila gaduh gaduh manja pastu nanti berbaik baik semula terus meoowwww aummmm! gituuu. Haha.

Tahun ni tahun paling blur tak tahu nak celebrate macam mana. Hapah pun tarak planning. Incik suami pun kata takmau pape, so let it go let it go je lah. Tengoklah balik sekolah nanti kot ada idea nak masak spesel ke nak bawak makan luar ke apa macam mana nanti.

Tapi apapun semalam sempatlah aku buat bookmark sebagai hadiah kecil untuk sang suami. Nak buat lelawo kretip kretip memang idok ler. Ni tahap bookmark 10 minit siap je ni. Asal ado.



sebelum laminate and boh reben bagi efek romantik. 


10 April jugak maka genaplah Adelea Sofea 1 tahun 5 bulan. Oh kejapnya plincess mama dah beso.



apsal gambo pecah pecah ni.


Setahun 5 bulan Adelea masih belum boleh bercakap. Aku perhati adik little bit slow dalam kemahiran bahasa. Kalau dulu rasa Aidi lambat bercakap, si adik ni nampak gaya lagi lambat. Tapi mama sokey sokey je. Tiap anak tak sama kan. So jangan panik. Perkembangan lain lain macam biasalah, boleh berjalan, berlari belum lagi, gigi dah banyak geraham ada 4 kalau tak salah, makan ikut mood, menyusu kuat, tido kuat, boipren dia upin ipin, suka menonggeng, suka berjalan ngukur lantai rumah, eh macam macamlah perangai anak dara sorang ni. Kelakor je satu satu pangai. Yang paling tak tahan sekarang dah pandai silok bantal busuk mama buat rete dia sendiri. Pastu tido tutup muka dengan bantal busuk, eh bujang sangat pangai ko dik.

Okla tu je nak citer. 

Daa!




Wednesday, April 8, 2015

Mesti takde orang baca dah blog aku. Sobs


Rindunyaaaaaa!!

Kenapalah sekarang macam takde mood dah nak menulis di blog ni? Why why why tell me why?? Rasa malas tu kedaung sangat. Nak kata sibuk, orang lain pun sibuk ye tak. 24 jam tu kalau ikut memang tak cukup. Manusia kan memang haloba sikit. Bahaha. Ke syaitonn je yang haloba? Eh taknaklah aku jadi syaitonnirrojim. Bahahah.

Sebenarnya banyak je benda aku nak coret dalam belog peliharaan (yang dah tak terpelihara) ni. Banyak benda berlaku lately ni.

Incik suami eksiden. Sampai sekarang masih lagi dalam mc.
Adelea warded due to pneumonia. Mauk wad kena buat neb setiap 4 jam sekali tu. Jenuh.
Aidi and Adelea dua dua kena chicken pox secara relay. Lepas abang, adik pulak kena.
Aku terlanggor anjing. Anjing tak apa apa tapi kereta aku yang teruk. Nasib baik tak roboh bumper depan.

Bertimpa timpa dugaan. Banyak dosa gamaknya aku ni. Ish.

Tapi yang pasti semuanya ada hikmah. Ada kebaikan tersembunyi. Salah satunya tengok, aku hapdet belog. Kan baik tu. Bahahaha!

Wish me luck untuk dapat hapdet tiap hari macam dendulu. Aduhaiii please la hidupkan balik blog ni Yong. Sian Adelea, tak banyak cerita dia dalam blog mama. Majuk pulak anak dara tu esok.

Ok daaa!!


Eh jap,

Muahciked!

Daa!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...