MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, April 15, 2014

Rezeki bukan hanya pada wang ringgit

Bila sebut rezeki. Ramai yang bayangkan duit. Aku pun gitu jugak dulu. Rezeki sama dengan duit. Bila dah makin matang baru aku paham rezeki bukan wang ringgit semata mata.

Kita sehat tubuh badan. Itu rezeki.
Kita seronok bahagia dengan kehidupan. Itu rezeki.
Kita dapat suami atau isteri yang kacak cantik hensem bergaya. Itu rezeki.
Kita dapat mak pak mentua sporting. Itu rezeki.
Kita dapat anak anak comel keletah bijak pandai. Itu rezeki.

Kita dikurniakan anak yang ramai. Itu rezeki senikmat nikmat rezeki bagi aku.

Sungguh. Anak memang pembawa rezeki. Bawa rahmat dalam rumahtangga.

Selalu sangat terjadi antara kita dinaikkan pangkat, naik gaji bila bakal terima orang baru

Balik rumah lepas balik keje penat penat, mengadap keletah anak anak yang macam macam, buat kita bahagia. Bukan rezeki kah itu?

Paling besar rezeki dari anak anak yang soleh, bila mereka yang akan doakan kita, menarik kita ke syurga bila di sana nanti. Besar sungguh nikmat rezeki yang satu itu. Insyaallah

Bagi aku..ini pandangan aku lah. Usah takut kalau punya anak ramai. Patut bangga dia banyak harta akhirat.

Jangan takut beras kat umah tak cukup kalau anak berderet. Percaya..rezeki ajal maut di tangan Allah. Berusahalah kita selagi daya.

Jangan susah hati takut anak ramai tapi sorang pun takde kualiti. Kalau bijak mak bapak mendidik, insyaallah menjadi manusia anak anak itu.

Kualiti memang penting. Tapi kalau kualiti dan kuantiti berjalan seiring. Bagus kan?

Err bagi yang belum ada rezeki anak. Jangan risau. Kan kat atas tadi aku ada cakap rezeki bukan hanya pada wang ringgit? So sama jugak..rezeki bukan hanya pada anak-anak. Uols ada suami ganteng badan ketak ketak...uiii rezeki tu. Hehe

Rezeki dari Allah

Friday, April 11, 2014

Ko berdosa besar kalau masuk blog aku tak tinggalkan komen!

Dari semalam aku dah emo dengan satu isu ni. Tapi aku up kat fesbuk je sebab rasa macam boleh dibendung lagi. Tentiba pagi ni buat aku makin emo pulak.

Okey aku nak tanya.

Kita..kalau masuk blog orang, senyap senyap, tak tinggal komen apa semua. Itu di panggil stalker ke silent reader??

Boleh beza tak stalker dengan silent reader?

Aku memang hangin dengan sorang so called blogger ni. Dia bajet semua orang yang masuk blog dia tak tinggal komen tu stalker! Bajet ko Erra Fazira ke orang nak stalked??

Eh tolong bukak kamus cari maksud stalker boleh? Kata keje parlimen kan? Gred hebat 41 kan? Tolong pegi cari maksud stalker then bezakan..orang yang sudi masuk jengah blog ko senyap senyap tu stalker ke silent reader. Itu esaimen aku bagi ko buat.


Dah dapat jawapan?? Dah?

Okey sekarang aku nak tanya soalan lain pulak.

Adakah menjadi satu kesalahan, adakah melanggar adab etika pembaca blog jika tidak meninggalkan sebarang komen atau jejak pada setiap entri yang dia baca??

Berdosa ke?

Dosa besar ke kecik ke sedang sedang ke acaner?

Heyyy hangin aku ni. Hangin.


Orang singgah jenguk blog cabuk ko tu pun patut syukur alhamdulillah dah la. Boleh jugak naikkan rating blog. Yang ko hadap nau komen komen orang tu dah kenapa? Pegi masuk kilauan emas la..tiap tiap minggu kena komen.

Yang tak tahan tu, dah orang taknak tinggalkan komen kat blog dia, dia boleh tinggalkan komen kat blog orang dengan ayat berbunyi lebih kurang gini.

"Happy birthday to asben u senah.. psst, thanks tau visit blog kak jemah. Kak jemah boleh detect readers yang masuk blog kak jemah tapi tak tinggalkan komen"


Puiiii!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...