MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, May 18, 2010

KEMBALI SENYUM

Betul lah kata orang, doa seorang ibu tu sangat mudah dimakbulkan. Apalagi kalau doa tu dimohon depan Kaabah...Subhanallah. Sungguh aku insaf. Masalah aku dan incik tunang yang semakin meruncing beberapa hari ni seakan-akan terlerai sikit demi sikit. Semakin hari aku semakin nampak jalan untuk ke situ. Aku semakin mampu membayangkan indahnya sebuah perkahwinan itu. Alhamdulillah..

Kalau sebelum ni aku risau tentang borang nikah incik tunang yang masih belum setel-setel lagi, sekarang tak lagi. Boleh kata separuh jiwaku lega sekarang ni. Alhamdulillah incik tunang berjaya selesaikan permohonan nikah beliau hari ni. Insyaallah dalam hari Khamis ni segala bagai borang incik tunang akan sampai ke tangan aku. So Sabtu ni aku boleh ikut abah aku ke rumah tok imam untuk dapatkan pengesahan apa yg patot. Isnin depan kami boleh terus ke PAID utk dapatkan kelulusan..Mudah-mudahan semuanya berjalan lancar dan aku dapat menikah seperti tarikh yang dirancangkan. Amin..

Jadi lepas ni aku boleh tumpukan sepenuh perhatian kat bagai-bagai lagi perkara kecik-kecik tentang wedding aku ni. Nampak macam banyak dah selesai, tapi sebenarnya..huhuhu..Meh la aku buat check list skit.


Nak kena buat:

22/23 Mei
1. Jumpa imam masjid
2. Amik baju nikah incik tunang
3. Amik kasut nikah dan sanding
4. Beli baju melayu hantaran incik tunang
5. Hantar barang-barang hantaran ke Merisik Gallery
6. Print TQ taq


24 Mei
1. Hantar borang ke PAID
2. Bayar duit cupcakes

25 Mei
1. Hantar semula borang ke imam masjid

29/30 Mei
1. Amik tetris glass and wood box dari Kugeeku.
2. Jumpa Sri Angsana Katerer
3. Fitting baju sanding
4. Follow up tudung nikah dari Vispera
5. Deco-deco bilik pengantin


Warghhhhhh!!!! Banyak la pulak agendanya. Aku ingat dah tak banyak dah.

Hok aloh..Kena buat checklist semula ni.

Okeyla..pape nanti aku story mory balik.

Sakit perut la weii!

Adush!

6 comments:

  1. yong,borang tu bley dpt tros eh?coz klo kt shah alam, kne tggu 2-3hari br bley dpt blk...same goes kt putrajaya...tp ari tu, imam jurunikah dh tlg bwk kn..so,die potong queue, tros dpt...he3

    ReplyDelete
  2. naper yanie punyer tak leh dpat ari yg sama ek? abah saya gi antar borang kat PAID pastu dapat juga borang tu ari yg sama..pastu terus antar umah tok kadi.. :-) lain tempat lain ragamnyer kot..heheheh

    ReplyDelete
  3. Yanie, tgk tmpt jgk kot..kalo time kita hntr borg tu ramai lg bakal pengantin yg lain hantar sama maka kena menunggu la..tp biasanya diorang amik masa dlm 24 jam jek..harap2 xla amik masa lama sgt..dh terlewatkan ni..huhu

    ReplyDelete
  4. hmm..dah buat checklist 2 kira nampak la apa yg nak buat kan..semoga semuanya berjalan lancar..

    di tpg, hantar borang nikah hari isn..dapat rabu pagi..

    ReplyDelete
  5. wah...semua da siap nmpka nyer kan..sama la ngan tunang kiter...borang nikah x settle lagi la..pening pale...tapi awak punyer da siap kan....
    gd luck k..:-)

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah ! semoga selamat semuanya :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...