MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, May 16, 2010

SEBAB KENAPA SAYA DAH LAMA TAK MEMBELOG

Hai dear....

Lama rasanya tak bagi mkn entri. Kebuluran agaknya blog aku ni. Huhu.. Yang sebenarnya aku punya banyak cerita untuk dikongsi dengan kamu-kamu. Cerita gembira, cerita sedih, cerita tak bape nak gembira, tak bape nak sedih semua pun ada. Cumanya kehadiran berita tak bape nak gembira yang bertimpa-timpa buatkan aku takde hati untuk menghapdet apapun tentang persiapan kawen aku beberapa hari ni. Entahlah....

Mungkin ada yang perasan yang aku dah delete entri bertajuk "giving a fake smile". Aku tau ramai yang memberi kata-kata semangat pada aku dalam komen box entri tersebut. Dan aku sangat-sangat hargai sokongan kalian. Thanks dear..Tapi aku rasa adalah lebih baik aku delete entri tersebut untuk menjaga hati dan maruah mereka-mereka yang aku sayang.

Okeylah, berbalik pada persiapan kawen aku...

Hmmmm...

Cuba tengok check list aku kat belah kanan blog ni.

Apa yang masih tak setel lagi?

Kamu dah tau kan?

Sebenarnya itulah masalah terbesar aku sekarang.

Semua persiapan lain dah selesai kecuali ada beberapa perkara kecik yang memang kena beli last minit macam telur ayam, coklat, buah etc.

Tapi benda paling penting untuk menikah tu yang tak selesai lagi buat aku sangat sangat sangat serabut. Tiap hari macam ada perang dunia dengan incik tunang. Setiap hari jugak aku macam orang main petik-petik bunga pastu buang kelopak-kelopak bunga tu satu per satu sambil berkata.."kawen....takyah kawen...kawen..takyah kawen.."

Hahaha!

Memang aku boleh gila kalau terus-terusan camni.

Tak perlu lah aku canang satu dunia kenapa hal yang satu tu tak selesai-selesai lagi. Cukuplah famili terdekat je yang tau untuk jaga maruah orang-orang tertentu.

Cuma, aku sangat sangat berharap semuanya akan selesai. Aku mengharap sangat keadaan akan pulih macam sediakala. Aku sangat berharap...

Dear..

Just tinggal 19 hari je lg dear..

Aku kepingin sangat nak merasa perasaan seronok campur berdebar menjelang hari-hari terakhir sebelum bergelar puan macam yang kamu-kamu rasa.

Tapi hakikatnya...sehingga saat ni aku cuma ada satu je perasaan.

Risau risau dan risau.

Dear..

Mohon kamu semua doakan majlis aku berjalan seperti yang dirancang. Andai kata semua yang dirancang tak jadi kenyataan, harap takde yang gelakkan aku, ketawakan aku. Aku cuma mampu merancang...tapi Tuhan yang menentukan segalanya.

Selamat ya untuk semua!

=)

12 comments:

  1. InsyaAllah dear. Saya sentiasa doakan yang terbaik buat kamu.

    ReplyDelete
  2. jangan risau
    doa banyak2
    shalin doakan awak yer
    moga kita sama sama gumbira nanti
    ada hikmah semua nie
    kite revise and muhasabah balik yer
    jangan risau :)

    ReplyDelete
  3. wanaa...doa bnyk2 k...moga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  4. wan.sy suke tang awk kate...kahwin,tak nak kahwin..kahwin..tak nak kahwin...sbbnya sy rase byk mende kene diuruskan..klu time muncung sedepa dgn en tunang..mula la..ade je kan perang mulut...heheh..alhamdullilah, wan jgn risau2...ape yg termampu wan buat, buat yg mana lg yang tak settle...masa ni kite perlukan bantuan2 dr org2 yg dekat dgn kita..
    sy pun hari2 risau...settle ke semua ni? insyAllah, masanya akn tiba utk wan dan utk nurul..insyAllah..byk2 berdoanya..jgn stress, tenang... 2-3 hr sebelum majlis mesti cukup rehat..

    ReplyDelete
  5. risau tu mmg takle lari. esp kalau kita da ade vision mcm2 yet time is pressing in on us..

    takpe, take a deep *and i mean really deep* breath..tutup mata..kire 10 saat and start again..ok?

    lucks!

    ReplyDelete
  6. Wan, walau kamu delete post tu pun, tak mengapa. kamu tau kan kitorang semua tetap menyokong kamu!

    ReplyDelete
  7. moga semuanye berjalan lancar..sy doakan yg terbaik utk awak..aminn..

    ReplyDelete
  8. dear..dugaan bermaksud Allah sayang..

    ryna doakan majlis akan berjalan lancar dan dijauhkan segala perkara yang x baik..

    jaga diri okeh..

    ReplyDelete
  9. jangan risau k.. pasti semuanya akan jadi ok.. gembira dan senyum selalu k..

    ReplyDelete
  10. dear...xpe...everything will be ok....insyaAllah

    ReplyDelete
  11. dear jgn mudah mgalah n jgn serabut2 k, moga2 semuanya bjalan dgn lancar. i dulu lagila tahun lepas bln oktober i tunang bln 12 pula i kawen, beberapa bulan je i buat persiapan. alhamdulilah smunaya ok n sgala klemahan akn memantangkan kita. i percaya org2 yg trsayag disekeliling u akan trus mbantu dan xkn sesekali mbiarkan u keseoragn. gud luck babe.

    ReplyDelete
  12. yong! i doakan u, n to say something out of this mmg tak boleh pun, sebab u je yang tahu, yang mengalaminya.. insya Allah mintak semuanya selamat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...