MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, February 14, 2014

Coti dah habis. sila kerja!



Aku dah mula naik keje isnin lepas.

Fuh, memang cabaran bila mak anak dua dah naik keje ni. Haha. Sekarang ni rutin harian aku totally dah berubah. Dulu masa cuti, boleh bangkit tido suka hati. Selagi anak tak bangun, memang aku mengeroh lagi. Sekarang jangan harap. Sebelum anak jaga baik aku bangun dulu siapkan apa yang patut. Kalau tak kang merah punch kad aku.




So far, aku boleh handle situasi. Walaupun selang sehari incik suami takde kat umah, alhamdulillah...aku masih lagi supermak. Haha.

Sebenarnya nak terima kasih byk kat adelea. Dia behave sangat. Makin besar makin senang pulak jaga dia.

Ko tau, dah 4 hari ni adelea tido direct dari jam 11 malam sampai 6 pagi baru aku kejutkan. Dia takde bangun tengah malam mintak susu dah. Ohh sorga!! Perangai sebijik abang dia dulu. Tapi adelea advance lagi. Aidi dulu masuk 4 bulan baru pandai tido sepanjang malam tanpa jaga. Adik ni.3 bulan dah senangkan mama. Tapi.......sebelum dia boleh nak lena tu memang bertabah je lah aku nyusukan dia berkali kali. Lepas susu, susu. Macam tak cukup cukup. Tapi lepas dia dah kenyang gila memang dia tak bangun tengah malam dah. Lena tido aku. Heh.


Oh ya...berat adelea masa check up 3 bulan hari tu dah 4.3 kg. Alhamdulillah. Walaupun masih belum masuk line normal at least graf dia cantik. Dalam sebulan dua lagi insyaallah graf adelea boleh masuk line putih dah.

Ada sorang kawan sekolah, kami bersalin selang seminggu je. So anak dia kira lahir awal seminggu je dari adelea. Ko tau bape berat baby tu sekarang?

8 kilo ko!!!

Fuh!!

Takpe adelea..kecik tak bermakna tak cun. Eh? Haha

2 comments:

  1. eh 8kilo 3bulan? tu kire dh obesiti melampau rasanya kan? Huhu....

    bagusnya anak akak...tido lena btl.x dahaga plak dia hihi

    ReplyDelete
  2. tkojut mak... 8kilo bby tuh... mmg mmbina badan sngguh..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...