MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, May 8, 2014

Baju Raya Anak Haruslah Berdondon

Puasa dah tak lama. Maknanya raya pun just around the corner kata omputeh. Maknanya, kaum mak mak macam aku ni pasti dah mula tergedik gedik nak menyoping baju raya. Paling heaven soping baju raya anak la khennn!

Standard mak mak la tu. Mak aku pun sampai sekarang masih sebok pikirkan nak siapkan baju raya aku tau. Manja sangat yongnana ni. Haha.

So tahun ni ada dah dua. Sepasang pulak tu. Acaner nak beli baju raya? Nak berdondon dondon ke idok?

Haruslah berdondon. Tapi ya ampunnnn...seksanya nak cari baju anak-anak sedondon. Nak nak kat Labuan ni. Memang payahlah. Maka terpaksalah aku usha online je.

Aku tak bape suka kalau sampai mak apak pun berdondon sama. Kalau anak pakai biru, habis satu famili biru. Aku tak bape kenan sangat. Eh ini bagi aku la tau, aku tak ngata cara orang lain. Terpulanglah masing masing. Aku just suka kalau anak-anak je sedondon. Mak bapak lantok pi lah. Kalau nak sedondon pun, sedondon mak apak je lah. Ngeeee.


Antara baju baju yang aku cuba dondonkan.

 Baju boy tu smart kot! Tapi malangnya baju girl dah sold out. Maka marilah mencari lagi.


Yang boy tu aku dah belikan untuk Aidi. Tinggal nak cari untuk Adelea. Aku pm orang yang jual dress ni tapi hurm, tak berbalas. Takpelah..cari lain.


Oi ini adalah hensem bergaya! Sayangnya dress Burberry tu paling kecik size 2 tahun. So takde rezeki Adelea. Yang boy tu memang mencengkam kolbu. Aku jumpa je yang matching untuk Adelea memang aku rembat yang Aidi punya tu. Heh.


Yang bawah ni, memang aku dah beli. Beli offline je kat Ujana aritu.


Bolehlah kan?

Matching la jugak. Yang dress Adelea tu kain dia lembut betul. Kain cotton sejuk. Raya raya takyah la pakai baju panas-panas ye dok? Kang makya yang rimas dulu. Haha.


Okey nak sambung window soping.

Daaa!!

6 comments:

  1. ehem ehem ehem..terase den yong membaca n3 mu nie...hhahahahhaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala..jgn terasa lin oii.kan ku dah kata ni pendapat aku je.haha.eh aku pun ada jgk berdondon dgn adelea raya ni..siap baju sama sebijik lg.hahaha

      Delete
  2. ala baru nak bedondon-dondon dengan naila tahun ni...hiks! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wawa..berdondon la wa.aku pun ada je baju berdondon dgn adelea cuma idok le tiap kali keluar tiap kali tu nk berdondon anak beranak.haha.

      Delete
  3. anak sepasang mak yg lebih yer..nk bg depa ceria di hari raya...
    http://adna2029.blogspot.com/2014/05/mini-giveaway-kcolly-by-syiera-firdaus.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...