MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, July 18, 2010

LAKSANA OTTOMEN KOCOMO....BERRR TUKAR!!

Perasan tak sesuatu yang berbeza pada belog ternakan aku nih??


Perasan tak??

Ke aku je yang perasan sorang-sorang? Hahaha


Kamu perasan ke tak perasan ke aku tetap pukul canang. Tak kiralah, pukul canang ke, pukul roti canai ke..tetap mahu memukul.

Ye...aku sudah tukar nama belog peliharaan begitu juga dengan gambar tepek di header. Semuanya sudah BEEERRRRR TUKAR!!

Sememangnya aku sayang sangat dengan tajuk "Hampir Ke Situ" tu. Kira ada memori la. Tapi bila pikir-pikir balik, dah tak berapa relevan dah tajuk tu. Aku pun dah sampai dah pun ke situ. Hehe..

Owh mula-mula memang ada terpikir nak tukar tajuk yang ada bau-bau bacang dengan tajuk lama jugak. Contoh macam ni:

1. Dah Sampai Dah..
2.Sampai Ke Situ
3. Dah Sampai Ke Situ, Mahu Ke Sinun Pulak.
4. Balai Ketibaan Telah Kujejaki.
5. Aku Situ Sana Sini

Owh banyak lagi lah. Lupa dah semua. Memang dua tiga hari ni aku asik memikir tentang nama tajuk baru jek. Pastu kadang berpikir lagi dengan seriusnya samada nak tukar ke tak nak tukar tajuk belog ni. Pastu berpikir lagi nama-nama lain yang best dan terbabomm yada yada sampailah aku tertido. Pastu dalam tido pun boleh mimpi tentang nama belog lagi. Pastu bila bangun tido aku ulang proses yang sama seperti yang tertera di atas.

Begitulah seterusnya dan seterusnya sampailah hari ni. Bila aku dah fed up pikir nama baru untuk belog, aku pun tak nak pikir dah. Baik aku cari gambar yang best untuk gantikan header aku yang tak berapa nak lama tu. Ah sudah...nak tukar header pulak??

Lantak kau la Yongnana, jangan kau tukar laki sudah lah. Haha.


Kredit untuk incik Google


Maka aku pun godek-godek la perpustakaan picasa aku...dan aku pilih gambar
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ini
.
.
.
.
.
.
*sila tengok header belog sekarang untuk gambar*


Aku malas nak edit-edit bagai, Aku cuma letak text saja. Maka secara otomatiknya text tersebut la nama belog baru aku. *tepuk tepuk tepuk*

Maka dengan ini aku mengumumkan nama belog baru aku adalah

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
*errr..sila tengok header sekali lagi ye*

Aku rasanya takkan tukar-tukar nama belog lagi dah lepas ni. Nama yang baru ni benar-benar mewakili diri aku yang sebelah lagi.

Aku tahu ramai antara pembaca belog aku *ceh, ada pembaca ke??* lebih kenal nama "Hampir Ke Situ" dari nama aku sendiri. Sampaikan ada blogger yang panggil aku Cik Hampir Ke Situ. Hehehe..comel pulak kedengarannya. Hehe.

Buat kawan-kawan yang dah terbiasa dengan belog "Hampir Ke Situ", sila jangan tukar chanel mahupun delete link ya..ini masih belog yang serupa, penulis yang sama dengan ketembaman yang tak berbeza. Ini adalah belog aku...Nama Ku Yongnana.


Stay tune ya...

7 comments:

  1. Hahaha...cop2! Saya dah perasan...sejak buka blog Wan tadi. Hehehe...cantek header, memang tak payah edit lagi dah. Dah sedia maklum kecantikan dan aspek fotografi nya ;p

    ReplyDelete
  2. Azlina..header cantik sila ucapkan sebakul tahniah pada tukang petik gambar..hehe..

    Org pertama komen entri ni tunjukkan kamu masih setia..Gud Job! *aiceh*

    ReplyDelete
  3. walaa.....skrg dah jadi puan kan...
    n header tu mmg dah cantek...takyah ssh2 nak tukar2...
    nanti bila dah dpt baby...nak tukar lagi tak nama blog?=)

    ReplyDelete
  4. saya suka blog kamu

    hai puan yongnana..(sambil lambai lambai tangan)

    ReplyDelete
  5. SyimaSyaz - kalau punya baby ek?Hmmmm.....Hmmm...tak tahulah. Kalau nak tukar pun tak tahu nak tukar ke apa. Boleh wat contest ni..hehe..

    Cik Gaban - Haiiiii!!*sambil lambai-lambai ala-ala miss world*

    Singgah lagi ye Cik Gaban!

    ReplyDelete
  6. isshh..aku ingat salah blog td..nasib baikla aku still cam kwn baik aku nehhhh...

    *tantekkkkkkkk!!*

    sila tunjuk ajarku sifu..

    adehh..aku xde ms nk pelihara blog ternakan aku..dh berhabuk benor..huk..huk..hukk~

    ReplyDelete
  7. Ninie - aku guna picasa 3 saja...mintak dgn incik google..free saja dia bg. Hehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...