MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, November 8, 2013

Pejam Celik Dah Nak 37 Minggu


Lama hoi tak hapdet blog. Bizi sangat ke jaahhh oiii!! Haha.

Bizi memang bizi. Lagi dekat nak cuti sekolah, lagi banyak keje. Takyah lah list down apa keje cikgu-cikgu hujung tahun ni. Buat darah tinggi je.

Aku dah nak masuk 37 minggu ngandung dah ni. Hok olohh..kejap je rasa.

Tapi serius mengandung kali ni memang berbeza sangat dengan pengalaman ngandung Aidi dulu. Kali ni punya experience memang mencabar sikit, mujur ada kedua, kalau ini anak 1st..menggelupur aku.

So far...

Baby A masih belum turun ke bawah. Masih dalam keadaan melintang. Kepalanya belah kanan perut aku, kaki dia kat bawah perut. Padanlah aku selalu senak bawah perut sampai sakit sakit miss V..kena tendangan baby kekdahnya. Huh.

Jumaat depan, 15hb aku ada appointment dengan pakar O&G kat Hospital Labuan ni. Tengoklah macam mana..kalau doktor kata boleh try pusingkan baby, kita try pusing baby. Kalau agak-agak bahaya..aku akan go for czer je. Bagi aku, tak kisahlah beranak cara mana pun. Yang penting aku dan baby selamat. Insyaallah.

Eh, beg baby yang nak bawak pegi spital dah siap tau. Ewaaahhh..teruja kau kan? Haha.




Masa nak siapkan beg baby ni aku memang blur jugak. Jenuh jugaklah google checklist barang baby yang nak bawak pegi hospital. Macam-macam keluar. Last-last aku ubah sana sini sikit ikut pengalaman masa Aidi dulu.

Biasa kalau beranak normal, memang tak lama pun kat hospital. Silap silap tak sempat bermalam pun. Kalau kena czer ha yang tu aku tak tau. Maybe lama sikit. Tapi takpelah, Labuan ni kecik je..kalau ada barang yang tak cukup, boleh je incik suami lari balik umah amik.

Cuma beg aku je belum packing lagi. Ada lagi beberapa benda yang belum beli. So malas nak kemas beg dulu.

Kain batik pun ada 2 lai je ni.

Semalam keluar pegi bandar konon nak cari kain batik. Tapi tak jadi beli.

Kejadah apa kain batik bongok bongok pun cecah 15 hengget selai??

Pfftt!!

Esok nak pegi cari lagi. Beli kat pasar filipin je la murah. Dapat yang 8 hengget selai jadilah..bukan nak buat baju raya pun.

Okla daaa!!

3 comments:

  1. semoga dipermudahkan yong... n keduanya selamat insyaAllah..

    ReplyDelete
  2. yong keep calm ok..sampai masa baby A nak jumpa semua...doa selamat amin...yong ko pakai kain labuh je dlm pantang baru vogue

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...