MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, July 7, 2014

Baju raya keme kira done dah lah.



Hai uols!

Bersiaran lagi kita yek. Tengah ada mood nak hapdet ni mehlah hapdet. Kang kalau dah malas,sebulan takde entri pun apa ada hal! Haha.

Eh semalam kitorang anak beranak pegi shopping. Tujuannya nak mencari seluar jeans anak anak dan bapak anak. Tapi biasalah, Labuan kan,bukan ada choice sangat. Sale pun takdelah gila gila sale. Aku beli 2 lai jeans Aidi, 2 lai jeans Adelea je pun dah kopak RM225! Bertabah je la kan. Sebab mahal so sorang dapat 2 lai je la jeans baru. Yang lain lain pakai lah hok lama punya. Masih cantik lagi. Heh.

Jeans apaknya tak jadi beli. Sebab apa? Sebab laki aku cakap alaaaaa...bukannya esok nak raya. Lek lek la dulu. Katanyaaaaa. Lantok kamu la bang.

So far baju raya anak anak comolete dah.

Baju melayu sudah
Sampin sudah
Baju kurung sudah
Baju kasual sudah. Dapatlah 7 ke 8 pasang sorang.
Kasut sudah. Err kasut adelea macam nak cari 1 lagi.
Headband adelea sudah.

Kira setel la tu. Tahun ni baju raya anak takdelah banyak sangat macam tahun lepas lepas. Dulu baju raya aidi siap boleh bikin menara. 30 pasang aku beli. Tahun ni berpada padalah. Ini pun aku gerenti ada yang tak sempat pakai. Silap silap sampai raya tahun depan tag rege tak bebukak. Haha.

Baju mama abahnya camne pulak?

Macam biasalah..mama abah biasa biasa sudahlah.

Tapi aku dah siapkan baju raya asben. Laki aku tu kalau aku tak belikan memang sampai ke sudah dia takde baju raya. Jadi hakakkkk jugaklah kena pikir semua.

Aku beli baju asben kat parkson online ritu. Baru tau ada parkson online. Baju untuk lelaki lawo lawo jugak. So aku rembat la empat lai.






Janganlah terkejut kenapa semua longsleeve. Laki aku memang jenis pakai longsleeve. Dia tak mau pakai shortsleeve atas sebab sebab tertentu. Tettttt!. Haha.

Memang bukan senang nak cari baju longsleeve yang cantik dan affordable. Tak berani nak cakap murah sebab aku tau baju longsleeve biasa harga memang mahal skit. Tapi ni 4 lai aku beli ni total RM287. Oklah bagi aku. Siap hantor sampai depan pintu kheeenn.

Yang paling bestnya laki aku suka gila.

Siap dah pakai selai semalam. Kehkehkeh.

Siapa yang tengah usha usha baju raya untuk laki memasing dan malas nak pegi besesak sesak kat mall bolehlah terjah parkson.com.my. Tapi aku tengok baju lelaki je la yang lawo,baju pompuan and budak tak lawo langsung. Huh.


Ni nak tayang jugak hadiah besday aku ritu. Kat fesbuk and ig dah tayang dah. Kat sini dah ke eh? Ahh tayang je la lagi sekali kan. Hahaha.


Ehem.

Henbeg tu aku buat henbeg raya je la. So memang tak pakai lagi. Kasut tu aku dah sauk dah sebab memang kasut aku dah jahanam. Selesa gila sandal ni. cantik pulak kat kaki aku. Pandai asben i pilih. Ewaahh! 

Aku suka sangat dua dua hadiah asben bagi ni. Walaupun just henbeg and sandal biasa yang bukan hok branded branded tahap ribu ribu rege, tapi aku suka. Aku pun bukan spesis pakai barang branded pong. Henbeg uptown lah paling aku suka. Kahkahkah!


4 comments:

  1. best ah yong kalo dah setel baju bajan semua.
    aku belom lagi ni -.-"
    lap peloh!

    ReplyDelete
  2. sama la laki ku pun yong..asyik ckp nanti2 la lambat lagi..haishh..

    ReplyDelete
  3. wahh cepatnyeee shopping raya.saya satu pun tak start lagi.huhuhuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...