MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, October 8, 2013

2nd Pregnancy: Persiapan Sambut Orang Baru


Persiapan menyambut orang baru.

Dah setel ke??

Heh.

Kalau ikutkan..selagi tak bersalin, selagi tu persiapan kira tak setel. Selagi boleh soping kata ko!!

Haha.

So far...70% dah setel lah.

Part baju bajan, kelengkapan diri anak tu kira selesai lah. Dapat gaji bulan lepas aku terus keluar soping sorang-sorang beli baju anak.

Suami tinggal..Aidi lagilah kena tinggal. Biar aku sorang je senang nak membeli.

Aku aim baju-baju yang murah-murah je. Yang harga semua sepasang bawah RM20. Yang atas RM20 aku tak amik. Haha.

Atas dasar cheapskate itu, aku telah berjaya membeli....


10 pasang baju tidur
5 pasang baju siang
5 set mitten and booties
3 topi
1 sandal Aidi
1 toys Aidi

Total kerosakan poket = RM300

Aku bahagia!!

Haha.

Daripada yang dulu tu aku habis lebih RM80 hanya untuk 3 pasang baju. Memang terasa sangat.

So hal baju memang selesai. Sekarang ni kalau nak beli baju pun takdelah sampai memborong dah. Sekali keluar, rembat selai. Keluar lagi rembat selai lagi. Gituuuu.

Sudahnya aku kira-kira baju baby A kemain lagi. Lebih 40 pasang dah. Untunglaaa anak.


sebahagian. Realitinya sekarang dah bertambah lagi. Heh

Khamis ni gaji lagi hoi.

Heh.

Tapi gaji kali ni peruntukan lebih untuk barang-barang aku pulak. Asik anak je....mana aci ye tak?

Ini kali punya gaji, aku nak setelkan...

1) Bayar set berpantang Shaklee aku = RM330
2) Bayar Set Belai dari Trubellai = RM140
3) Beli tilam playpen = RM70
4) Bedding set = RM100
5) Kelambu baby (yang style payung tu sudahlah) = RM30
6) Beli langsir baru bilik anak-anak = RM50
7) Kain batik ( aku ada 2 helai je kain batik sekarang ni) = RM50
8) Sarung tungku herba ( Lupa aku jumpa kat mana. Heh) = RM20
9) Pampers newborn = RM30
10) Wet tisu = RM15
11) Kotex = RM20
12) Stokin = RM30

Bakal kerosakan poket = RM825


Aku rasa akan jadi lebih.

Muahahahah!!


9 comments:

  1. woi aku nampak towel pinky tu..nama baby tuh muahahaha!

    ReplyDelete
  2. ain baju bby da setel..baju mak dy je x setel lagi...adoii..punye la malas nk packing...dah la cukup bulan skang nie...leh wat releks je....mood rajin x sampai lagi nie....huhuh

    ReplyDelete
  3. hahaha dah tau nama anakmu yong..haihhh aku pulak debor2 nampak pink, aku sbenanrnya nk anak kedua boy lagi, tp tengok baju anak ko aku rasa nk girl la pulak..wahahaha

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan proses bersalin. insyaAllah

    ReplyDelete
  5. bestkan nak dapat baby baru..rindu bau baby..

    ReplyDelete
  6. dah tau nama anak dari towel hehe..

    ReplyDelete
  7. gigirl jugak ye,,yun pn xsaba nk shopping bju gigirl,hehe!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...