MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, October 17, 2011

Nak Reveal Nama Baby....



Hujung minggu baru ni, saja lah call mak mentua kat kampung. Sejak akhir-akhir ni dah jarang aku call mak sana, bila teringat nak call..tup-tup mak yang akan call dulu anak menantu sorang ni. Selalu sangat jadi cenggitu sampai jadi segan aku. Jadi weekend baru ni lepas dah puas sembang dengan mak sendiri, tentiba teringat kat mak sana pulak..jadi cepat-cepat call sebelum mak yang call dulu. Haha.

Kemain meriah sembang sampai 45 minit. Nasib pakai bil, kalau tak mau abis kredit. Huhu.

Macam-macam topik kami sembang.

Jantina baby..air selusuh...cari mak bidan betulkan kedudukan baby...cerita masak apa hari ni...cerita mak yang dah mula panik sebab period dah macam biskut chipsmore kejap ada kejap takde.huhu...cerita mak tambah panik bila pikir kemungkinan beliau mengandung lagi *sumpah yang ni aku memang geli hati..alahai omak den*....cerita hal perancangan keluarga lepas bersalin nanti...sampailah tentiba mak keluarkan topik ini...


Nama baby


Phewww!!


Niat hati nak rahsia...tapi entah, dengan mak mentua otomatik lidah tak reti nak cakap "rahsia la mak..." Hehe.

Terus ter reveal nama anak kat mak sana.

Siap mak dah praktis 4 5 kali sebut nama cucu dah pun. Heh..comel.

Jadi alang-alang dah terkantoi nama anak kat mak mentua, untuk bagi adil..aku reveal terus lah nama anak kat belog ni.

Baby pun dah langkau 8 bulan...dah tak lama dah nak jenguk dunia. Insyaallah.

Baby pun dah macam kenal nama dia sendiri. Kalau aku panggil-panggil nama dia, nak ajak main tendang-tendang..memang baby akan bagi respond. Sampai incik suami pun terkejut tengok anak beliau boleh bagi respond macam tu. Katanya..baby anak yang bijak. Aminn..mudah-mudahan masinlah mulut abah kamu anak oiii.

Jadi...

Cerita panjang lebau ni..apa nama baby dalam perut tu??
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ohh neves pulak nak kasi tau.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Menjengkelkan sungguh kan buat dot dot panjang gini? Heh.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim.....nama baby bertuah dalam tummy ni adalah..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




AIDI RIZQY BIN SYAIFUL AMRY


Aidi Rizqy yang membawa maksud "Kekuatan Rezeki". Alhamdulillah...



Err kalau keluar anak perempuan terpaksa cancel la nama ni. Tapi dah reserve satu nama lain untuk baby girl. Tapi 90% baby adalah boy. Dua orang doktor scan baby, dua-dua kata boy. Rabu ni nak pergi scan lagi...tengok doktor kata apa. =)


Okey..itu je untuk masa ni.

Aidi..say bye bye to all aunties...


toing toing...baby tendang tanda ucap bye. *iyolah tuuuuu..*

12 comments:

  1. baik2 yong.. ade gak kwn sy scan baby smpai 4 kali kate girl... nk bersalin pun, scan lgik ,doc ckp girl.. last2 kuo boy.. hbis sume kene pkai pink kaler lerr ;)

    ReplyDelete
  2. haha..excitednye bace cite ni..tolong doakan utk saye jgk k :)

    ReplyDelete
  3. Maera...tenkiu!!

    ctsafa...itu yg takut tu..tp masa scan tu mcm jelas dan nyata baby punya tuuut..siap doktor tunjuk clear buahnya..birdie nya..memang nampak jelas la. Tapi kuasa Allah mana kita nak tau kan? Berdoalah baby memang boy..tapi kalau girl pun xpe jugak..baby girl pakai blue ok skit dari baby boy pakai pink..hehe

    ReplyDelete
  4. sedap name baby... seronok dengar name2 baby sekarang..selain glam..yang penting ade makne yang baik disebalik nye kan..:)

    ReplyDelete
  5. comel nama tu yong..maknanya pun indah..akak suka :)

    ReplyDelete
  6. weeeee.... name nak same ngan uncle eddie dier la... mohd noraiddy... hehe...

    ReplyDelete
  7. hi salam....nice name lah baby awak...salam nama kita tasha...saje2 blogwalking. suka baca blog ibu-ibu preggie nih...im preggie too....insyallah delivered baby on january 2012. singgahlah my blog kalo sudi...tata!

    ReplyDelete
  8. warghh yong nice name! saya still x dpt nama lagi for my baby..huhuhuhu..

    ReplyDelete
  9. Aty & Princess Nur...Thanks!!=)

    Puansazurin...Aidi say...love u auntie!=)


    Tiramisu...hohoho..nak sama kan? Maybe nanti dia manja dengan uncle eddie dia..hehe

    Farhanna..takpe takpe..baby dah depan mata nnt mesti otomatik nama baby muncul dalam kepala.hehe..

    ReplyDelete
  10. Natasha...Hi! Thanks sudi singgah sini. Tak jauh beza sgt usia kandungan kita ni kan?=)

    Nak singgah belog Tasha la..jom!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...