MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, April 15, 2010

ANAK AKU KE??

Err nak tanya sikit, pernah tak kamu-kamu berangan punya baby? Ngeee....

Jangan tipu kata tak pernah. Yang baru bercinta seminggu dua pun kadang-kadang dah mula membayang-bayang wajah anak sendiri. Yang dah bertunang dan bakal kawen tak lama lagi makin kuatlah imaginasi tentang baby. Apalagi yang dah kawen, owh tiap hari berdoa berusaha agar cepat-cepat dikurniakan rezeki. Betul tak? Hehehe..

Jujurnya aku pun selalu jugak verangan punya anak sendiri. Owh bukan aku sorang, incik tunang pun dah pandai verangan pegang title 'abah' dah.*iye, dia mahu anak-anak dia panggil dia abah ye*.

Kadang tu bila bersembang pot pet pot pet tentang anak dengan incik tunang memang best. Mungkin ada yang kata "apa gatal sangat ko ni jah, belum kawen lagi bawak-bawaklah bersabar nak cakap pasal anak". Huh, ada aku kesah? Rasanya tak salah nak bersembang tentang anak. Bak kata omputih, famili planning. Hahaha.

Sila jangan terkejut kalau aku kata incik tunang dah reserved satu nama dah untuk anak lelaki dia. Huhuhu..Bersemangat tak semangat gula-gula hati aku. Untuk nama anak pompuan pulak dah ada dalam peti simpanan aku. Hahaha..gila semangat jugak.

Dan semalam, aku terjumpa satu site yang boleh create wajah sorang baby comey hasil gabungan rupa aku dan incik tunang. Owh memang teruja habis aku nak tengok muka anak aku. Hahaha..

Okey, kalau rupa aku cenggini.
.
.
.




Dan rupa incik tunang cenggini.
.
.
.



Maka hasilnya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tadaaa!!!



Comey tak?

Owh aku sangat kagum dengan kecomelan baby ni. Tak sangka gabungan wajah aku dan incik tunang mampu menghasilkan rupa sekiut dan semiut ini. Sungguh aku jatuh hati.

Bila aku tunjuk gambar ni kat incik tunang, ayat pertama yang keluar dari mulut dia ialah...."muka baby tu sebijik macam muka abg kan?"

Perghhh!! Tak agak-agak. Dia nak sapu bersih semua asal-usul kecomelan baby tu. Padahal pipi tembam baby tu sah-sah ikut pipi aku. Memang tak syak lagi. Idung baby tu pun sebijik idung aku. Pun tak boleh disangkal lagi. Yang lain-lain tu mungkin la ikut 'abah' dia. Hahaha..

Memang teruja betul dapat tengok wajah olok-olok baby kita. Terasa macam dah punya anak sendiri dah ha padahal anak kucin pun takde. Hahaha.

Kepada kamu-kamu yang teringin nak tengok wajah 'anak' masing-masing, bolehla ke sini:

www.morphything.com

Pasti kamu teruja tengok rupa wajah baby comey kamu.

Enjoy ya!!


p/s: Ingin diingatkan bahawa aktiviti ini hanya untuk suka-suka. Ini hanyalah fantasi, bukannya realiti.

5 comments:

  1. i did dat once too..sampai skang tgk pic tu brangan jauh la kami berdua..siap ada reserve 4 names so far..hehe 2boys, 2 girls..insya-allah

    snronok kan berangan sama2 encik T? hehe

    ReplyDelete
  2. alamak..samer la kiter.. hehee.. tp a.wan yg dah reserve satu namer.. tuk ank pompuan katernyer.. hehe..

    ReplyDelete
  3. Kay, Julie - korang pun dah reserve nama ek? Kay siap smp 4 tu..huhu.bagus bagus..berangan itu free..hehe

    ReplyDelete
  4. berangan mmgle free..tapi masa yg diabeskan berangan tu yg takle bla...

    aih~

    ReplyDelete
  5. mak aiii cikgu..semanagt sungguh anda.shalin nak anak tapi takut nak ngandung and beranak..plan mcm nak honeymoon 6 bulan dulu.ngeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...