MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, April 11, 2010

LUNAS HUTANG GAMBAR SEMALAM

Hai dear!!

Hari ni aku nak lunaskan hutang gambar semalam. Semalam macam nak gila mencuba jaya transfer gambar ke laptop tapi tak berjaya. Haih!

Pastu hari ni aku mencuba jaya lagi.

Yess!! Berjaya.

Maka di sini, dalam entri ini aku mahu menunaikan janji untuk menepek gambar baju nikah dan kad kawen aku. *macam ada yang nak tengok jek*

Tadaa!!!


Gambar ini di snap oleh ibunda dengan jayanya. Huhu.


Ngeeee....ini baju nikah separa siap aku. Owh dah tak seperais lagi dah. Huhu..Tengok kemain teruja aku. Siap ber peace peace yo bagai. Hahaha.

Macam yang aku kobar-kobar dalam entri ini, aku sangat suka dengan baju nikah aku ni. Mungkin ada antara kamu-kamu yang kata "alah...baju biasa jek,xde apa pun". Yep, aku tahu itu. Design baju cumalah kebaya labuh biasa yang dah berduyun-duyun orang pakai tak kira masa. Material kain juga bukan kategori ratus-ratusan ringgit semeter harganya. Memang dari segi zahirnya takde apa yang boleh dibanggakan dengan kebaya putih ini, tapi aku yakin betul yang hati aku memang sudah jatuh chenta dengan si kebaya labuh ini. Agaknya semua b2b pun punya perasaan yang sama. Jatuh cinta pada busana nikah mereka. Betul ke? Sukati aku je wat hipotesis. Huhu

Hmmm..mungkin detik ini tailor aku tengah tungkus lumus jahit manik pada baju. Bergigihlah wahai puan tailor. Saya yakin betol! bahawa kamu mampu jadikan baju nikah saya sebijik macam baju nikah yang slalu muncul dalam mimpi saya. Hehehe..

Next week kita tengok hasilnya okey?


Okey mari kita tengok kad kawen pulak.

Taraaa!!!





Ini adalah kad pilihan bonda. Aku hanya menurut kata. Cantik di mata mak, maka cantiklah di mata aku. Kad ni aku tempah kat MS Fast Print. Kedainya terletak kat ground floor Ampang Point mall. Generally servis MS Fast Print ni bagus. Kad siap cepat, sesuai dengan nama company "Fast Print". Huhu..

Aku bercadang nak ikat reben kaler putih atau silver pada kad ni. Tapi tak semua la, mungkin dalam 100 keping je kot. Itu pun kalau aku ada masa. Aku ni memang cenggini, bersemangat kemain. Itu nak buat, ini nak buat, sudahnya terbengkalai begitu sahaja. Huhu.

Owh satu lagi. Kepada kawan-kawan blogger sudi-sudilah kiranya tinggalkan nama dan alamat kamu di peti komen ya. Ada sampul wangi bakal menerjah peti surat rumah anda. =)

Daa!!

20 comments:

  1. wahhh dah xsbar dah tuh siap dah pose dgn baju nikah hihi =P
    konfem hepi gile smpai tdo snyum2

    ReplyDelete
  2. hahaha...itu dah tahap mengigau dah tu Harizah.huhu

    ReplyDelete
  3. xkisah berapa harga kainnye n designnye janji kt sendri berkenan n sooka..betolkn? dh siap manik tu lagi meletop tu.. :)

    ReplyDelete
  4. sume b2b camtu..

    bju kite mmg cantik di mata kite..

    mata org,ade aku kisah..?hehehe..

    nk kad wangi..huhuhu..

    ReplyDelete
  5. ewwah, baju nikah dah siap.. mesti lagi teruja nak kire hari kan? ehee. wan, kenduri nanti kat mana? kalau dekat-dekat nak datang! harapnye julie sedia menjadi peneman setia. huhu..

    ReplyDelete
  6. zielala - btol3..sgt stuju.yg penting hati suka...jiwa bahagia.huhu

    Ayu - jemputlah dtg..kalo xmau tinggalkan alamat kat sini..tinggalkan kat peti email..yongnana1881@yahoo.com atau wan.anz@gmail.com

    sila ye!

    Cik Belle - kenduri buat kat ampang..Owh jgn risau, Julie pasti dtg..kalau dia x dtg siap dia.huhu..join la dia. Kalau mahu kad, tinggalkan alamat k. =)

    ReplyDelete
  7. ohh mmg kita semua akan jatuh cinta dgn baju nikah kita even kat org lain biasa je.. i pun tak sabar nak mengalaminya.. hehe..

    ReplyDelete
  8. wahhh rmai nak dtg wedding nih..konfem meriah =)
    nanti saye reply msg address kat fesbuk awak eee...leh jumpe rmai b2b kat sane nnt =)

    ReplyDelete
  9. bestnye tgk dia posing2 ngan baju nikah dia..hihi..saya pun setuju..asalkan baju itu cantik di mata kite even bukan designer2 hebat yg buat, rasa kepuasan diri sendiri tu yg plg penting..kan?

    ReplyDelete
  10. wahh dear terujanya saya tgk kamu!!! so sweettttt.....

    ReplyDelete
  11. wah.. wan... jum la kuar before ko kawen ni.. nk dgr ko berceriter face to face laks.. hehe.. teruja akoo tgk mbr da nk kawen..

    kak ina n mama da nk kawen around bulan 5 ni.. jum!

    atia: jumla kiter bersamer2 g.. hehe..

    ReplyDelete
  12. lawa la baju n kad kawen awak......nak jugak tau....

    PUZIAH BINTI MOHD NOOR,
    NO 4, JALAN 10A/KU4, TAMAN KEMBARA, RANTAU PANJANG,
    42100 KLANG, SELANGOR.

    arap semua berjalan dengan lancar:-)

    ReplyDelete
  13. wah...cantik apa baju nikah awk tu dear :). Yg penting ianya cantik di mata awk kn..

    best of luck.

    ReplyDelete
  14. tengok kamu senyum pun tau dah betapa bahagianye menanti hari besar nanti kan..?

    hee~

    ReplyDelete
  15. mak aihhhh
    gile semangat kentang cikgu chomel nie
    hahaha
    baju nikah shalin lom siap
    kol tailor tp tak dapat
    balik indon kejap gamaknya
    huhu

    ReplyDelete
  16. wa...mesti teruja gile kn? xsabarnye nak rase bende yg same! n its gud yg u leh reveal sblm harinya..sharing is caring kan!

    ReplyDelete
  17. wan, terpancar cahaya seorang pelanggan yg berpuas ati! salut kamu pasal amat tulus tak kisah letak gambar baju nikah kamu dan takde teaser2.. seri pengantin, kalau dah nama pengantin, fitting dan masa hari majlis takkan sama, jadi apa nak takut kan? tahniah, baju cantik!! (saya amat faham perasaan teruja baju nikah siap dan cantik :P)

    ReplyDelete
  18. Wah, byknya komen...terharu.huhu

    okey jap jap nak reply satu-satu ye.

    Nurulhuda - kan kan?teruja kan?nnt awak rasa la..best woo perasaan tu.huhu

    Cik Ieza - dah bg address ek?owh tenkiu..tgg kad okey? =)

    hana yoriee - posing-posing ek?hehehe..customer2 lain dlm kedai agaknya nyampah tgk b2b sorg ni..jakun fitting baju.huhu..

    farahfatihah - owh suwit ke saya ni?hohohoho...tennkiuuuuu...=)

    Julie - Lina dah call aku siang td..dia dah booking aku 15 & 16 May ni..kita ke Melaka okey??

    Acik Gee Comey - thanks drop address..tgg kad saya k!

    Fiza - thanks dear sbb memahami..=)

    Atiqah - hehehe...senyum ada makna tu..hahaha..but mmg saya bahagia. =)

    Cikgu Shalin - nnt bila kamu fitting baju mst kamu rasa perasaan yg sama..tgg je.hehe

    faratul - nnt bila kamu fitting baju buat entri khas tau..mahu tau perasaan kamu jugak.hehe

    Xora - thanks! Tp saya yakin betol baju nikah kamu musti lagi terbabomm yada yada..tak sbr nk tgk baju kamu plk.hehe

    ReplyDelete
  19. you look so sweet in your wedding outfit.. thumbs up!! :))

    ReplyDelete
  20. Yang penting awak kena suka apa yang awak pakai. Biar la pandangan oran biasa2 tapi di mata suami awk, awklah yang terindah...hikss ayat sungguhla jiwang...tp betoi..

    Biar murah asal selesa dan lawa di mata kita :) Baju saya pun kain biasa2 aje..huu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...