MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, November 23, 2010

KAU INGAT KAU TUAN PUTERI??


Aku ni heran betul dengan diri aku ni. Entah ada api apa agaknya dalam badan aku ni, asik nak hangin je satu badan. Pantang tersentap sikit mulalah nak mengamuk. Yang selalu jadi mangsa incik suami lah.

Pagi semalam...aku kejut-kejut incik suami ajak breakfast sesama. Sekali kejut, tak jalan. Dua kali kejut, beliau cuma "hurmmm" jek. Tiga kali kejut, beliau bukak mata...tapi bagi dialog "makanlah dulu, nanti abang makan" dan terus sambung katup mata.


Dan aku??


" Ahhh! Tak nak makan sudahlah! Penat-penat orang masak langsung tak hargai!!"


Sambil hempas pintu bilik..Pangg!!! *kalau pintu tu roboh dan dan tu jugak memang mampos aku nak menjawab dengan tuan tanah.*


Tengok? Baran tak baran aku. Hal kecik pun nak mengamuk. Tapi time tu memang aku rasa aku yang betul. Takde orang lain yang betul melainkan aku jek. Kalau pintu bilik tercabut dan tuan rumah saman aku pun aku rasa aku akan menang kat court. Haha. Begituuu...


Baran yang ke-2.

Petang semalam..aku pesan kat incik suami suruh pegi bayar bil telefon sebanyak RM270 sebab line dah kena barred ni. Harus bayar full amount, kalau tak takleh aktif balik line tu. Sekali beliau dengan yakinnya membayar RM230 sajork. Ohh ohh ohhh hangin dah mula berpusar dalam kepala dah ni.


Kalau dalam cerita P. Ramlee ada dialog "kenapa kau masak sayur asam tak bubuh belacan???!"...aku pulak rasa nak bagi dialog "kenapa kau bayar bil telefon tak cukup pat ploh hengget haa???" kat incik suami.


Dah tu apa jadi?? Terus aku mencuka sepanjang petang. Sebagai tanda protes, aku bantai tido sampai mahgrib. Lantakkan incik suami takde kawan nak tengok Sukan Asia kat chanel Astro Arena. Aku mogok mogok mogok!!!


Adeilah...pat ploh hengget punya hal pun nak mogok ke derr?? Tak paham pulak aku dengan diri sendiri. Tapi dalam mogok mogok, protes protes aku pun, kaki tetap setia berjalan ke dapur. Tangan ni masih mahu nak siang bawang cili bagai, sampai tersedia jugaklah tiga jenis lauk buat santapan incik suami malam tu. Haha. Itu namanya mogok separuh. Haha.


Aku rasa aku ni memang cepat sentap lah. Manja terlebih kalau dengan laki sendiri. Mengalah tuan puteri mintak dilayan. Coii!!


Sampai incik suami mengadu...


Katanya aku garang macam harimau belang.


Dan beliau dah serupa penyu....menyuruk dalam cengkerang sebab takut.





Penyu?? Boleh??






Nota-noti: Aku dah mintak ampun maaf zahir batin dah kat incik suami sebab menjadikan beliau berperasaan seperti penyu hari semalam. Hehehe..

4 comments:

  1. Wan, isteri merajuk tak ke mana. Merajuk2 pun, tugas tetap dilaksanakan dengan sempurna. Biasalah gaduh2, baik semula ;p pastu gaduh lagi. heheh. Kalau tak dengan suami, siapa lagi tempat isteri bermanja, kan?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...