MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, November 7, 2010

PERGI BUKAK ISI PERUT LAPTOP KAMU SEKARANG



Laptop aku buat hal lagi. Aku pun pelik lah, dah dekat 3 tahun aku bela laptop tu, tak de pulak masalah pape. Setakat ada menternak virus sikit-sikit tu biasalah kan. Tapi bila aku duduk di Labuan ni, asik ber problem je laptop belaan tu. Entah apa masalahnya ntahlah. *sambil menjeling tajam pada incik suami.heh*


Aku pernah bagitahu sebelum ni laptop aku telah di format, dah tu biasalah kan, laptop bila dah format memang otomatik akan jadi suci sesuci lebaran kekdahnya sampai habis hilang semua fail-fail, gambar-gambar, pendek kata hilang semualah..dah jadi sebijik macam laptop baru. Dan aku memang bengang tahap langit ke tujuh belas saat itu.


Selang beberapa minggu, si laptop ni buat hal nak hang hang pulak. Nak turn on pun berejam, nak refresh pun sama, apatah lagi nak bukak belog, bukak fesbuk segala. Sampai aku dah jarang sangat dah berinternet. Belog terabai, fesbuk pun macam hak milik orang mati gara-gara tak dijaga selalu.


Kemudian aku dah tak boleh sabar. Aku mintak incik suami pegilah hantar repair laptop tu buat sekian kalinya. Gila payah wei takleh guna laptop. Macam-macam kerja terbengkalai. Jadi incik suami pun pi la hantar repair. Lama jugak laptop aku kat sepital. Makan hari jugak lah.


Dan pagi tadi, laptop aku pulang ke rumah. Aku pun risik-risik lah apa penyakit laptop aku tu sampai asik hang jek.


Kamu tahu apa??















Hard disk laptop terbakar!!!


Terkujat aku.


Nak lebih thrill lagi??


Hard disk yang selama ini bermastautin dalam perut laptop berjenama Dell rupanya hard disk Toshiba!!


Add Image



Aku tentiba rasa nak pergi Sunway Pyramid maki-maki tokey kedai aku beli laptop dulu.


Haih!!

1 comment:

  1. haish.... teruk jugak penyakitnya laptop kamu tu wan. sampai saya pun rasa risau skang ni. mintak2 laptopku ini ok lah kan. sayang pulak kalau da pape, dah bela sejak zaman kolej lagi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...