MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, September 1, 2013

tak boleh tahan nak soping baju baby

Aku kan konon konon nak mula beli baju bajan baby A bulan depan. Tunggu gaji september la kononnya. Sekali tadi bila tengok tengok kalendar balik, by the time gaji bulan depan maknanya aku dah masuk 31 minggu!

Walawei!!

31 minggu baru nak mula beli baju memang lambat nau tu aku rasa. 32 minggu dah kena get ready beg nak bawak pegi spital dah dalam kereta. Manalah tau kan...jadi apa apa.

Jadi aku runsing.


Nak tak nak kena lah jugak beli sikit sikit. Dapat 4 5 pasang dulu jadilah. Hahaha. Korang takde rasa ke itu semua alasan je. Sebenarnya mak buyong ni yang takleh sabar dah nak shopping. Hahaha. Lempang diri sendiri!


Jadinya..aku pun usha usha la baju budak on9. On9 sudahlah untuk hari ni. Aku malas nak keluar.


Aku memang dah aim satu seller ni. Aku biasa beli dari dia sejak ngandungkan aidi dulu lagi.


Search kat fesbuk: Asmizah Berahim


Aku aim nak beli jumpsuit kat sini. Banyak pilihan dan murah.


Beli 4 pasang RM100 include postage. Kalau beli selai selai pun boleh. Selai RM25 tapi postage lain harga lah.



Antara yang aku berkenan.





Thanks






Nak pilih 4 helai pun rambang mata cam hapa. Ada tu aku kenan tapi size pulak takde. So memang fening nak pilih. Ini yang 4 helai ni pun tak tau ada stok ke tak sebab belum dapat feedback lagi. Tulis situ ada size 3months. Haraplah ada. Wuwuwu


Jumpsuit ni aku suka bagi anak pakai waktu malam. Cantik macam mana pun jumpsuit tu tetaplah baju tidur jugak kekdahnya. Tido pun harus bergaya kata ko! Haha.


Baju siang ada jugak ku jumpa yang berkenan. Tapi kat seller lain.

Search kat fesbuk: Baby Kids Branded Shoppe II.


Dress dress banyak. Aku rambang mata lagi. Tapi macam tak sesuai dress kembang kembang tu nak pakai siang siang as baju basahan kan?


Tapi kalau yang gini ok tak?





Geram hoi nengoknya.

Rege dia 2 pasang RM70. Mahal sikit la bagi aku. Tapi kalau compare dengan harga baju kat labuan ni pun...mahal jugak. Baju biasa biasa pun dah RM25 macam tu sepasang. Kalau nak yang cun sikit memang Rm30 ke atas lah jawabnya.


Baju mahal mahal ni beli sikit dah lah. Selebihnya mama beli baju lubang lubang dah lah ye adik?

Nanti lepas pantang kita shopping gown kembang kembang pulak ok?

Eh korang kalau ada kedai kedai on9 yang best nak rekemen kat aku silakan la ye. Aku hargai sangat sangat. =)





13 comments:

  1. Hahaha, alasan je semua tu yong.

    Almaklum la, mama eksaited lebih bila tau dapat geng kan.

    boleh la sedondon baju raya ngan mama lepasni.

    shopping time!

    ReplyDelete
  2. Ada banyak..salah satunya kiddies paradise kat fb ye..dia punya servis tip top..baju pun lelawa..xpun bli la.kat puya..bajubaby atasrak..fb jgk

    ReplyDelete
  3. sebenarnya kan yong, second baby aku harap dpt boy lagi, hubby aku nk girl, tp bile tiap kali tgok baju girl, alamak goyah hati ini..hahaha

    ReplyDelete
  4. Alasan! Alasan! Alasan! Hahaha. Pulak nyer untuk baby girl yong. Memang lagi super duper rambang mata. @_@

    ReplyDelete
  5. anak gegurl, memg berkobar2 dan x penah abis nak shopping....hihhihi

    ReplyDelete
  6. blh visit fb lil rayyan boutique,yun ada jual Calvin klein cute..ada stock baru yun xsempt upload,blh wassap yun 012-8010992,nti yun send pic =)

    ReplyDelete
  7. Kalau yong minat, my friends ni selalu bukak order from Gymboree, Crazy8, The Children Place, Carters/OshKosh..

    Kalau ikot sale US, mmg murah.. (yg penting orignal) hihi! Bley la try usya dia punye IG : sayahappyselalu atau blog dia sayahappyslalu.blogspot.com

    I pn dah berabis duit online shopping.. lagi2 gegirl.. it never stops!! (wlpn dlm hati dh cakap "cukup...cukup..)

    ReplyDelete
  8. gilo ko yong soping tak hengat. kalo terbeli lebih sedekah kat kayla satu heh? kahkahkahkah.

    ReplyDelete
  9. hehehe..beli..jangan tak beli!!! memang syok beli baju gegirl nie..hehehe

    ReplyDelete
  10. anak gegirl mmg rambang mata..kalau berduit semua nak rembat!!

    ReplyDelete
  11. mmg rmbg mata tgk bju baby, semua cntik2...

    ReplyDelete
  12. saya pun ada jual barang baju baby, FB: RN Closet

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...