MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, April 7, 2011

MENGIDAM SANG SUAMI

Sungguh teruja.

Membaca ucap tahniah dan doa restu dari kamu-kamu pembaca budiman sudah cukup melegakan hati. Tenkiuuuu so much!

Betul kata orang, pengalaman pertama dapat tahu diri berbadan dua memang best. Boleh kata best je sebab tak tahu nak luah camne lagi. Yang penting best. Hehe.


Sekarang dah mula minum susu untuk ibu mengandung cap Anmum. Perisa coklat adalah wajib sebab aku memang meloya nak minum susu putih tu. Kalau coklat okey, boleh minum dengan penuh selera. Hehe.


Buat masa ni badan masih dalam keadaan baik. Tiada rasa nak memuntah meloya lagi. Cuma kadang-kadang selalu nak sendawa. Macam ada angin dalam badan. Sebut pasal angin, semalam incik suami yang diserang sendawa teruk. Kejap kejap beliau burppp..kejap kejap burppp..pastu kentut prottt. Adakah segala alahan akan dikongsi bersama? Kalau betul...weehooo! Kurang sikit seksa. Hehe.


Apa lagi simptom lain ye..


Hmm...mata amatlah mudah untuk melena. Letak je kepala kat bantal terusssss jalan. Tapi kerap terjaga time tido. Terjaga nak buang air kecil, and terjaga sebab macam tido tak selesa. Mungkin perlu beli katil tilam baru. Hehehe..Over!


Kekerapan membuang air kecil jangan cakapla..memang meningkat 200%. Setiap jam nak ke tandas. Kalau sehari ada 24 jam, rasanya adalah 24 kali sehari aku ke tandas.


Setakat ni itu je...


Errr tapi aku ada sedikit musykil kat sini.


Sejak-sejak kebelakangan ni, rasa macam manja terlebih dengan incik suami. Kalau boleh nak melekat 24 jam. Mengidam suami kot? Hehe..

Normal ke tu?

10 comments:

  1. hehe, sweet jeh . jeles nyaaa . hehe . anyway, tahniah :)

    ReplyDelete
  2. hihi.. normal lar tu...:p ai dulu merase mengandung 3 bulan [sebelum gugur] macam tu lar.. ngade lebih..[tetibe]..lepas tu punyer lar malas yang amat.. haa..lagi satu..comot..langsung tak suker melawa..tetibe gi mall nak pakai track suit..hahaha....

    ReplyDelete
  3. comelnya mengidam suami :)
    jaga diri dan kandungan baik2 yer mama :)

    ReplyDelete
  4. TAHNIAH buat cikgu dan suami...jaga diri elok2 ye....simptom2 yg cikgu alami tu pekara biase...take care tau...
    jaga diri molek2....peringkat awal ni kita xtau ape yg akan jadi...semoga cikgu dpt melahirkan baby yg comel & sihat nnt...

    ReplyDelete
  5. saya dulu pun masa 5 minggu belum loya2 but then masuk 7minggu loya2 pun datang. rasa mengantuk je. lepas tu datang penyakit kuat makan. hehe. apa2pun congrates. enjoy every single moment =)

    ReplyDelete
  6. congrats dear..
    i masih debar2 ni..
    sbb miss 'p' lwt 5hari..
    tggu minggu dpn baru nak test..

    ReplyDelete
  7. lex ar...ok ar tu...
    tk ngidam yg pelik2...
    hehe...
    klu tak haru jugak nak mencariknyer...
    ngidam suami pe slhnye...hehe

    ReplyDelete
  8. congratz wan!!!!
    enjoy all the precious moment ni...
    best tau preggy...lg2 best bile yg dikandung dh berada di dpn mata...he3
    take care! =)

    ReplyDelete
  9. tahniah skali lagi~~ hahaha.. balut ja berut dengan reben!! hahaa.. pastu hadiah la massage free ke~ hahahaa

    ReplyDelete
  10. congrates... dh pregnant ye.. bile due?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...