MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, June 20, 2014

Choc Chips Cookies Mania!


Siapa sini suka makan biskut choc chip macam aku??



Haaa...boleh tahan ramai. Okey okey turun tangan.

Ehhh Jenab, turun tangan cikgu kata. Apa angkat ketiak lama lama sangat tu. Haha.

Aku ni kan, memang penggemar tegar biskut choc chips. Kalau famous amos tu jangan cakaplah, sekarang dah pandai beli setengah kilo. Hahaha. Tapi malangnya famous amos takde kat Labuan. Tapi takpe, aku dah jumpa solusi. Waahh solusi kata cikgu kan. Ahaks!

Dulu, masa aku ngandungkan Adelea, aku ngidam biskut choc chips. Mengidam ke teringin ke taktau lah. Tapi aku memang nak sangat. Tapi bukan musim raya, puasa pun belum time tu. So mana lah aku nak cekau choc chips ni. Menjejes dah ailio terbayangkan krup krap choc chips.

Sekali.....ding dong!

Rezeki sampai gitu.

Aku dapat tau ada kawan lama aku bisnes biskut choc chip. Ni memang kawan baik dari kecik ni. Kami kawan dari umur 5 tahun. Zaman hingus meleleh lap kat lengan baju lagi. Sekarang anak dah dua orang masing masing. Hahaha.

Dia bisnes biskut.

Dia jual choc chips sahaja. Pelbagai jenis choc chips. Ala ala famous amos gitu.

Terus la aku ngoder. bape balang entah. 2 ke 4 ke masa tu. Yang pastinya 2 hari habis licin aku telan. Hamboi sangat sedapnya.

Pastu order pulak untuk raya kat rumah Ampang. Mama tak hidang dalam balang koi ko tau! Sorok makan sendiri kat dapur sebab sedap sangat. Hahaha.

Serius memang sedap.

Rangup

Rapuh

Ringan

Ada masin masin sikit (ini yang uniknya ni)

Bite size. Senang sekali ngap je.

Memang sedap aku tak tipu



So ni nak puasa dah.

Mama kat Ampang nun dah bising suruh aku order biskut Aishah ni cepat-cepat. Tak sabor dah dia nampaknya. Maka semalam selamat dah aku order SEPULUH balang biskut untuk raya. 2 balang aku suruh Aishah hantar ke rumah mama sekarang, sebab mama dah tak sabo sangat kan. So nah makan sekarang. Balance lagi 8, kita makan sorok sorok masa raya nanti. Kahkahkah.


So sebabkan biskut ni sedap bangat, aku teruja nak share dengan mengkeme.




Aca tu stand for kawan aku, Aishah. Memang aku pun panggil dia Aca je.  Chef Nizam tu husband dia. Ni bukan chef tipu tipu tau. Husband dia memang chef betul. Untunglaaa aku dapat merasa biskut air tangan chef. Haha.  Biskut ni memang resepi original dari Chef Nizam dan di buat sendiri setiap hari oleh chef. Kira daily freshly baked. Oh my english sangat aku. Hahaha.


Biskut ni ada 4 jenis so far.

1. BUTTER CHOC CHIP ALMOND

2. DOUBLE CHOC CHIP ALMOND ( Aku dah torai, maveles!!)

3. BUTTERSCOTCH (Ini pun aku dah torai, pun terangkat dibuatnya!)

4. BUTTER PEANUT ( NEW)

Harga sebalang RM20 (lebih kurang 50 ke 60 biji sebalang)


Nak order??


PM FACEBOOK:

SMS/ WHATSAPP:
012-2956646

Jangan lupa tau,

012-2956646


Kalau nak order, cer kome bagi kata laluan sikit.

"hello, pembaca blog yongnana...nak order cookies 20 balang boleyyyy"

Kot lah boleh dapat diskaun, mana tau?

Ingat, mention nama Yongnana. Mesti ada diskon.

Selamat megoder!

6 comments:

  1. oh my chop chips..sedapnye..meleleh da rse ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui kina...memang sedap ni.tentiba rasa nk order utk umah labuan pulak.haha

      Delete
  2. kalau mention nama yongnana tapi tukar amount 5 balang je boleh tak? *tangan tak turun2 lagi ni*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh je kak tonn..nak beli sebalang pun boley tp takut x cukup je la.haha

      Delete
    2. nampak gaya tak boleh order 5 balang...hahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...