MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, January 24, 2010

D.I.Y BOLA POMANDER SIRI 2

Kelmarin aku punyalah gigih cari bola polistrin untuk buat pomander ball tu. Dan aku dengan semangatnya terus cuba siapkan pomander ball aku yang pertama sesampai je aku kat umah sewa aku di Pekan Koboi ni.


See, gigih tak gigih aku? Sampai semak samun bilik aku.

Untuk mengelakkan kesilapan berlaku, maka aku dengan rendah dirinya bukak you tube yang memaparkan video nak buat pomander ball yang telah di tepek dengan baik hatinya oleh nadd.



Dan hasilnya.

Tada!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sila abaikan buku dan kaki anak beruang aku kat blkg tu.

Hahahaha! Separuh siap jek. Itu pun buruk rupanya. Sila la ketawakan aku. Hohohohoh!

Kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari..
Ku sangkakan senang nak men DIY bola, rupanya susah macam nak mati.


Stress!

Gila susah nak cucuk bunga-bunga cinta tu kat bola bola api tu. Tengok video yang nadd tepek kat blog dia tu macam senang jek. Rupanya...haih!

Serius aku tak reti nak buat. Bunga tak berjaya dicucuk dengan kukuh. Asik goyang-goyang..silap-silap boleh tercabut dari bola. Dah tu jarang-jarang pulak susunan bunganya. Banyak lompong-lompong antara bunga. Sungguh aku tak reti nak susun ala ala sarang lebah macam yang nadd sarankan tu. Agaknya dawai yang aku guna tu lembut sangat kot.

Pendek kata memang pomander ball aku tak jadi dan aku tak reti.

Patotlah mak nampak macam tak konfiden je bila aku kata nak DIY pomander ball. Mak kata beli je la yang dah siap. Haih. Nampaknya kena ikut saranan mak pulak pas ni.

Sebijik pomander ball katalah RM12... Kalau mau kurang-kurang 10 bijik?? Mak datuk nenek! Konfem kena beli tabung ayam dan menabung mulai skrg. Harus!

Sekian.

6 comments:

  1. okla tu..juz bunge tu mmg besar ke atau kecik?

    ReplyDelete
  2. shigim - bunag tu xlaa bsr sgt..tatau la camne dlm gamabr tu bleh nampak gedabak besarnya..huhu

    ReplyDelete
  3. dearest,

    wan@yong

    sy nak add awk kt fesbukkk..
    apa nama nick name kt fb awk yer...

    sharina~~

    ReplyDelete
  4. gugle punyer gugle..dapat blog awak...thanks..

    mmbakor smangat saya utk siapakan DIY crepe paper

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...