MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, January 25, 2010

KOMPANG,SILAT, DAN EMCEE

Semalam aku sempat berchatting dengan abah kat fesbuk. Ya, abah aku sudah semakin mahir berfesbuk sekarang. Bagus la jugak tu, walaupun kami berjauhan, abah masih boleh pantau aku dari jauh melalui fesbuk. Huhuhu..

Owh ye, berbalik kepada citer chatting dengan abah tadi, aku sebenarnya buzz abah untuk tanya kot-kot abah tau mana-mana orang yang ada servis pasukan kompang dan silat. Wah, ada silat ke majlis aku?? Huhuhu..ntahlah, aku ni kadang-kadang kuno sikit. Kat bandar KL ni dah jarang nak tengok wedding ada silat-silat bagai, tapi aku berminat. Tapi sebabkan ruang yang agak terbatas, aku cadang nak ada orang bersilat bunga-bunga jek. Tak perlu lah berlawan-lawan sampai berguling guling, terlompat-lompat, siap akan ada siapa pemenang siapa pengalah. Tak perlu lah. Kang ada jugak pengantin lari, ataupun pelamin roboh dek silat tu kang. Hahaha.

Then abah kata dia tau mana nak dapatkan pasukan silat and kompang macam yang aku nak tu. Yeay!! Sangat suka dengar respon tu. Pastu abah bagitau dia cadang nak amik seseorang yang boleh digelar selebriti tanah air untuk jadi emcee aku. Omaigod!! Betapa sukanya aku! Memang aku perlukan seorang emcee atau paling koman pun deejay la untuk wedding aku ni nanti. Tapi sangat tak sangka abah usulkan selebriti tersebut. Sangat teruja okey?

Sebenarnya calon emcee tersebut adalah kawan abah jugak. Ntahlah, abah ni sejak-sejak menceburi bidang videografi ni ramai pulak sahabat handai dari kalangan artis. Hari tu wedding adik aku berpeluang jugak la aku jumpa beberapa artis seperti Mat Over, Abon, Ali Mamak etc. Nanti wedding aku tatau la siapa yang abah akan jemput. Mana tau ada Saleem ke, Jamal ke, Ibnor Riza ke..kawan abah tu. hehehe. *berangan*

Owh pasti kamu semua tertanya siapakah selebriti tersebut? Ermm..aku tak berani nak mention nama beliau sekarang, takut tak jadi. Kang yang malu aku jugak. Hahaha..Cuma aku boleh bagi klu. Abah kata ada dua orang calon untuk emcee ni dan dua-dua merupakan pelawak otai tanah air kita yang terchenta ini.

Hehehehe...siapa ya??

=)

3 comments:

  1. Comel la ayah kamu tau menggunakan fesbuk!!

    ReplyDelete
  2. lupa nak teka. maybe Bob atau jaafar onn?

    ReplyDelete
  3. Xora - abah saya mmg kadang2 nampak comel..hehhee..wah, dah meneka nampaknya. Nnatilah...bila semuanya confirm akan ku beritahu di blog ini. Huhu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...