MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, January 21, 2010

LUAHAN HATI JAM 3 PAGI

Dah lebih dua bulan aku terpisah dgn Incik Tunang. Beliau nun jauh di Labuan. Dulu sebelum terbang, Incik Tunang janji akan balik dalam bulan Disember. Tapi sekarang ni sampai nak abis Januari dah tapi beliau tak pulang-pulang jugak.

" Duhai Incik Sajan, sila lah pulangkan Incik Tunang saya barang seminggu dua. Pleaseee"

Sebetulnya aku tak salahkan Incik Tunang dalam hal ni. Bukan dia sengaja tak nak balik semenanjung nan indah permai ni, tapi tuntutan kerja membataskan segalanya. Sekarang ni pun aku mcm nak meroyan dengar dia selalu kena kerja 24 jam! Tapi bukanlah keje 24 jam tanpa henti. Ada lah time rehatnya. Contonhnya keje 4 jam...rehat 2 jam..macam tu la ulang-ulang selama 24 jam. Pastu rehat satu hari. Esoknya kembali ber duty selama 24 jam macam orang gila keje. Kalo keje kilang pun tentu dah kaya raya makan duit OT. Tapi memandangkan beliau ni cuma anggota TUDM, celah mana pulak nak datang OT nya? Gaji tetap macam tu jugak. Aduhai kesiannya. Kenapalah tunang aku tak keje opis jek..masuk keje kul 8 balik kul 5..Kan senang. Huhuhu..*statement jual ikan*


Rentetan dari itu..*aiceh*, aku kat sini sangatlah kebosanan. Bila tengok member-member *termasuklah member-member blog* p detink-detink pimpin-pimpin tangan, berdua-duaan duduk makan cendoi, bersenggol-senggolan cubit-cubitan aku menyanyi kau petik gitar....lalalala..*merapu siap*. Pendek kata aku teramatlah sangat cemburu. Serius. Aku cemburu tahap dewa dewi. Kepinginnya rasa mahu keluar berdetink macam dulu-dulu..Owh bilakah??

Incik Tunang,

Pulanglah cepat. Lekaslah balik, Please come back to me, Kembalilah....walau apapun bahasanya, susunan ayatnya..maksudnya tetap sama...DALAM KIRAAN SEPLOH, KAMU MUSTI ADA DLM PELUKAN SAYA. titik.




sekian luahan rasa di hari ini.

9 comments:

  1. sabo..kje die mmg camtu..,so kena redha..

    ReplyDelete
  2. la cikgu...kesiannya..ish..nak buat macam mane kan,dah macam tue tugas dia..tak pe tak pe..nanti dah kawen tiap2 hari leh tgk muka dia ok?siap bleh buat macam macam lagi.teeet.hehehehe..sabar yer cikgu yong.huhu

    ReplyDelete
  3. ala...cian....tgk bear tu pun dah buat muka cian...hahhahah

    ReplyDelete
  4. Huhuhu..thanks to semua. Serius mmg tgh rindu berbalam balam. Kalo dekat boleh jugak la gagahkan diri pegi kat dia..ni nun jauh di sana.

    Neway, Ayu, Shahlina, Jaja, Cikteratai..Mekasih sbb kasihani saya.=)

    ReplyDelete
  5. inginkn door gift english style serendah RM1.20+KOTAK!!!
    layari www.basketlab.blogspot.com

    thanks :)

    ReplyDelete
  6. Basket_lab - thanks dear. saya singgah blog u k.

    ReplyDelete
  7. wan, thanks 4 ur comment. i dah letak follower kat blog i. u bole la sign in ye. i came across ur blog masa tgh gugel psl pengantin berbadan gempal. bila baca blog u, i rasa kita ada persamaan tp mgkn u kecik sikit kot dr i. i akan mlangsungkan perkahwinan i bulan 11 nnt. tp skrg ni i susah hati sbb org sekeliling i bzbodi suruh i kuruskan badan. i sgt tension. en,tunang i plak dok jauh kat utara. tiap2 mlm ada je perkara yg kitorg gaduhkan. i ada gak terpikir nak batalkan wedding ni n putuskan pertunangan kami. mgkn pas ni kita bole jd kawan maya bertukar2 pndpt n bkongsi inspirasi utk wedding kita nnt. :)

    ReplyDelete
  8. Hai ima! mmg sgt tensen kalo org sentuh psl berat badan. tp xpe..relax..jgn smp putus tunang plk. Add la saya kat ym..yongnana1881@yahoo.com. Yg lain pun leh add jgk..jom jd kwn di alam maya.=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...