MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, January 23, 2010

TERIMA KASIH SAYANG

Masa: 10.30 pagi
Hari: Sabtu, 23 Jan 2010
Lokasi: Atas tilam empuk
Aktiviti: Tido dengan nyenyaknya..*hamik ko, kul 10.30 x bgn lg*


Tiba-tiba fon aku menyanyi...hmm incik tunang call rupanya. Maka aku pun jawab.

Incik Tunang: Hai ayang! *dengan suara gumbira. Silap, extra gumbira*

Aku: Hai abang..*dengan suara mamai*

Incik Tunang: Ayang tido lagi ke? *heheheh*

Aku: A'ah..ngantoknya...Abang nape suara macam hepi sgt je ni?

Incik Tunang: Ayang, abang ada berita gembira untuk kita berdua ni. *suara dia maintain excited ye*

Aku: Apa dia??? *tetiba mata aku jadi segar dan bugar*

Incik Tunang: Abang dah dapat setel masalah kewangan abang..plus abang dapat beli rumah sebijik kat area lembah klang! *beliau masih excited*

Aku: Really?? Alhamdulillah...ada jugak rezeki kita. bla bla bla....



Ending
.
.
.
Aku: Abang....thanks ye.


Ulasan:

Aku sangat sangat gumbira hari ni. Setelah berbulan bulan kami dibelenggu masalah kewangan yang agak meruncing, panik, resah gelisah, risau sampai satu tahap rasa macam nak tangguh wedding. Bila perasaan extra berkecamuk aku kadang rasa nak putus tunang pun ada. Haih.

Tapi berkat kesabaran doa usaha yang tak henti henti, finally Tuhan tunjukkan jugak jalannya. Syukur pada Allah.

Sekarang aku rasa lebih lega. Rasa macam perjalanan menuju ke situ tak lagi di halang oleh batu batu besar, takde lagi naga ke ular ke yang macam dalam dam tunggu nak ngap kami. Sangat bersyukur untuk itu.

Sumber: Incik google

Kepada Incik Tunang, thanks atas segalanya. Love you miss u kiss u..mmmuahh! mmmuah! mmhuah! *sila jgn muntah ijau*

5 comments:

  1. rezeki nk kawin ni yek..heheh..congrates!!

    ReplyDelete
  2. Mrs Drac - Alhamdulillah..rezeki nak kawen tu sentiasa ada. Kadang2 rezeki yg Dia bagi melebihi dari apa yg kami harap. Syukur..Neway thanks ya!

    ReplyDelete
  3. shalin pun yong kadang2 rasa gak nak putus je tunang sbb ramai yg cakap tunang shalin nampak muda dr shalin.sedih...pastue bab2 masalah kewangan insyallah setakat nie tak ade lagi sbb shalin buat loan guna duit shalin sendiri.so settle satu bab di situ.tapikan yong,shalin rasa sesape je nak kawen pasti dibukakan pintu rezeki kan?means ada je rezeki yang akan datang.kita kena banyak berdoa nie yong.huhu

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, seronok dgr wan happy mcm ni. bila la plak giliran ima kan... cuma ima bole bykkan bdoa supaya ima & han pun murah rezeki mcm wan & amry... i'm happy 4 u...

    ReplyDelete
  5. Shalin - mmg btol rezeki bakal pengantin tu sentiasa ada..cuma kita kna bersabar. Insyaallah..kalo niat kita baik pasti akan dipermudahkan jalan oleh-Nya. Amin..

    Ima - Berdoalah..pasti ada cahaya bahagia buat ima dan tunang. Pasti ada..chaiyok!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...