MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, November 18, 2009

MERISIK GALLERY ONLINE CONTEST

*Ini adalah entri sticky mode. Sila scroll ke bawah utk new entri*


Hari ni hari Jumaat. Seperti biasa aku akan menjalankan rutin harian aku di musim cuti ini. menyusuri laman laman web menarik untuk dijadikan rujukan dan bahan ulangkaji untuk menghadapi 'peperiksaan' tahun depan..iaitu *kawen*.;p

Dalam tidur malam tadi aku dah set dalam otak geliga aku ini untuk menyervey gubahan hantaran pulak hari ni. Aku masih berpikir-pikir samada nak gubah sendiri atau upah je orang. Almaklumlah, masa aku terhad. Huhu.

Mungkin malam tadi aku tidur tak lupa baca doa kot. Makanya pagi ni aku terjumpa satu blog yang menawarkan gubahan hantaran percuma! Ya. Sila jangan pengsan. Syaratnya mudah jek. Cuma bagi makan satu entri yang menarik mengenai gubahan hantaran yang aku idam-idamkan. Dan itulah yang sedang aku buat sekarang. Moga-moga entri kali diberi makanan 'sedap'. Buleh dapat adiah. Weeehooo..!!

Erm..pikir-pikir tentang gubahan hantaran idaman aku?

Satu,

Aku kurang suka gubahan hantaran yang suka transform-transform menda tuh. Contoh tuala tiba-tiba BERTUKAR! menjadi buah oren. Kain sejadah tiba-tiba transform jadi katil pengantin. Huhu..kreatif memang kreatif. Tapi bukan citarasa aku. Aku suka konsep 'Lipat dan Letak' jek. Simple and kemas.

Dua,

Penggunaan ropol-ropol dan renda-renda secara over mungkin disukai ramai. Tapi kurang disukai aku. Aku lebih suka lebihkan penggunaan reben saiz dalam 2 inci tu. Bagi aku lebih memberikan efek ekslusif dan da boom yadda yadda. Tak percaya? Sila cuba sendiri. hehe..

Tiga,

Yang ketiga ni memang paling aku suka. Penggunaan bunga-bunga. Tak kisahlah bunga segar bugar ke atau bunga tipu. Yang penting nampak cantik dan masih berkeadaan seperti bunga. Hehehe..

Masa bertunang dulu aku gubah sendiri hantaran. Nak beli bunga segar-bugar aku tak mampu. Makanya aku beli bunga tipu jek. Gubah sendiri ikut kata hati. Dan hasilnya tetap yadda yadda dalam hati aku..Nak tengok?

Ha..tengoklah..;P


ini cuma tempelan semata-mata. Bukan untuk tujuan promosi.*tempahan tidak diterima.haha*


Makanya untuk 'peperiksaan' aku tahun depan, aku tetap nak gunakan idea munge-munge ni. Sangat cantik di mata dan jiwa aku. Dan bila aku melungsuri *mak ai perkataan* web http://merisikgallery.fotopages.com

sekali lagi aku terpegun dan terpesona.

Waahh weeee!!

Giler!

Santek giler gubahan hantaran diorang!

Serius. Sungguh. Kali ni lidah memang tak boleh bohong. Santek giler gubahan kamu kamu dalam fotopages tu. Semuanya memenuhi tiga rules ciptaan aku seperti yang aku tepek kat atas nun. Sungguh! Sangat indah gubahan ciptaan kamu. *Seksi juge.*

Masih tak percaya?

Mari kita kagumkan diri masing-masing.


Santek bukan?


Sebenarnya banyak lagi yang santek-santek dalam fotopages tu. Cuma aku dikehendaki pilih satu yang paling aku suka. Setelah melakukan proses upload dan delete gambar berulang kali sebab terlalu rambang mata dan akhirnya aku memilih gubahan seperti yang ter tepek di atas tu. Paling membuat aku terkagum dan terpesona.

Sungguh..tak tipu.

Dan pada saat dan detik ini, aku memang berharap keajaiban akan berlaku ke atas entri aku kali ni. Orang tua-tua selalu kata, bakal pengantin akan selalu dilimpahi rezeki yang tak terduga. Dan aku mengharapkan magis kata-kata tersebut berlaku ke atas diri aku dan Incik Tunang.

Oh lupa pulak nak tepek info tentang aku, Incik Tunang dan tarikh 'peperiksaan' kami:

Nama Aku--->> Wan Nor Fadzlina binti W. Mahadzer

Nama Incik Tunang----> Syaiful Amry bin Ahmad Shah

Tarikh Nikah----> 4 June 2010


Sebelum aku stop bagi makan entri kali ni, aku nak ucapkan riban-riban terima kasih kepada pihak http://merisikgallery1.blogspot.com kerana membuka peluang kepada kami kami bakal-bakal pengantin untuk menceburi pertandingan yang serba mencabar ini.

Kepada bakal-bakal pengantin yang sedang membaca entri ini, marilah join. Jadi pesaing aku. *Best Bride Win*.haha..


Yang Benar,
Bakal pengantin Comel.


8 comments:

  1. Hi,

    Thanks for participating! nantikan result dia wokeh!

    ReplyDelete
  2. MG-thanks too..*berdoa dalam hati moga magis itu berlaku*

    ReplyDelete
  3. congrats...dream come true..heheh...

    ReplyDelete
  4. Qilah, Baby - really tak sangka bleh menang sbb saingan sgt sengit...neway thanks!

    ReplyDelete
  5. yiippiee.. tahniah to Wan Nor Fadzlina aka "Bakal pengantin Comel".. kata2 magis tue berlaku kan..? i'm happy for u.. ehehe.. =D

    ReplyDelete
  6. Syazana - tulah..x sgka kata2 magis itu berlaku..sygnya incik tunang tiada di sisi utk share the happiness..huhuh..neway thanx ya!

    ReplyDelete
  7. huhu..loorr yer ker.. xper.. nanti u bley surprise kan incik tunang u tu later.. heheh.. best2..=D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...