MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, November 27, 2009

PAKEJ ANDAMAN PALING JIMAT

Sejak aku tulis entri sebelum ni, pikiran aku memang sentiasa berpikir untuk cut cut cut the wedding cost. Potonglah kat mana boleh, yang penting konsepnya JIMAT. Ya, aku memang ingin berjimat selagi boleh TETAPI aku tidak akan sekali kali memingkirkan elemen-elemen impian aku. Aku percaya kalau aku bijak mencari, aku pasti boleh dapatkan wedding impian aku pada harga yang mampu milik. Jadi mengapa bayar lebih??Hehehe..

Contoh.

Semalam aku pergi booked mak andam *boleh jugak dipanggil pak andam.=)*. Nama glamer beliau adalah Anje. Anje ni takde kedai ala-ala butik tu pun. Beliau beroperasi dari rumah jek. Tapi jangan tak tahu, baju-baju pengantin beliau tersangat la cantik dan up to date. Yang penting harganya murah. Sangat sesuai untuk bakal-bakal pengantin edisi jimat macam aku ni.

Saiz baju pulak jangan cakaplah..Dari seramping-ramping, sekecik-kecik molek sampailah ke segabak-gabak badan macam aku ni, huh ditanggung beres. Semua saiz ada. Tak perlu risau. Semalam aku siap sempat try dua pasang baju lagi. Terasa macam model pulak sebab boleh pakai baju pengantin tanpa perlu lakukan proses edit baju. Gambar ada la aku amik guna camera cikai aku. Tapi kurang sesuai di pertontonkan di blog ni atas sebab-sebab peribadi. Huhu.

Harga??
Ya, sangat jimat. Okey meh aku list down pakej yang aku amik.

- Sepasang baju bersanding pengantin perempuan edisi baru(design n material terpulang pada pengantin utk pilih)
- Sepasang baju bersanding pengantin lelaki (baju melayu versi kot hulubalang tu)
- 1 Pelamin edisi bawah khemah (pelamin trend skrg yg kotak-kotak tu)
- 1 Pelamin nikah
- 2 x make up (make up anje sgt sgt sgt santek okey.tak tipu)
- Pintu gerbang
- Aksesori pengantin lengkap

HARGA - RM1600


Ha, amik kau. Murah tak? Sape nak bagi baju baru siap pelamin sampai dua pada harga macam tu? Memang sangat-sangat berbaloi bagi aku. Paling buat aku terpikat adalah make up beliau yang sangat-sangat santek. Siap aku pujuk mak untuk amik make-up and baju Anje untuk majlis belah lelaki jugak. Huhuhu..*buat keputusan sendiri tanpa tanya Incik Tunang.huhu*

Untuk majlis belah laki, aku pilih nak pakai songket. Since Anje ada koleksi baju songket warna ungu *tema belah sana ungu putih*, dan memenuhi saiz badan aku yang comelmontel ni, maka tak perlulah aku meraban nak baju baru jugak untuk majlis belah sana. Sila ingat konsep JIMAT okey? Majlis belah sana jugak takde pelamin-pelamin bagai. Aku cuma perlukan sepasang baju L/P, aksesori, dan make up jek. Tapi sebab kenduri belah sana buat kat luar KL, iaitu Manong Perak, maka standard la akan dikenakan caj pengangkutan kan?

Okey meh kita tengok bape pulak harga untuk pakej belah incik tunang ni.

- Sepasang baju songket L/P
- 1 x make up
- aksesori
- caj pengangkutan

HARGA - RM550

Hmmm...meroyan tak meroyan tengok harga tu? Sangat berbaloi kan? Pasti Incik Tunang akan senyum lebar sebab aku pandai jaga poket dia. Hehehe..


Pendek kata aku amat puas hati dengan pakej dari Anje ni. Lagipun dulu masa adik aku kawin pun pakai servis Anje ni jugak. Sebab tu aku tak teragak-agak untuk amik dia lagi.

Kalau ada siapa-siapa yang nak dapatkan khidmat Anje ni, aku cuma boleh bagi fon number jek.

Erkk..baru tingat, aku takde save fon number Anje. Cuma mak aku je yang ada simpan. Okey promise, esok aku akan tepek kat entri ni fon number Anje.

Website?

Ermm..rasanya Anje takde website lagi. Tapi u all boleh call beliau. Umah beliau kat Puchong. Address lengkap pun aku takde lagi. Maybe my dear mom ada simpan. Esok aku try dapatkan and tepek kat entri ni okey?


P/S: Salam Aidiladha..



NOTA TAMBAHAN:
- Seperti yang aku janji, ni aku tepek no fon Anje. Siapa-siapa yang berminat boleh la hubungi beliau okey.

012-6691607 - Anje The Pak Andam Gojes. Huhu..

12 comments:

  1. sangat jimat, sofar ive been searching upside down standard package for one side none of them offered below 2k.. :) aiyoo~ sudah pening..

    ReplyDelete
  2. Nurulhuda - mmg akn jadi sgt fenin bila tgk harga pakej kan?awk try la amik anje ni..dia bleh kaw tim harga lg. yg penting jgn pts asa menyervey..chaiyok!chaiyok!

    ReplyDelete
  3. Slm. nak tya.. rase2 anje ni dpt x pegi jauh smp tganu ek? ke area pantai barat je? murah giler ni!! ^^

    ReplyDelete
  4. Happy virus - rasanya Anje boleh pegi jauh2. Aritu masa p umah dia, dia baru balik dr psg pelamin kat raub.tapi u kna get ready dgn transportation cost la..mcm sy, utk wedding belah tunang kat perak nnt, anje caj dlm rm150 utk transportation..apapun, try call him.okey?=)

    ReplyDelete
  5. to wan norfadzlina :-) la ye ke? dah sem bape? fakulti mane? sy sem depan dah sem 7 :-) contact la sy..0126337782, miss call ek..mane tau leh jumpe kat upsi. sy duk kat hostel khar :-)

    hepi kenal awk :-) sama date nikah kite..x dpt la kite attend majlis kawin kite...hahaha...

    anyways, congrate ye! dpt habuan istimewa ari tu :-) terima kasih :-) sy buat mane yg daya je. cuti sem je leh sy abeskan mase dgn persiapan kawen.


    erm, murah tu tau awak. sy pun dpt lebih kurang dgn harga tu,full dgn tukar2 baju. klu ikutkan zaman la ni, dekat 2k pakej paling murah. awk kl..sy muar...klu sy kat kl, sy mesti nak jgak.huhu.

    sy setuju dgn awk, mengapa byr lebih? mesti ade pakej2 yg sesuai dgn bajet kite..lain la klu org berada..dah tentu..tentu..punye duit yg lebih..kan.

    ReplyDelete
  6. Nurul - sy sem dua. DPLI mmg ada dua sem je pun.bln 3 ni dh kna p praktikal..sy fakulti perniagaan & ekonomi..amik course perdagangan/perniagaan. Sy x tgl kolej, tp menyewa kat tmn nusa..

    sy tgk awk ni laju la wat preparation..pantas & tangkas. sy ni terkedek kedek nk membeli itu nk membooking ini..haih.

    semoga berjaya utk kita dua.hahaha

    ReplyDelete
  7. murahnyee!!!thanks yaa! mmg tgh cari pakej utk betandang ni.

    ReplyDelete
  8. Jaja - mmg murah..hope Anje dpt bantu u'll si bakal bride to be..huhuh

    ReplyDelete
  9. murahla pakej Anje ni. baju tuh die designkan ke kite sendiri kene design? hehee.

    ReplyDelete
  10. Cik belle - kalau baju baru kita boleh design sendiri kalo ada idea.takpun gunting je mana2 gambar baju yang bekenan dlm magazine tu..atau kalo xde idea sgt, Anje akn bwk kita p jumpa designer dia..(Dios), then Dios yg akn design baju ikut kesesuaian bentuk bdn kita.

    Just add dlm RM250 je utk baju baru. Butik lain biasa kena add dlm RM500..huhu

    ReplyDelete
  11. Rasa nya anje tu pakai no yg sama ke cz sy whatssap dia tak reply

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...