MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, November 16, 2009

RINDU SAMPAI REBAH

Betul kata orang, manusia jarang menghargai sesuatu yang berada depan mata mereka. Bila 'sesuatu' tu dah pergi menghilang, baru lah nak menyesal. Baru terasa kehilangan. Pandai pulak nak menangis meratap menyesali perbuatan sendiri. Klise bukan?

Manusia memang tak reti bersyukur.

Termasuk la aku.Huh. Dulu masa Incik Tunang depan mata, aku suka je cari gaduh dengan dia. Ikut suka hati aku nak marah dia, nak send sms merampus bukan-bukan kat dia, merajuk secara hebat sampai muncung panjang sedepa.

Pastu ada masa-masa galak pulak aku merapatkan diri secara sengaja dengan kawan-kawan lelaki. Pernah satu masa dulu aku minta izin incik tunang untuk keluar berdua dengan kawan lelaki, dan beliau dengan penuh rasa percaya mengizinkan aku pergi. Betapa dia terlalu percayakan aku tanpa sekelumit pun rasa curiga. Sungguh aku tahu hati dia terguris bila aku mintak kebenaran untuk berjimba bersama sekumpulan kawan-kawan pelbagai jantina. Aku sedar dia cemburu bila aku selalu bercerita tentang betapa seronoknya keluar makan-makan bersama kawan-kawan pelbagai jantina tadi. Tapi sikit pun Incik Tunang tak melenting. Aku yang kejam ke atau beliau terlalu mulia?

Sekarang bila Incik Tunang dah takde depan mata, pandai pulak aku nak menangis tiap malam rindukan dia. Baru aku sedar betapa aku telah kehilangan sesuatu yang berharga depan mata aku. Baru aku rasa ada lompong besar dalam jiwa aku. Kosong.

Aku teramat sangat rindukan dia.
Aku rindu nak dengar gelak tawa dia.
Aku rindu nak dengar nyanyian separa merdu dari dia.
Aku rindu nak dengar bunyi ciuman buat-buat dari dia.
Aku rindu..
Aku rindu segalanya tentang Syaiful Amry..

Aku tak sekuat yang kamu jangkakan..Bila-bila masa boleh rebah..kerinduan.

4 comments:

  1. rindu tu menguatkan lagi rase syg dlm hati kite..i pun camtu gak..bile dgn die setiap mase asyik nak gaduh je..tapi kalo die ke oversea outstation..mlm2 meraung2 rindukan die..ehehe

    ReplyDelete
  2. ms diaz- btol kan?bila dpn mata ada je x kena..bila dh jauh baru trasa btapa kita cintakan dia..huhu..

    ReplyDelete
  3. Hi Fadzlina,

    kami ada 1001 fabulous wedding gifts at very affordable price!!!
    rugi tak jenguk our fotopage..

    just click;
    http://gardenofgalleria.fotopages.com/

    ReplyDelete
  4. to nisa - thanks for the suggestion..sy pasti akn singgah site u.=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...