MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, June 18, 2010

EPISOD 10: CERITA TENTANG DOORGIFT

Hulala...

Hai dear!

Time kamu baca entri ni maybe aku dah on the way mahu pulang ke kampung halaman incik suami merangkap rumah mentua aku. Atau mungkin jugak aku dah selamat sampai sana pun. Hehehe..

Owh apakah perasaanya bila pulang ke umah mentua buat kali pertama ye? Maksud aku pertama kali bertandang sebagai menantu. Sebelum-sebelum memang aku pernah ke sana..tapi cuma sebagai kekasih dan tunang jek. Bila pulang sebagai menantu mesti perasaannya lain sikit kan? Hmmm..camne la agaknya kan?

Owh okey okey..nanti bila aku dah selamat pulang ke KL aku story mory tentang pengalaman aku kat sana. Kena kerahan tenaga kah? Atau dimanja-manja bak puteri raja?? Hahaha.


Tapi sebelum tu aku nak review sikit tentang doorgifts masa majlis nikah dan wedding aku. Bukanlah aku nak kata doorgift aku hebat lagi gojes..takde langsung terniat gitu. Niat aku cuma mahu berkongsi dengan kamu. Mana tau ada antara idea aku yang boleh kamu gunapakai. Kalau tak pun izinkanlah aku coret-coret kat sini sebagai kenangan untuk diri sendiri. Bila bosan-bosan, baca balik entri lama-lama mampu buat aku tersenyum sendiri tau. Hehehe.

Dah. Cukup masa membebel. Jom kita zaasss hadiah-hadiah pintu aku pulak.



Hadiah pintu majlis nikah:

Doorgift untuk majlis nikah adalah beberapa biji gula-gula yang diletak dalam bekas ini.


Bekas merah putih ni aku jumpa kat Nilai 3. Apa nama kedainya aku lupa. Huhu..

Harga kalo x silap RM2 sebijik. Kami beli 200 bijik. Tapi tetamu untuk majlis nikah takde la sampai 200 orang pun. Maka bekas yang berlebih-lebih tu aku brought forward ke majlis kenduri esoknya..bagi kat kanak-kanak sebab dalam tu kan penuh gula-gula. Budak-budak mesti suka amat. Hehehe..*elakkan pembaziran ya.hehe*


Hadiah pintu majlis kenduri:

Satu,

Hadiah pintu untuk majlis kenduri aku memang sempoi jek. Tak de goodies bag bagai..memang aku yang pilih untuk tak mahu sarat-saratkan pada hadiah pintu ni. Tambah lagi my ibunda memang awal-awal dah tetapkan untuk bagi telur rebus kepada semua tetamu. Tak kira apa, telur rebus harus diberi. Kalau aku nak add on pemberian-pemberian lain, itu terpulang. Tapi telur rebus wajib ada. Makanya aku pilih untuk bagi telur rebus saje untuk semua tetamu yang betandang ke majlis aku.

Puas dah aku godek-godek laptop ni untuk cari gambar doorgift yang satu ni nan ado. Yang ada cuma ini.




Gambar adik pompuan aku *Nini* tengah tungkus dan lumus mengangkut kotak doorgift untuk diletakkan di meja buffet.

Maybe gambar tak bape clear. Maaflah ye. Ini je gambar yang ada.

Bekas telur ni aku beli kat Nilai jugak. Kedai yang sama aku beli doorgift nikah kat atas tu. Masa aku beli bekas ni, kira harga dia tengah mahal lagi. Kira barang kategori "New Arrival" la. Tak de diskaun banyak-banyak. Lepas dah puas tawar menawar, aku dapat beli dengan harga RM1 per pcs. Okeyla tu..berbaloi bagi aku.

Dua,

Doorgift yang seterusnya adalah doorgift kategori VIP. Doorgift ni aku sediakan khas untuk rombongan pengantin lelaki, saudara mara sebelah mak dan abah, dan juga kawan-kawan rapat aku dan famili.


Untuk yang perempuan, aku hadiahkan ini.
.
.
.
.


Kat atas ni tetris glass. Gelas comel yang aku tempah dari kugeeku.com.

Apa yang menarik tentang gelas ni adalah gelas ni punya 4 permukaan yang tiap satunya mengandungi perjalanan cinta aku dan incik suami.


Permukaan pertama



Permukaan kedua


Permukaan ketiga


Permukaan keempat

*Gambar kartun kat atas ni hak milik kugeeku.com ya. Jangan curik!*

Suwitt betol!

Harga?

Hmmm...RM4.50 ++ untuk tempahan minima 144 bijik.

Aku letak tetris glass ni dalam uncang cerut warna merah. Beli kat KK Home Deco. Cukup. Simple jek.


Untuk tetamu istimewa lelaki pulak aku kirimkan ini.
.
.
.
.
.
.



Kotak comel yang berisi gula-gula.

Juga aku tempah kat Kugeeku.com.

Harga RM3.50 per pcs.

Masa aku order kotak ni, kotak ni kira belum launch lagi kat pasaran. Jadi aku tatau camne harganya sekarang. Mungkin dah naik atau mungkin turun. Atau maybe jugak maintain di situ, Huhu.

Kotak kayu ni pun aku bungkus dalam uncang cerut..tapi warna putih. Juga beli last minit kat KK Home Deco.

Secara peribadi aku puas hati dengan 2 adiah pintu untuk VIP ni sebab macam ada sentuhan peribadi dan sesuai untuk disimpan sebagai perhiasan. Juga boleh diguna untuk letak benda-benda kecil macam brooch, cincin, rantai, subang etc. Berguna kan? Hehehe..

Hmm..itu je la doorgift-doogift yang terlibat dalam majlis aku. Tiada apa yang istimewa sangat pun. Asalkan hati aku puas cukuplah. Huhu.

Sekian la dulu untuk entri kali ni...

Esok singgah lagi okey? Ada cerita baru..mungkin.

=)

Daa!

3 comments:

  1. waaaa...besh nyer doorgift die tuk vip tu..!!! siap ader cerite...!! ader Lagi tak..?? :p

    ReplyDelete
  2. sukee sangatt idea gelas 4 permukan awakkk.. besnyee wedding awakkkk, mesti kenangan manis kannnnn ^o^

    ReplyDelete
  3. aty - tetris glass tu memang laku...abish dah..utk simpanan diri sendiri pun ada subijik jek.huhu..patotnya tempah banyak skit kan?hehe


    dd dudu - aiii..awk yg mesej saya kat fesbuk tu kan? =)

    wedding memang best.mana2 wedding pun rasa best jek sebab pnuh dgn kasih kasayang..ececehh..hehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...