MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, June 20, 2010

EPISOD 12: MERISIK GALLERY PENGGUBAH HANTARAN GOJES

*Ini adalah entri khusus tentang hantaran.*

Hantaran untuk majlis pernikahan aku telah digubah dengan jayanya oleh Merisik Gallery. Bukan hantaran belah aku jek tau, tapi hantaran dari incik suami pun digubah oleh MG jugak. *tepuk tepuk tepuk*

Bekerja dengan MG memang sempoi. Seriously, aku tak pernah bersua muka dengan sorang pun owner MG sehinggalah aku p hantar pulang semua dulang-dulang hantaran baru-baru ni. Sebelum-sebelum ni urusan hantaran barang-barang, amik hantaran semua sepupu dan adik-adik aku yang buat. Aku cuma berhubung dengan MG especially dengan Kak Amie by fon dan emel jek. Sungguhpun cenggitu, MG berjaya siapkan hantaran aku dengan jayanya. Yeay!!

Dua kali yeay sebab hantaran aku nampak suwit gitu. Thanks MG!


Kalau nak tengok gambar, aku memang tak banyak gambar hantaran. Apa lagi gambar hantaran sedulang sedulang. Lagi la takde. Yang ada cuma gambar ini.
.
.
.
.
.
.




Wahh!! My hantaran in cindarella carriage!

Macam mimpi je nak dapat hantaran dalam labu putih comel ni.haha. Tapi sayangnya gambar tak bape jelas. Untuk bagi jelas sikit *sikit je la*, kamu tengok gambar ni pulak.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ha..kan jelas sikit kan bila ada caption-caption tu. Haha..Sesungguhnya ni je yang mampu aku buat. Huhu


Kalau kamu perasan ada dua carriage buah-buahan kat situ. Satu epal, satu strawberi. Nape ek?? Tak pernah dibuat orang bagi sampai dua dulang buah.



Hmmmm...


Ni semua gara-gara incik suami la ni..tak beli cincin kawen dia. Sudahnya dulang untuk cincin incik suami aku bantai tabur buah strawberi jek. Nasib la ada beli buah tu. Kalau tak memang aku tabur gula-gula choclair je la. Hahaha..


Okey sekarang nak tengok hantaran dari incik suami pulak tak?? Pun takde gambar yang clear. Tapi si rabun IT paling koman pun reti la jugak crop gambar supaya menjadi jelas sikit..ke makin pening? Ntahla..layankan aje okey?


Sireh junjung....by MG



Tafsir Quran....*kasut tu menyibuk jek*


Sepasang kurung ungu



Set mandian..so romantik bau dia. Huhu


Hand bag dan kasut...aku dah belasah dah hand bag ni. Kasut je masih tak pakai lagi.hehe



Cupcakes....sedap. Very the yummy yummy..tempah kat sini


Ada lagi 1 dulang sebenarnya..dulang untuk cincin dan mas kahwin..sebabkan dua benda tu dah guna awal-awal maka aku tatau mana pegi dulangnya..huhu


Bercakap tentang harga...MG charged dalam RM55 per dulang. Upah gubah sireh junjung kira lain...RM30 per sireh junjung. Bunga semua guna bunga hidup. *merasa la jugak berhantarankan bunga idup.huhu*

Dan Alhamdulillah..7 dulang dari aku untuk incik suami MG beri percuma. Yeay! Rezeki..Jadi dah jimat kat situ. Aku cuma perlu bayar another 2 dulang dan upah sireh junjung jek. Yang nampak mahal sikit kat belah incik suami la. Tapi takpe..hasilnya memuaskan.

Thanks a lot MG!!

So kepada sesiapa yang teingin nak merasa air tangan*yeke* MG dalam menggubah hantaran kamu, jangan malu jangan segan untuk klik link kat bawah ni okey?

Merisik Gallery the gojes penggubah hantaran..=)


Klik la..pasti kamu akan terpegun.

Tak percaya??

Klik la..

=)

2 comments:

  1. Hi dear

    Thanks 4 ur entry.. glad u like it.. tapikan, asal hantaran belah laki tue mcm dah terumbang-ambing.. masa kak Amie buat cantik jer rasa..hihi.. mesti sbb travel bwk dlm keta kan? mm, neway..congrats on ur wedding ya.. tq!

    kAK aMIE..

    ReplyDelete
  2. Kak Amie - hehehe...mcm terumbang ambing ek?saya pun tak perasan. Agaknya la kot sebab hantaran2 belah lelaki tu semua kami hantar ke hotel tmpt pengantin nginap..jadi gedebuk gedebak dlm kete lama sgt la agknya kot..tp saya tetap loike that hantaran! Thanks kak amie!=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...