MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, April 15, 2013

Dah Buat Kek Pulak.

Semalam...Kiah buat kek pulak katanyaaaa.

Memang tak reti penat aku semalam. Pagi pukul 10 sampai petang pukul 2 aku merambu keluar dengan biras aku and anak-anak. Ladies and Kids Day Out katanya. Balik rumah, Aidi dah kedaung tido. Penat lettew. Aku ni jugak yang tak reti penat.


Nak buat kek coklat pulekkkkkk.

Betullah pembawakan budak.

Dulu masa Aidi, akulah pemalas masak nombor satu. Nak goreng telur pun keluar dulu keluh kesah panjang, ini pulak nak buat kek....memang kirim salam lah. Kali ni lain pulak. Rajin pulak cik kiah ni nak berdiri lama-lama buat kek kat dapur nun. Layan kan aje...


Aku buat kek guna pemanggang ajaib je. Oven takde katakan. Misekin sikit aku ni. Mujur ada pemanggang ajaib brand Haji Ismail Group ni. Ewaaahhhh..siap bagitau jenama. Ada orang kesah?? Haha.

RESEPI????

Kome klik bawah sini je lah ek? 


Aku memang guna 100% resepi tu. Nak taip panjang-panjang pun aku malas. Jadi kita tepek link je lah. Silalah klik klik ye. =)


Boleh kata senang je buat kek versi ni. Yang penting semua bahan ada. Aku punya kes, tentiba serbuk koko Van Houten aku tinggal sikit je, aku tambahlah dengan milo. Asal rupanya coklat sudahlah. Haha.




Masak atas dapur je Joyah oiii..


Lebih kurang dalam setengah jam jugaklah aku masak kek ni. Dalam resepi kata 15-20 minit je. Tapi aku kena up 10 minit lagi. Alaaahhh, pandai-pandailah kita tengok kek dah masak ke belum. Kau cucuk je kek tu dengan lidi ke apa ke, kalau takde kesan melekat-lekat pada lidi tu maknanya dah masak la tu. Jangan cucuk pakai jari pulak. Terbakor jari tu kang. Haha.


Rupa kek aku idok le lawa mana. Memang hodoh sikit.

Nak amik gambar masuk segram pun nak kena amik angle yang cun-cun je, Ahaks!!




Tapi jangan pandang kek gua sebelah mata tau...buruk memang buruk, tapi rasa dia....perghhh!!! Menjilat tapak tangan ko tau. Nak-nak kalau makan tengah panas-panas.....phewww!! Sorga kek katanyaaa. Haha


Sesiapa yang kat dapur ada pemanggang ajaib tak kiralah jenama apa pun, harga berapa pun..silalah cuba buat kek coklat ni.

Sumpah sedap.

Resepi aku dah tepek link dah kat atas tu. Cer cari balik.




Lepas ni aku nak try buat kek pisang pulak pakai pemanggang ajaib ni.

Suami iols suka kek pisang je. =)

5 comments:

  1. wahh yong..nanti jamu lin tau bila kt labuan nanti :)

    ReplyDelete
  2. ada pemanggang ni jgk tp tak reti nak masak kek mcm mana. takut tak menjadi. thanks sharing. nanti blhlah try nih. ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh senangnyer guna pemanggang ajaib ni kak..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...