MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, April 1, 2013

Aidi dapat tab baru!!


Monday Blues. Blerrghhhh!!

So nak ilangkan blues, marilah kita hapdet blog.

Ingat tak dulu aku ada kepoh nak belikan Aidi android tab yang brand China tu? Alah..yang murah-murah sudahlah kan untuk Aidi.

Aku dah beli dah masa kat KL hari tu.

Beli kat Summit USJ.

Brand HKV. Katanya brand local Malaysia. Aku pun tak pernah dengar brand ni. Aku target nak beli brand Novo tu, tapi tak jumpa pulak. Ke aku malas nak pusing-pusing mencari? Haha. HKV pun HKV la.

Tab standard lah..7 inci, tak boleh buat call/sms, cuma boleh wifi, 3g, games, boleh connect broadband etc.

Harga??

Aku amik set yang ada....

Tab

Casing with keyboard

Speaker kecik tapi bunyi kebabom

Include sekalilah semua charger and kabel semua.

HARGA RM 239

Oh ye, tab tu bukan datang kosong je dalamnya, depa dah siap-siap install macam-macam application dah. Ada facebook, youtube, google, games bla bla bla. So senang. Ada sesetengah seller dia jual tab kosong, nak install apps kena tambah duit lagi. Ceh.






Bagi aku okeylah harga dia dengan barang yang kita dapat. Aku add on beli casing yang biasa tu (yang macam dalam gambar), dengan harga RM20 je. Macam payah pulak casing keyboard tu, besar.

So far tab ni okey. Cuma satuuuuuuuu jek.

VOLUME ADALAH BAPAK SLOW!!

Ini yang paling buat aku marah.

Punyalah slow sampai tak dengar apa. Aidi nak tengok Upin Ipin pun takde feel. Kena pasang speaker baru sound hebat. Tapi jenuhlah.

Aku rasa sebab tu diorang jual sekali dengan speaker. Pandaiiii tau depa meniaga.

Kalau ada yang berminat bolehlah pegi cari kat Summit nun. Kedai dia depan KFC. Apa nama kedai tak tahulah. Dekat-dekat dengan kedai baju jugak.





Jadilah ye Aidi tab murah, buat baling-baling. Uiii aiii..kalau dibaling pun mama nak nangis Aidi oi. Dua ratus pun duit naaakkk.


Mama tengah tunggu duit cukup ni, nak rembat Galaxy Note II kaler pink uolss. =)

Incik suami pulak dah lama angaukan Xperia Z. Dah launched dah kan kat Malaysia? Nak suruh kite jadikan hadiah besday lettew!




2 comments:

  1. asyraf pun ade satu tp kaler merah..sbb mummy suke merah..hihi..
    malaysia mari brand ape pun tak ingat..dah donlod flashcard sesaje dlm tuh..hihi..

    ReplyDelete
  2. ALAMAK YONG. kat carrefour ampang, banyak jual tab harga dalam 199-300. kualiti sangat bagus. patut cari kat situ je :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...