MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, April 8, 2013

Sotong Masak Bawang Resepi Suami

Ohoiii!!

Berakhir jugak seminggu yang memenatkan. Sampai Ahad ko aku kena kerja, gila tak letih. Letih ya amat. Malam tadi satu Malaysia dok pulun tengok ABP, aku, incik suami dengan Aidi tiga-tiga orang dah kedaung tido tepat jam 9 malam. Bangun-bangun pagi tengok facebook sorang-sorang dok up status pasal ABP, aku memang sumpahlah tak tahu apa-apa. Ngantuk hoi.

Harap-harap minggu ni free la sikit. Free tak free la jugak, dengar ceritanya petang ni ada meeting puleekkkk. Cikgu ni kan, meeting memang hebat. Meeting sana, meeting sini, taklimat sana sini..tapi bebudak serupa tu jugak aku tengok. Hahaha.

Lantaklah..orang suruh meeting, kita meeting je lah. Jangan banyak bunyik.

Semalam kan, laki aku masakkan sambal sotong ko tau?

Senyap-senyap dia pergi pasar beli sotong sekilo.

Senyap-senyap jugak dia duduk bersila kat dapur siang sotong.

Bila aku offer nak buatkan..."TAK PAYAH" katanya.

Dia nak masak sotong masak bawang katanya hari ni.

SOTONG MASAK BAWANG????

Ko tau apa??

Sambal sotong....

Yang menggunakan CILI KERING BLEND 10 SUDU BESAR (ke lebih).
Tambah dengan BAWANG PUTIH 10 ULAS blend bersama BAWANG BESAR 3 BIJI.( dalam cili kering blend tu pun dah ada bawang semua dah kalau nak tahu)


Kuali bapak besar dia keluarkan....SOTONGnya 5 EKOR

Memang sah SOTONG MASAK BAWANG.

Aku makanlah jugak 2 ekor sotong..sambalnya aku kuis kuis tolak tepi.

Gila kau nak makan sambal dia? 10 meter pun boleh bau bawang putihnya tahu??

Laki ko hado??

Haha.

6 comments:

  1. laki den rendam maggie je yong oittt..

    ReplyDelete
  2. haha.. tetibe dia nk makan lauk upe itu, mak ngandong, paknye plak ngidam masak pelik2.. terbaikkk.. :)

    ReplyDelete
  3. hehehe..mane gambo??? nak tengok...

    ReplyDelete
  4. hahahaha!!!bawang lg byk dr sotong...huhu

    ReplyDelete
  5. adoii banyaknya bawang..hihi..takpelah kire ok lah tu mau masuk dapur..bukan senang laki nak buat keje masak2 ni..

    ReplyDelete
  6. 3 bijik bwg besar? byknye.. tp ok la yana. nak jgk dia masak. husband syuha agknye nak tgu bini dia ngandung n mabuk smp xley masak kot baru dia nk masak. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...