MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, April 25, 2013

Imam Muda Mama. =)



Lucu tau Aidi semalam.

Senyap-senyap dia masuk bilik mama abah dia, dia bukak almari abah, dia amik songkok abah.

Pandai pulak tu letak atas kepala. Hahaha.


Ini aku dah adjust bagi cantik elok terletak sikit lah...nak masuk stegram katanyaaa.

Comel pulak tengok Aidi bersongkok. Walaupun air liur menjejeh-jejeh keluar..muka tetap imam muda gitu. Hahaha.

Insyaallah bila Aidi dah betul-betul pandai cakap, aku nak start ajar dia mengaji Muqaddam. Sekarang ni pun dah mula introduced dia denga huruf-huruf hijaiyah...tapi tak secara formal lah. Takpe, slow-slow kata orang.

Aku ni walaupun aku cikgu, tapi aku takdelah sakan sangat nak anak aku pandai membaca terlalu awal. Aku takut nanti bila dia masuk tadika, dia dah tau semua sedangkan cikgunya baru nak mula ajar ABC. So nanti dia akan mula boring dengan school. Lama-lama esok dia langsung takmau pegi school terus lagi haru.


Jadi bagi aku biarlah Aidi belajar seiring dengan umur dia, kemampuan dia.


Tak perlu berlumba-lumba nak anak kita lagi pandai dari anak orang.


Yang penting didikan rohani tu kena terap dulu.


Siapa setuju??


=)

6 comments:

  1. oooo ekkk..nanti dia boring ek kalau dia dah pandai? baru tau yong. skrg ajar anak tengok miska muska je..aci. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada je eks mcm ni etty. Dulu adik daku yg perempuan tu umur 4 tahun dah pandai baca buku. Bila masuk tadika umur 5 tahun cikgu baru nak ajar ABC, balik rumah dia ngadu kata boring p sekolah sebab apa yg cikgu ajar semua dia dah tau. Huhu.

      Setakat nak introduced huruf tu ok kot. Lagipun bebudak skrg mmg ramai yg bijak2. Kang anak kita ketinggalan jauh sangat pun kesian jgk. Heh

      Delete
  2. bakal iman muda nie..nanti in sya Allah auntie jumpa iman muda Aidi ye ;)

    ReplyDelete
  3. "Yang penting didikan rohani tu kena terap dulu."
    paling setuju!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...