MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, April 22, 2013

Minggu yang sorga



Tak habis lagi pasal soya ni. Huhu.

Setelah aku duduk timbang balik timbang balik...aku decide untuk kurangkan minum soya lah kali ni. Semua pun sebab mengkeme jugaklah yang banyak bagi feedback negatif. Haha. Kalau sesekali terasa nak minum aku minum lah, idok ler sampai aku haramkan terus dari masuk perut aku pulak kan. Jadi sebagai balasan, aku akan lebihkan minum susu, makan kurma, dan minum Aura White. Ewahhhhh....dah nak minum Aura White puleekkk. Kebetulan adik aku ada jual, jadi aku cuba je lah minum. Aku ni asal pregant je kulit muka memang penuh jerawat. Stress mak jemah tau. Nanti 2 minggu lagi aku bagi testimoni minum AUra Whita hokey? Ngeeee...


Ohoii!!

Last week adalah sorga bagi aku.

Dapat beli Galaxy Note II kaler pink itewwww. Aww!!

Dan dapat jugak rembat seutas rantai tangan emas. Hoyeahhh!!



dah lama aku ngidam note II dengan rantai tangan love gantung-gantung ni.


Macam pasar kau tau kedai emas sekarang. Berduyun manusia. Selalu kalau pergi kedai emas siap boleh duduk selesa, dapat air kotak free. Koman-koman mesti depa hulur mineral free. Sekarang jangan haraplah. Silap-silap pekerja kedai pulak mintak izin nak pergi minum air. Letih layan pelanggan katanyaaa.Maklumlah harga emas tengah jatuh. Aku beli ritu harga emas RM154/ gram. Bolehlah buat beli yang ringan-ringan. Janji ada. Heh.

Biras aku kata aku ni ngandung baby gurl kot sebab dia perasan aku sekarang suka masak lah *kantoi selama ni aku malas masak.haha*. Pastu bila dia tahu aku beli emas lagilah kalut dia kata baby A ni baby gurl. Yeke kalau suka berhias-hias, suka masak-masak petanda nak dapat baby gurl? Aku tak kesah pun baby apa, kalau dapat gurl...alhamdulillah lah sepasang. Kalau boy lagi pun alhamdulillah jugak, Aidi ada buddy. Ada geng nak jenjalan peluk-peluk bahu bila besar nanti. Hehe.


Oh ya..

Semalam dah pegi scan baby A.






Alhamdulillah baby dalam keadaan okey.

Doktor kata baby dah jadi dah ni. Aku pun tak berapa paham apa maksud "dah jadi dah ni" tu. Yang penting aku nak tengok heartbeat dia. Alhamdulillah dah nampak jantung.

Plan nak bukak buku pink hari ni sebab hari ni je aku ada masa free 3 jam direct. Sekali aku lupa pulak nak sediakan segala mak nenek salinan IC aku and incik suami, surat nikah, gambar ect. Lupa!!

Kau ingat kau retis boleh bukak buku walk in melenggang saja??


Haha.

Okbai!

16 comments:

  1. yong harini kt kuala pilah emas rm120 yonggggggggggggggggggggggggg....takke gigil je dengar....

    ReplyDelete
  2. saya rasa susu soya tu bagus, cuma benda makanan ni apa apa makanan pun kalau ala kadar takde masalah.. yg berlebihan yg jd masalah kan.. mcm kalau kita tanya doctor, doctor selalu akan cakap, makan je tak da masalah, sebab dia assume kita makan mcm dia kot heheheheh...

    ReplyDelete
  3. Hahah..dpt gak ko 2-2 hek....:-) aku ritu mase pegnan tak suker giler mengemas..tngok bunga pon rase nk muntah..masak apetah lg..eeaahh..aku mmng tak suker masak..hahaha...yg kuar tu dak qaleef..mngkin ade betul nyer yong..tp kalau boboi pon suker masak mengemas untung gak ko yong..:-)

    ReplyDelete
  4. hamboi kak yongg...2 2 tu dpt...tp xper la rewards utk diri sendiri...

    ReplyDelete
  5. buat buku pink kat KK gombak ni senang je yong.. untuk 2nd baby ciknaa bawak buku pink dlu je. dorang kopipes je.. mmg berlenggang mak! hoho..

    ReplyDelete
  6. murahnya emas skrg? Dah lama tak beli emas...

    ReplyDelete
  7. amboiiii...seklai due rembat...untung la bdnnnnnnnn...asek dfr org cakap emas murah..emas murah...entah bile la nak rembat....yg ringan2 pon okay gak...sok da gaji...hahahahahaha..:)

    ReplyDelete
  8. Wah dapat dua-dua! emas rm135 sekarang.. baru je bulan lepas beli rm190.. menyesal!!

    kita masa pregnant semua tanda-tanda macam mengandung anak lelaki.. so mcm ada konpident la boboy.. tu yang tiap kali scan, memang jelas girl pun still takmo percaya... even 3d/4d pun jelas girl... siap 200% confirm la apa lah.. takmo jugak percaya.. HAHAHA last-last keluar, memang girl la.. tapi semua cakap muka macam babyboy.. pasrah...

    ReplyDelete
  9. jap2.tetiba aku rasa diri retis sebab p buka buku duluuuu melenggang je.misi x tanya pun surat nikah ke.dia mintak gambar untrasound pun aku x bawak.hahaha
    kalau soya x berapa bagus? esp tu camne plak? terang2 nama pun soy.minum hari2 plak tuh.soalan cepumas!

    ReplyDelete
  10. syorgaaaa dpt pink ngn emas!!!!syiokkk weh...

    ReplyDelete
  11. yong... samsung tu mcm tempting je.tp tp wishlist ipon5.gigil tgn kumpul duit ni... singgit sehari...

    yong, ni link blog baru

    Syima Syaz

    ReplyDelete
  12. harga emas dah mula naik la yong..tapi rasanya sempat lagi tunggu suami gaji lagi dua tiga hari..hahaha..

    ReplyDelete
  13. Eh...saya hari tu bawak buku pink lama jer... takyah bawak dokumen2 lain dah siap wat buku pink baru. SKrng ni tunggu meletop jer... anytime dah ni.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...