MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, July 23, 2013

Kami Balik Raya Hoi!



Lalalalala...hati ku berbunga riang. lalalalala.

Eh hot jugak entri lepas sampai ada cik cik anon yang bercekau pulak kat ruang komen pasal bonus. Sudah sudahlah tu..kita bincang..kita bincang..

Aku takde heran sangat dah pasal bonus. Ewaaahhh cakap lawa kau kan? Hahaha. Takdelah, kalau dapat baguslah..syukur nikmat. Kalau tak dapat pun takpe sebab aku anak beranak dah dapat balik semenanjung berhari raya!! Yeayyy!!!


Seronok kau tau!

Kemain sebelum ni canang kata tak mau balik raya. Eh bukan tak mau balik. Tapi tak sure boleh balik ke tak sebab incik suami ku itu cuti rayanya last minit baru boleh tau. Entahkan dapat cuti ke tak dapat ke mana nak tau kan? Tiket pun  tak boleh nak beli awal. So macam pasrah je lah kalau tak dapat balik.


Sekaliiii....tiba-tiba Jumaat last week dia dah dapat tau dah jadual cuti raya dia. Cuti dari 1hb sampai 10hb. Maknanya raya ke 4 dia kena keje dah. So macam boleh je nak balik ni. Ngeh ngeh ngeh...tapi tiket tak beli lagi ni.

Laju laju tengok tiket..

Uuuu aiiii...boleh tahan regenya.

Campur tolak campur tolak makan seribu hengget jugak lah untuk tiket pergi balik. Sampai kena korek korek tabung lah nak membeli. Nanges. Tapi nak balik punya pasal kan? Sanggup je. Nanti duit tabung ayam tu kita simpan lain.

Dan pagi tadi aku dah selamat mengadap tuan pengetua untuk minta cuti. Iyeee...kena mintak cuti tambahan sebab aku nak terbang balik KL 31hb. Sekolah aku ni 6hb Ogos baru start cuti. Mati mati aku ingat 4 Ogos tu dah cuti dah. Rupanya tak. Sekolah lagi Isnin Selasa tu, Rabu baru start cuti. Khamis dah raya. Alahaiii siapa je lah yang nak datang sekolah lagi Isnin Selasa tu hoi. Cuti je lah hoi.

Maka terpaksa lah aku minta cuti 4 hari. 1hb, 2hb, 4hb,, dan 5hb. Burn CRK aku. Nasib baik pengetua senang je nak luluskan. Takde banyak soal pun beliau. Gamaknya mood baik kot hari ni. Hehe.

So sekarang...hatiku berbunga riang.

Tiket dah beli.

Cuti dah lulus.

Tinggal kain baju je tak packing lagi.

Eh rumah pun nak kena kemas dulu ni. Walaupun tak beraya kat Labuan, nak jugaklah hias rumah macam istana. Raya setahun sekali kata ko!!


Kita jumpa kat semenanjung eh nanti!!

=)

9 comments:

  1. waahhh..kalau aku pun hati bebrunga riang weh..

    ReplyDelete
  2. hoi orang kampung semenanjung semua...mengumumkan ketibaan yong n family balik.....bentang karpet merah semua heheheh

    ReplyDelete
  3. musti seronokkan..lebih2 lagi aidi..dapat kumpul banyak duit raya..weeeee:D

    ReplyDelete
  4. Berjauhan macam tu saat2 dapat balik kampung adalah saat terindah. Mau tak syokkk...

    ReplyDelete
  5. Tahun lepas ko beraye sane dulu kan....:) syiok ar tahun ni boleh beraye sini...selamat beraye yong..eeaahhh..

    ReplyDelete
  6. lagi awai yong balik dari kami yg beli tiket awai tahun tuh.. kami balik 03 ogos tao..

    ReplyDelete
  7. Selamat ada tabung ayam...klu x..
    alhamdulilah...
    selamat pulang.
    kakak ku dri labuan pun flightnya 31hb.
    kot2 satu flight. Ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...