MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, July 30, 2013

Abang takmau beli baju raya kite eh?? eh?? nak makan lesung batu ni!


Semalam..aku terbaca petikan berita ni.




Baca tajuk je aku dah ketawa dulu. Kehkehkeh.

Ganas hoi wanita zaman sekarang. Tak dapat baju raya, mendapat lah anak lesung kat kepala kau wahai si suami. Huhu.

Tapi bila pikir pikir balik, kesian pun ada. Takde baju raya lagi..siapa dah sedih kan? Bukak fesbuk, berduyun kengkawan dok up status shopping baju raya. Buka segram, ramai pulak yang up gambor baju raya memasing. Semua tak nak kalah, baju raya semua nak yang bajet retis saja. Manalah kawan ni tak makan hati. Last last kepala suami makan lesung. Huhu.

Aku nak cakap jujur lah, baju raya aku memang aku beli pakai duit sendiri. So far lah. Aku memang bukan bangsa jenis mintak peruntukan husband kalau nak beli sesuatu. Dan aku tak pernah claim balik. Korang nak kata aku vodoh pun kata lah. Tapi itulah aku.

Lagipun, kita nak mengharap suami beli itu ini pun kena tengok jugaklah poket suami ye tak? Dah kalau gaji suami 1/4 dari gaji aku...nak memintak mintak jugak ke??

Agak agak lah kan.

Tapi tapi tapi....ini tak bermakna laki aku tu selamba badak je lepas tangan.

A big no no la macam tu abang.

Dia tak mampu nak belika baju raya rege 200 sepasang, dia belikan aku baju kelawar rege 10 hengget sepasang cukuplah. Tapi iols nak 5 pasang. Baru lima puluh hengget kan? Kehkehkeh.

Dia tak mampu nak belikan hand bag jurulatih rege 6 7 ratus sebijik pun tak pelah, dia belika beg duit cap uptown rege 20 hengget pun iols senyum dah. =)

Tapi kalau bab makan minum, kau jangan buat main. Dia memang jaga makan minum aku sehabis baik. Sampai semalam dia keluarkan statement dia yang satu ni...


" Kalau abang tak jaga ayang, tak sayang, takdelah ayang makin tembun dari hari ke hari."


Kau nak gelak ke nak makan hati hagak-hagak??

10 comments:

  1. hahahhahaa..daku pilih untuk gelak...aduhhhhh geli perut aku baca entry ko ni yong..ape lawak bebeno..hahahahahahhaa

    ReplyDelete
  2. gelak la yong, statement comel sgt tu..hehehe

    ReplyDelete
  3. jenuh pkir beg jurulatih tu ape..rupenye coach..haha

    ReplyDelete
  4. erkk...statement boleh wat makan hati pun ye..hehehe..takdela.tu tanda dia sayang kite kan yong.cukup makan...iols ade sepasang baju raye je pun.takde sampai nk belasah laki koot..haha~

    ReplyDelete
  5. Mase keje dulu pon..aku beli kain baju pakai duit sendiri..tak besh aku nak beli baju ratus2 pakai duit dia...tp duit belanja bulan2 die kasi..aku simpan tuk mase depan..eeaahh tuk skrng ni ar...ni dah tak keje..sbb die tahu sblm2 ni baju aku ratus2...die sediakan bajet yg sama...tapi..sumpah aku tak sampai hati....bajet die bagi..aku beli baju aku yg biasa2 jer..siap boleh beli 2 3 lai ngan baju anak lg..jd suri umah jadi isteri kene cerdik...die tolong bayar kereta aku dan tak soh jual tu pon aku dah bersyukur sangat...baju tak mahal tak ape..hukhukhuk....

    ReplyDelete
  6. Kakakakkaa...nk gelak la.. Rsnyer pandai2 la tgk poket suami..agak2 kan..klu mampu ape salahnye... Kalau x.. Bj bese2 pun Alhamdulillah

    ReplyDelete
  7. Agak2 la cek poket suami..klu mampu apa salahnyer..klu x..bese2 pun Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. salam
    ai saya ida
    newbies blogger
    saya baru je follow blog ni
    jemput ye follow blog saya
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Hehe..sis yong..lawak la!!bju raya akk thun ni pun bli ngn duit sendiri..bkn mhl pun..kirim kwn bli kt bandung..hehe

    ReplyDelete
  10. Haaaha..jasmin pilih gelak...takpe yang penting abg sayang...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...