MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Wednesday, July 24, 2013

Mama mungkir janji


Rasa bersalah sikit hari ni.

Hari Isnin hari tu, Aidi berkali kali dok ngajak mamanya buat drawing session. Dia dah rindu la tu kat drawing block dengan crayon dia tu. Aku sekarang memang simpan beg drawing set dia dalam bilik ke 3. Tapi peliknya Aidi dapat tau. Jadi tiap kali dia nak melukis, berabis dia ketuk ketuk pintu bilik ke 3 tu mintak mamanya tolong bukakkan. Dia nak masuk amik drawing set dia.

Tapi tu lah.. Isnin ritu aku malasnya lahaiiii nak meneman dia melukis.

Aku pujuk Aidi bagitau kata esok lah ye kita melukis. Mama promise. Esok.

Aidi pun setuju.

Jadinya semalam petang, Aidi macam ingat balik kat drawing set dia. Maybe dia ingat janji mama dia. So dia pun mulalah ketuk-ketuk pintu bilik 3 tu lagi.

Adohaiiii...mama nak masak ni sayang. Malam nanti ye, malam nanti kita melukis.

Aidi pun pasrah je lah.

Sekali malamnya...

Aidi tidur awal.

Awal betul dia tidur.

Selalu time berbuka ada je dia sekali menyibuk kat meja makan. Tapi semalam waktu berbuka dia dah tido. Tido sampai ke subuh.

Aku mulanya takde pikir apa pun. Baguslah Aidi tido awal, boleh aku join tido awal sama. Tiba-tiba tengah aku tido, aku boleh terjaga sebab teringatkan janji aku untuk teman Aidi melukis tu.

Hurrmmmmm...

Kesiannya anak mama.

Tunggu drawing session sampai tertidur ha.

Tak boleh tidak. Hari ni mesti kena teman dia melukis jugak.

Walaupun just for 10 minutes.

Mesti.




Memang ginilah rupa muka dia kalau tak dapat melukis. Sedih pulak rasa.

6 comments:

  1. Alah
    siannya muka aidi..
    Tumpang sedih tgk muka ank gitu..

    ReplyDelete
  2. aa sedih plak..terus ingt ke iman yong oii.huhu

    ReplyDelete
  3. Aqib soh lukis.. Kjp je pastu dia gigit mkn caryon tu..sudahnye..simpn dln store..tgu bsr sikit dh fhm br kuar blik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...