MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, May 3, 2011

BELI KERETA DAPAT HADIAH BABY


Dendulu, masa zaman bujang aku memang pencinta setia pengangkutan awam.


Pergi kerja naik bas, naik LRT.

Nak dating pun sama. Berangkutlah kami boipren gepren naik LRT kalau nak ke mana-mana. Maklumlah, aku dulu kerja gaji cukup-cukup sampai 30hb jek. Tak de rasa mampu nak sambar sebiji kereta hatta kancil.

Masa tu incik boipren *sekarang naik pangkat sudah.hehe* pun ada motor cabuk jek. Nak kerah dia usung motor dari Banting ke KL tu aku rasa tak payahlah. lagi pun mak tak bagi naik motor dengan boipren. Haha. Sekarang baru la dapat rasa nikmatnya naik motor dengan buah hati kesayangan.


Sejak-sejak pindah ke Labuan ni aku memang awal-awal dah pasang niat nak beli sebijik kereta. Tak dapat yang cun gedavas..dapat yang belen-belen orang takmau pakai dah pun jadilah. Janji dapat memudahkan aku nak ke mana-mana. Paling utama nak ke sekolah tiap hari. Sampai bila nak menumpang orang kan?


Dan aku pun pernah mengharap, kalau boleh biarlah aku dapat beli kereta dulu sebelum pregnant, ada anak semua. Yela..kalau takde transport yang secure agak payah jugak in case ada apa-apa emergency yang melibatkan baby kan? Bukan tak boleh naik motor..tapi nak lebih secure kononnya.


Dan alhamdulillah...


5 hari lepas aku dapat kereta, doktor sahkan aku pregnant.





Aku memang syukur sangat dengan perancangan Allah. Sungguh Dia memang Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk kita.


Dan sekarang, aku masih lagi dalam proses nak asah balik skil bawak kereta. Tahu tak bahawa aku sudah 8 tahun tak bawak kereta?? Yaa...sudah 8 tahun sejak aku lulus ujian memandu 8 tahun yang lepas. Jadi sila bayangkan bagaimana kekoknya aku drive sekarang ni.


Kalau nasib baik, adalah insan baik budi offer diri tolong hantar dan amik aku pegi balik sekolah. Dapatlah aku feeling mem besar. Rasa macam ada limo mewah tunggu aku 10 minit awal sebelum habis waktu sekolah di lobi sekolah. Memang sorga! Haha..


Cuma sekarang ni aku nak bagitau...


Usia kereta baru lebih kurang sebulan. Baru merasa bayar installment sekali.


Tapi
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bumber kereta depan belakang dah calar.


Aku langgar apa entah lah.


Haih!

4 comments:

  1. xpe yong...nanti biasa2 ler calar balar lagi..cam keter pokcik tu
    hehehe
    papepun tahniah dpt hadiah baby yek ;)

    ReplyDelete
  2. huhu... langgor pe, yong? biase la tu... kakak dlu pon cmtu... mule2 pkai kete dlu, asal calar je nanges... nak ngamok2... skrg dah x larat nak ngamok dah... yg geramnye kdg2 tu bkn kite yg buat calar... ade je yg gatai tgn kan...

    ReplyDelete
  3. okla tu beli kereta dpt baby yerk.. tahniah.. saya yg terer bwk kete nih pon x mampu lg beli honda city

    ReplyDelete
  4. honda city idamanku tp mmg takkan dapat punya hehe. hehe rezeki baby la tu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...