MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, May 17, 2011

TRAGEDI HARI GURU

Semalam Hari Guru.


Hooyeahhh!!

Pertama kali merasa sambut hari guru sebagai guru. Memang best! Walaupun takde sambutan beria-ria sepanjang hari sebab budak-budak tengah exam, tapi sambutan ringkas masa perhimpunan rasmi pun dah cukup best.


Tapi ada satu je yang tak best.








AKU TERJATUH DARI KERUSI MASA PERHIMPUNAN!!!


Gila!


Tak tahu nak salahkan siapa.


Salah aku ke yang duduk tak reti diam.


Atau salah kerusi. Tapi kerusi plastik tu memang spoil pun. Lembut macam lidah. Tambah pulak berat aku memang edisi besarrr punya. Memang padan lah.


Bila pikir-pikir balik memang kelakar. Macam mana lah aku boleh jatuh ke bawah. Ikut kata saksi, kaki kerusi plastik tu terperosok ke dalam, itu yang buat kerusi tu tergolek dan aku pun gedebuk jatuh ke lantai.


Dalam sekelip mata je dah ramai orang keliling aku. Aku pulak masih blur, hairan jugak kenapa semua orang panik-panik ni, selang berapa saat baru aku teringat yang aku terjatuh dan aku bawak baby dalam perut.


Ya Allah!!


Dan dan tu jugak aku pulak panik.

Takde pikir malu ke apa dah sebab jatuh depan budak-budak, kat tapak perhimpunan, atas pentas, sempena hari guru lagi.. Ahhh! Lantakkan kalau budak-budak nak ketawakan aku. Yang aku risau sekarang baby dalam perut ni. Moga semuanya okey. Risau risau risau.


Lepas je perhimpunan, mintak permisi dari pegetua untuk ke klinik sekejap. Aku mesti pergi check up, risau kalau pape jadi pada baby. Kalau nak ikut memang aku tak rasa sakit pape, tapi baby kat dalam siapa yang tahu keadaannya.


Dan alhamdulillah...


Doktor kata baby okey.


As long as takde bleeding, Insyaallah baby okey.



Ish...cuai betul aku ni.


Ini betul-betul namanya Tragedi Hari Guru.


Hehehe.


Nanti bila anak aku tu dah reti paham bahasa, aku nak story lah cerita ni kat dia.


=)


Ohh lupa!


Kepada semua guru-guru di Malaysia,


Selamat Hari Guru!!











p/s: aku dapat hadiah sekeping kad hand made dari seorang pelajar yang selalu jugak aku marah-marah dalam kelas. Sooo terharu!!

8 comments:

  1. selamat hari guru...aduii.kerusi plastik mmg bahaye awk..hati2 ye ....

    ReplyDelete
  2. mujur takde pape..hati2 tau yong lenkali..SELAMAT HARI HARI GURU!

    ReplyDelete
  3. Aiseyh, naseb bek baby slamat.. tapikan, klakar la.. zwan tesenyum senyum baca entry nii.. HAHA

    MySuaraBlog: Pilihan Lelaki : Wanita Bekerjaya atau Suri Rumah?

    ReplyDelete
  4. Hepi B lated teachers day CIKGU..
    Se lagik..
    Selalu beringat.. jgn la jadik cenggitu lagik yerrr..

    ReplyDelete
  5. ouchhh..bahaya tu..next time extra carefull sis..huu.huu...luckly bebi n mommy ok..anyway.selamat hari guru. (",)

    ReplyDelete
  6. Selamat hari guru wan! Isk hati2... Aku dulu pun penah jatuh gk...time dh 8bln...jatuh plak kt kaki lima jalan depan opis...tau jela,kaki lima jalan putrajaya tu kan marble, baru lepas hujan lk tu...mmg licinla jalan,sekali gedebuk mak buyung ni jatuh...isk3 terus ajak hubby g check kt klinik n mc terus....syukur sgt baby xape2....alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. Selamat hari guru wan! Isk hati2... Aku dulu pun penah jatuh gk...time dh 8bln...jatuh plak kt kaki lima jalan depan opis...tau jela,kaki lima jalan putrajaya tu kan marble, baru lepas hujan lk tu...mmg licinla jalan,sekali gedebuk mak buyung ni jatuh...isk3 terus ajak hubby g check kt klinik n mc terus....syukur sgt baby xape2....alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah...yang penting baby ok dan selamat...risau lak bace.. part malu tu pikir kendian..;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...