MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, December 3, 2011

Baby Nak Keluar Dah Ke?

Tengah menahan sakit pinggang saat menaip entri ini.

Lokasi masih lagi di rumah. Belum lagi jejak kaki ke hospital, apalagi ke labour room. Takpelah, biarlah aku merasa sakit yang betul-betul sakit baru nak terjah hospital.

Siang tadi macam biasa...berjalan lagi. Kali ni dengan mak dan mama pulak. Incik suami tiada dalam senarai sebab beliau ada nun di kampung halaman. Esok baru pulang ke KL bersama mak sana.


Mak kata dia ada dapat sms dari Butik Anakku..katanya ada members card day kat semua Butik Anakku weekend ni. Jadi jom terjah Ampang Point..kat situ ada Butik Anakku. Heee.. Bab berjalan memang aku paling depan walaupun due date tinggal beberapa hari je ni. Huhu..


Konon dalam hati takde apa dah nak beli untuk baby..semua macam dah cukup. Alih-alih bila sampai kedai..tu diaaaa diskaun 50%!! Tambah lagi kalau ada member card, dapatlah lagi extra 10%. Jadi maknanya kalau baju-baju yang harga sepasang RM25 after diskaun terus jadi RM10 jek. Aku rembatlah..mak bayarkan. Heeee..Sudahnya Aidi free free dapat baju bajan tambahan dari Pah beliau sebanyak 4 pasang tadi. Rezeki kamu la anak oii.


Sebelum balik, ter lalu depan Mc D..ter nampak pulak papan iklan Prosperity Burger.


Uiiiii...tak harus ditolak ni. Tambah lagi tak lama lagi aku akan kena kuarantin bab makan minum ni, jadi harus bedal sekarang jugak prosperity burger sebelum Aidi keluar. Gituu...Jadi gumbiralah hatiku dapat makan secara heaven siang tadi.


Sekali bila dah balik rumah...baru perasan yang pinggang dah mula sakit.

Adeh..lama dah aku tak sakit pinggang ni. Last sakit pinggang pun masa pregnant 5 6 bulan dulu. Tentiba hari ni sakit pinggang datang balik.


Aishh!!

Petandakah??

Ni dah malam pun sakit tak hilang lagi.

Sampai aku rasa nak duduk pun tak selesa..nak baring pun tak kena. Berdiri lagilah hazab.

Mak kata..dulu masa beliau nak lahirkan aku...sakit pinggang adalah salah satu petanda majornya selain ada keluar tompok darah warna coklat-coklat gitu.


Huh?

Aku pun sama macam tu ke??


Kalau betul....aku rasa macam nak senyum riang sekarang ni. Hati memang tak sabar sangat nak lahirkan Aidi. Sakit pun sakitlah..aku redha.


Insyaallah..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...