MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, December 1, 2011

5 Hari Lagi...

2 Disember sudah...fuh! fuh!

Dah masuk bulan Disember dah pun. Berdebar berganda-ganda la nampaknya.

Baby masih belum nak keluar nampaknya. Setiap hari mama dengan abahnya dok pujuk-pujuk keluar cepat..heh, tidak dipedulikannya.

Jadi sejak-sejak incik suami dah ada di sisi ni, gigih la aku mengajak beliau teman aku berjalan-jalan. Nak bagi senang bersalin kata orang.

Incik suami selamat sampai KL hari Isnin malam..hari Selasa tu pagi-pagi lagi aku dah keluarkan idea nak pergi Sogo.

Sogo kau!!

Tempat yang penuh umat manusia tu jugak yang aku nak terjah. Heh.

Bukan ada apa yang nak dibeli pun..ntahlah, dah lama sangat tak ke Sogo..jadi terasa nak menziarah pulak. Hehe. Sampai Sogo awal..umat manusia pun belum ramai lagi. Jadi sorga sedikit time tu. Sempat aku rembat barut and stokin anak sikit buat tambah koleksi. Pastu makan-makan secara heaven. Agak-agak pengunjung Sogo dah mula nak meramai..aku dengan incik suami apalagi..angkat kaki la. Tak kuasa nak bersesak-sesak dengan ramai orang. Tahu je la Sogo tu..tak kiralah musim perayaan apa pun, janji namanya mega sale memang penuhlah manusia.

Hari Rabu asalnya takde plan nak ke mana. Pagi-pagi jenjalan kaki berdua cari nasik lemak and roti canai. Seronok pulak berjalan kaki berdua pepagi gitu. Macam bercinta rasanya. Muahaha! Petang sikit tentiba mama mengajak ikut dia ke Giant Hulu Kelang..nak mencari rak besi apa ntah..jadi kami laki bini ikutkan aje. Pergi reramai dengan adik lelaki and cousin sekali. Meriah gitu.

Itulah..konon asalnya taknak berjalan hari Rabu tu alih-alih bukan setakat sampai ke Giant Hulu Kelang aku meraound..sempat lagi ke Ampang Point pulak. Siap makan KFC lagi. Heh, aktiviti aku sekarang setiap hari adalah makan makan makan. Makan tak pernah nak kenyang sekarang ni. Nasib berat tak naik mendadak lagi dah. Huhu.


Semalam Khamis..

Ini best..

Aku ada rutin check up macam biasa. Setiap Khamis memang kena pergi check up. Ini check up untuk 39 minggu. Harap-harap lepas ni tak kena pergi pregnancy check up dah. Biarlah aku pergi baby check up pulak. Huhu.

After selesai check up...berjalaaannnn lagi lah aku.

Kali ni destinasi dituju adalah KLCC.

Mahu menonton filem Ombak Rindu.

Boleh??

Heh.

Mama, mak semua siap pesan..nak tengok wayang tu hati-hati..pilih seat yang tepi-tepi, senang nak keluar kalau jadi pape, masuk panggung awal sebelum panggung gelap gelita..keluar panggung bila lampu dah bukak..gituuuu pesanan orang tua kepada mak buyong yang tunggu hari ni..Heh.


Tapi serius..citer ombak rindu memang best. Eh tapi ini pada pandangan aku la. Pandangan orang lain aku tak tahu la pulak. Kalau tanya aku, aku bagi 4 bintang out of five untuk filem ni. Best!!

Lepas dah penat pusing tawaf KLCC sampai 3 4 pusingan...mulalah terasa letih. Dah pukul 8 malam baru nak terasa letih kau! Hebat sungguh penangan mak buyong berjalan.

Kat KLCC semalam aku panik jugak sekejap bila perut asik mengeras dalam satu selang masa. Aku pun tak tahu itu contraction ke atau baby yang mengeras. Untuk elakkan pape risiko, dan dan tu jugak aku ajak incik suami balik rumah. Seriau kalau tentiba sakit bersalin muncul di KLCC. Boleh bikin sejarah tu.hehe.


Hari ni...2 Disember.


Kira-kira ada 5 hari lagi sebelum sampai due date.


Incik suami pun baru kejap tadi bertolak balik ke kampung beliau di Kuala Kangsar nun..nak amik mak sana bawak datang sini. Mak sana dapat cuti 10 hari kau...nak sambut cucu punya pasal.

Hai la anak dalam perut..

Bertuah la kamu sana sini orang dok menunggu kamu lahir.


Cepat-cepat keluar ye Aidi sayang...


Love you!

6 comments:

  1. yank, kt sogo ngah sale ke..?? brg pe yg sale..?? igt nk pegi gak nie...

    ReplyDelete
  2. Betul...betul K.wan...banyak jln2...mcm saya hari jumaat before deliver sempat ke alamanda lagi...hehehe...ahad subuh alhamdulillah selamat lahir baby muharram...

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya selamat yaaaaa :D

    ReplyDelete
  4. Fisha..Sogo memang tengah Sale skrg ni.Ate bila masa Sogo pernah takde sale? Hehe..Aritu tengok yang kemain hebatnya sale bedding set la..bantal tilam cadar bagai semua tu. Ayuh mari ke Sogo!!


    Khumaera..mama baby pun tak sabar nak tengok baby...doakan semuanya selamat ya!

    Cik Ungu..baru deliver eh? Alhamdulillah..tahniah ya!!=)

    tutup mulut...aminn..thanks ya!

    ReplyDelete
  5. mommy..semoga selamat semuanya yer... kuat betol u jln2 yer? hahahahh kite nih baru 34w pon dah lenguh lemau sokmo =P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...