MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, December 13, 2009

DUP DAP DUP DAP

Serius aku nervous.

*Kenapa pulak ni? Nak kata debar nak menikah..lambat lagi nikahnya*

Adeh..minggu depan turn aku untuk mikro teaching! Gila takut!

*Aduhai..kebenda pulaknya mikro teaching tu? Mikroorganisma mungkin ramai yang tau.huh*

Errr..senang citer mikro teaching ni macam penilaian. Lecture akan nilai sejauh mana bakal-bakal guru ni mempunyai bakat dan kemahiran untuk mengajar di hadapan kelas. Masa mikro teaching tu nanti, aku kena berlakon seolah-olah aku ni cikgu bertauliah dan kawan-kawan sekuliah semua tu adalah anak murid aku. Kira macam lakonan la. Aku jadi cikgu, hang pa jadi murid. Then aku kena mengajar betul-betul la. Siap dengan rancangan mengajarnya, alat bantu mengajarnya, aktiviti kelas, set induksi bagai. Kena lengkap la sebagai seorang guru.

Adoi..

Persiapan tu Alhamdulillah..setel dah semua. Cumanya mental aku ni. Asik rasa takut jek. Kadang-kadang aku jadi neves. Ada masa aku rasa macam nak dari Tanjong Malim ni. Huhuhu..Apa semua bakal guru berperasaan macam aku ke? Atau aku sorang je over parkinson? Entahlah..

Kawan-kawan blogger, mohon u all doakan aku berjaya laksanakan mikro teaching aku pada 15 Dec ni dengan jayanya. Mintak-mintak takde la aku gagap kat depan kelas nanti. Harap-harap semua anak murid olok-olok aku bagi kerjasama padu sepadu padunya. Huhuhu..Berdoa aku lulus ujian penting untuk bergelar guru bitara.

Amin..



Tamau dapat anak murid hypernakal camni. Mintak ampun!

7 comments:

  1. saya doakan kamu! =) practice banyak kali so that hilang rasa takut tuh. goodluck!

    ReplyDelete
  2. shalin plak hujung bulan disember nie.huhu..apa pun belom buat..risau weh takut giler nak ngajar.

    ReplyDelete
  3. insyALLAH buleh..jgn riso2 sgt k..:-)

    ReplyDelete
  4. Cik Belle - tgh praktis ni...ngajar tilam, bantal, meja, kusi, dlm bilik ni..huhuh

    Shalinz - sgt takot okey saya. Gud Luck utk awk jgk..hjg disember tu x lama mana dh..huhuh

    Ayu - thanks..perlukan smgt dr kamu.huhu

    ReplyDelete
  5. memng microteaching ngn macroteaching tu menakotkan..tambh2 depan bdk kelas kdg2 byk kritik kte..tapi bt mcm biase je....kdg2 lyn je ape membe2 ngarot dlm kelas..huhu..kdg2 dierg over dr anak murid btol..lbeh pndai n proaktif..hihi..gud luck...

    ReplyDelete
  6. yong,
    gud luck..anyway, saya nak bagi tips sket. hehehe..
    make sure yong jangan ulang banyak kali perkataan 'ok'
    dulu, my lec siap kira tau bape kali setiap student sebut ok ms microteaching :p

    eh, lolipop tu saya beli kat pasaraya borong sebelah pasaraya borong SEGI. KAT jalan peel (sori, baru teringat yong tanya psl loli. jwb kat sini jer ek)

    ReplyDelete
  7. Miss Nadieya - sgt ngeri kalo kwn2 x bg kejesama yg sepatotnya..tp rasanya lecturemates saya best best blaka..huhuhu..

    Azian - thanks for the tips..bila praktis td mcm byk sebut word 'kan'. Alahai..nk kna improve ni.huhuh..Psl lolipop tu..sgt2 la berterima kasih..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...