MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Tuesday, December 15, 2009

GEMBIRA, SEDIH ,TAK BERAPA GEMBIRA DAN SEDIH

Aku ada tiga cerita. Satu cerita sedih, satu cerita gembira, satu cerita tak berapa nak sedih dan gembira. Nak baca yang mana dulu?


*emmm..takde jawapan. Nampaknya aku la kena buat keputusan.hehehe. =)*

Aku mula dengan citer gembira dulu la ek? Hehehe..

Berita gembira itu adalah...jeng jeng jeng!

Aku dan boleh contact Incik Tunang semula! Yeay!!!*tepuk tepuk tepuk*

Err..mungkin ada yang tak tahu yang selama sebulan lebih kebelakangan ni aku tak dapat berhubung dengan Incik Tunang samada melalui sms, call, mms apa la lagi, berjumpa detink-detink lagi la takde. Sebabnya Incik Tunang kena lalui sesi orientasi dan hand fon nya juga telah dirampas tanpa belas kasihan oleh sarjan misai lentik. Huhuhu..

Dan semalam aku dapat surprise sms dari Incik Tunang. *sangat teruja okey?*
Dan semalam jugak aku dapat jalankan kembali rutin harian kitorang dulu iaitu berdetink dalam telefon apabila jam menunjukkan pukul 12 malam. Hahaha..Sangat bahagia.

Okey okey..cukuplah setakat itu untuk berita gembira.

Kita teruskan dengan berita sedih pulak..huhuhuh..

Semalam tu, incik tunang cuma dapat balik sim kad telefon dia jek. Hand fon dia telah dirompak terus oleh insan yang tidak berhati perut. Kejam! Dah la buli tunang aku separuh pengsan selama sebulan lebih. Pastu sanggup pulak curi harta benda orang. Kejam kejam!!

Tapi incik tunang maintain relax jek. Beliau kata itu memang dah jadi tradisi kat kem Labuan tu. Kalau setakat kna curik telefon, kena curik duit gaji, dah biasa sangat dah. Tradisi mana ntah diorang guna. Orang zaman batu pun takde simpan tradisi bengong camtu. Huh.

Nasib Incik Tunang aku bijak pandai. Dia pakai telefon nokia cikai-cikai jek. Telefon canggih yang aku hadiahkan masa hari jadi dia April lepas dia simpan cantik-cantik dalam kotak. Sayang nak guna katanya. Dulu aku kecik ati jugak. Yela, gigih aku simpan duit untuk adiahkan dia telefon, alih-alih dia tanak guna. Simpan je buat harta. Tapi sekarang baru aku nampak hikmahnya. Kalau la dia memang guna telefon tu dari dulu, tak ke sia-sia je telefon canggih hadiah dari aku tu kena curik??? Owhh tidak! Tak sanggup aku bayangkan. Huhuhu..


Okey cerita yang ketiga. Cerita yang tatau nak masuk kategori mana. Gembira ke tak gembira? Mungkin dua-dua boleh. Hehehe..

Tengok gambar ni
.
.
.
.


Yongnana@library.rajin.com..huhuhu


Fuyooo....Yongnana at library right now!

Iye. Sila terpegun. Cik Yongnana sangat rajin dan gigih semester ini. Berumah tangga di library UPSI konon-konon untuk siapkan esaimen. *tepuk tepuk tepuk!!ombak skit....WoOoOoO*

Tapi yang tak berapa gembiranya, ini baru kali ketiga aku ke library sepanjang 6 bulan aku kat UPSI ni. Huhuhu...*malas ke rajin aku ni?*

Hahahaha...

Pen off

Daa...

2 comments:

  1. kasihan sunguh tunang kamu. tak sangka sedasyat tu ye. Nasib baik die cool je.

    Eh...rajin la tu 3 kalau kalau org malas library kat mane pon tak tau...btol tak?

    ReplyDelete
  2. Jaja - sgt kesian kan tunang saya?tp xpe...beliau sgt tabah orgnya.huhuh..

    Skrg masih di libary...bkn wat esaimen pun..berblogging je lebey.hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...