MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Saturday, December 19, 2009

KAD KAHWIN PULAK

Tadi aku bersembang panjang dengan Incik Tunang. Bersembang ye, bukan berpencak silat seperti semalam. Malam ni mood tersangat la baik. Kitorang boleh berabis sejam setengah bersembang hal nikah kahwin jek. Sangat bahagia okey.*gatai*

Macam-macam la yang kami pot pet pot pet kan tadi. Dari sepenting-sepenting hal katering sampailah ke honeymoon nanti nak bawak bape bijik beg pun boleh jadi isu berbangkit. Huhuhu...Dan malam ni aku nak tulis entri tentang kad kawen la pulak. Sebabnya aku pun memang tengah menyervey nyervey kad kawen ni. Elok la kalo kita sharing and caring together gether. Huhu.

First sekali, aku merasakan *wah perkataan* yang aku tidaklah perlu berabis ringgit banyak sangat kat kad kawen ni. Sebabnya aku dapat rasakan kad kawen biasanya akan mengakhiri riwayatnya dalam plastik sampah. Paling kuat pun, beliau akan duduk berkepuk dalam dashboard kereta sampailah satu masa yang tidak pasti. Jarang aku nak dengar orang simpan elok kad kawen bagai menatang minyak yang penuh. Mungkinlah ada, tapi tak ramai. Jadi, aku amik jalan tengah untuk pilih kad kawen yang murah tapi santek. Ada ke?

Aku tengok sekarang ni pun ramai yang dah DIY kad kawen sendiri. Sangat la kiut. Aku sendiri pernah berangan nak DIY kad kawen sendiri. Pastu tepek gambar katun bajet comey aku tu. Fuh, pasti kiut miut. Tapi bila pikir pikirkan aku ni takde kemahiran bab design design kad ni, Incik Tunang pun tak bape pandai. Maka hajat tu dilupakan. Macam susah pulak nak DIY ni. So better aku cari yang ready made sudah.

Dan setelah sekian lama mengumpulkan design-design yang berjaya menawan kalbu, malam ni izinkanlah aku menepek sekeping dua tiga pat lima nam keping gambar kad kawen yang berjaya memenangi hati aku.


tada..
.
.
.
.
.
.
.
.
cantik. My ibunda vote yang ini.


Aku suka yang mcm ni. Guna konsep huruf kat tgh tu. Kalo kad aku nanti boleh jadi A&W. Wah! Yummy!


Yang ni sesuai dgn konsep majlis belah Incik Tunang. Songket warisan kita..huhu


Ini konsep hitam itu perilys...*ntah btol ke x eja tu.bukan Perlis Indera Kayangan tau*


Amacam? Okey tak?

Mesti ada yang kerut-kerut dahi kan?

Jap jap, biar aku explain satu-satu. Hehehe

Empat design kad kawin kat atas ni aku amik dari thekadkahwin.com.

Harga sangat la murah bagi orang kawen konsep JIMAT macam aku ni. sekeping cuma 35 sen. Tapi minimum order 1000 keping kalau tak silap aku. Sesuai untuk mereka-mereka yang mahu sharing kad kawen dengan belah satu lagi. Kalau bahagi dua baru seratus lebih sorang. Sangat jimat kan?

Untuk keterangan lanjut, sila la layari laman sesawang yang ter link kat atas nun ye.

Owh ada lagi

Jap jap..nak upload.
.
.
.
.
.
.


Mcm biasa la, aku suka konsep huruf pangkal nama kat tgh2 kad tu.



Yang ni pun unik. Suka jugak ni.


Ha, dua yang atas ni pulak kad kawen dari ekadkahwin.com. Sila klik okey.

Pun cantik jugak kan? Owh sungguh aku rambang mata sekarang ni.

Harga sama macam yang atas tu. 35 sen untuk 1000 keping. Kalau amik 500 keping, harga naik skit jadi 55 sen per keping.

Ada tak yang musykil nape pilihan kalbu aku sumer kaler black and white? Apa dah takde kaler lain ke Cik Yongnana oi?

Owh sabar-sabar..

Aku saje je pilih warna ni semata mata untuk berlaku adil dengan Incik Tunang. Disebabkan kami sepakat untuk share kad kahwin, maka adalah amat tidak adil sekiranya aku meroyan mahu kad kawen aku ikut theme kaler aku sahaja. Apa pulak kata famili dia nanti? Owh aku kena mula belajar bertolak ansur, ber give and take dalam segenap sisi mulai sekarang. *huh semalam bersilat tak hengat takpe pulak??*

Maka jalan tengahnya adalah pilih warna hitam putih. Aku tak kecik ati, dia pun senang hati. Sebab hitam putih adalah warna selamat. Cantik pun ye jugak. Yang penting sudah mendapat kelulusan penyimpan mohor besar raja raja lingam kat umah tu.

Sila la tau bahawa ibunda saya masih tidak boleh menerima hakikat warna hitam sudah menjadi trend perkahwinan masa kini. Sangat tidak boleh!

Tapi kad kahwen diluluskan..

Syukur..

Hmmm..tolong la vote mana satu kad yang kamu paling mahu sampai dalam peti mel rumah kamu Mei nanti?=)

6 comments:

  1. cantek dan murah.hihi.saya suka kad no.3 - yg songket tuh. hihi. maybe boleh alter sikit letak konsep huruf pangkal name tuh.. =)

    ReplyDelete
  2. saye pn pnah terpikir nk wt kt Jentayu Design tu, tp pk2 blk, nk DIY je...mem saye volunteer nk design kn...he3

    ReplyDelete
  3. dlu dok berangan nak kad hard cover, tp bile pkir lik kite berabis duit, org dok buang je..watpe kan?yg penting org dpt tgk nama pantin, tarikh n peta..

    tp ade bace kt ne eh, kad kawin tu 1st impression on our majlis, so jgn cincai sgt la sbb parents sy pnah dpt yg fotostat nye.. diorg rase cam xikhlas je nak jemput. so watpe nk g kan?

    ReplyDelete
  4. CiK Belle - Bagus tu idea awk..akn dipikirkan.

    Yanie -bestnya ada member nak DIY kan kad kawen..bertuah awk.=)

    Faratul - huhuhu..yg fotostat tu mmg xleh nk maaf la.Itu bukan lg jimat..tp KEDEKUT. huhuhu...

    ReplyDelete
  5. Jaja - no. 2 santek kan? Moden kotemporari gitu..huhuh..memandai je bg konsep.heheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...