MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, December 31, 2009

KRONOLOGI 2009..SAYONARA.

Rasa macam baru je lagi aku terjerit pekik tengok bunga api meletop letop dengan cantiknya masa sambutan tahun baru 2009 dulu. Dan sekarang tinggal kurang lebih 7 jam je lagi untuk aku tengok bunga api yang meletop tinggi meraikan kedatangan tahun 2010 pulak. Pantas sungguh masa tu berlari. Kalau masok lawan lari mungkin boleh juara. Hehehe..

Dan entri ini merupakan entri terakhir aku untuk tahun 2009. Jadi aku mau mengimbas kembali kenangan-kenangan indah yang telah berlaku dalam hidup aku sepanjang tahun 2009 ni.


Alkisah maka tersebut lah kisah....

Tayibbb...


=)


Januari 2009..

Buat pertama kalinya keluarga incik tunang *masa tu incik boipren* membuat kunjungan muhibah ke kampung halaman aku. Biarpun sekadar kunjungan biasa tanpa diiringi dengan dulang-dulangan, cincin belah rotan, pantun berkerat-kerat bagai, tapi aku terasa sungguh bahagia. Sekurang-kurangnya aku tahu hubungan aku dengan incik tunang direstui keluarga.

Owh gambar takde, tak sempat nak snap sekeping pun sebab aku dikuarantinkan di dapur. Hanya boleh keluar bila dipanggil. Hehehehe..


Mac 2009..

Selalunya bila aku bukak topik bertunang mesti Incik Tunang buat-buat reaksi macam tak berminat. *iye, memang aku yang keluarkan idea nak bertunang tu. Sila jgn gelak*. Tapi entah kenapa ada satu malam di bulan Mac aritu, Incik Tunang tetiba bersetuju untuk bertunang. Sampaikan aku kena tanya berkali-kali untuk pastikan yang aku tak salah dengar. Dan jawapannya tetap sama. Beliau bersetuju untuk ikat janji.

Weehooo!!

Im going to be officially booked by him!


Mei 2009..

Im being promoted! Alhamdulillah.

Owh lupa, dulu aku hanyalah seorang juruaudit di sebuah firma audit yang kecik jek. Gaji pun ciput jek. Sape-sape yang pernah jadi external auditor tahu lah camne keje auditor ni n betapa tak setimpalnya gaji dengan keje yang diberi. Huhuhu..

Tapi Alhamdulillah..Aku dinaikkan pangkat. Dari junior audit ke semi senior audit. Gaji pun naik la sikit. Sikit jek, tak banyak. Neway thank to ANZ!


Jun 2009..

Majlis indah itu...boleh rujuk entri *Ini Entri Basi* untuk keterangan lanjut. Heheheh

Apapun aku sangat bersyukur selamat menjadi tunangan insan terbuchuk dalam kalbu.

Selang beberapa hari lepas bertunang, aku dapat satu lagi berita gembira. Permohonan aku untuk amik Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) diterima!

Sekali lagi weehoo!!

Orang kata ini rezeki orang bertunang. Alhamdulillah..


Julai 2009..

Aku terpaksa letakkan jawatan aku di ANZ untuk memulakan kehidupan sebagai pelajar semula di UPSI, Tanjong Malim. Duduk menyewa dengan kawan-kawan, pergi kelas-balik kelas, makan nasik bungkus, tido atas toto, berpeluk cium dengan nota dan buku-buku, begitulah layaknya kehidupan seorang bakal guru. Huhuhu..


September 2009..

Pertama kali beraya sebagai tunangan orang. Seronok jugak rupanya. Saling kunjung mengunjung sambil membawa rombongan yang boleh tahan besar. Hahahaha...

Apapun ini merupakan sambutan hari raya aku yang terakhir sebagai Cik Wan Nor Fadzlina..Tak sabar nak tunggu detik main O som undi balik kampung dengan Incik Tunang. Time tu dah jadi Incik Suami. =) *gatai*


November 2009..

Saat sedih bila terpaksa berpisah jasad dengan Incik Tunang. Incik Tunang terpaksa ke Labuan untuk berkhidmat sebagai penampan musuh negara. Aku nak nyanyi skit untuk Incik Tunang..

Perwiraaa...
Dikaulah pujaan hati penghibur kala sunyi...
Pergilah berbakti..membela pertiwi..

Perwiraaa..
Janganlah kekanda bimbang untuk pergi berjuang...
Andainya kau gugur...
Jasamu dikenang...

lalalalal..*x hengat lirik.hehehe*


Disember 2009..

Menjalani hidup seperti biasa. Menanti dengan penuh sabar kepulangan Incik Tunang. Rasanya tak sempat nak bersoping membeli barang-barang hantaran termasuklah cincin kawin dengan Incik Tunang. Tapi takpela, CNY nanti pasti ada jualan jumbo lagi. Bersabarlah wahai hati.

Buat masa ni aku mahu tumpukan perhatian lebih terhadap study aku yang cuma berbaki beberapa minggu je lagi. Gigih menyediakan diri untuk bergelar guru bitara tahun depan.

Esok bermula la episod baru dalam hidup. Ada yang kata its just the another day, tapi bagi aku hari esok seakan akan membawa cahaya baru dalam hidup aku.

Aku tak berani nak meramalkan apa yang akan berlaku sepanjang tahun 2010. Berdoa semoga semuanya baik-baik jek.

Selamat tinggal 2009 tahun yang penuh dengan kenangan.

Selamat datang 2010 tahun yang memungkinkan seribu kebahagiaan.


"SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!!"

2 comments:

  1. wah..mengikut kronologi gtu percintaan unik yong nana..eh silap cikgu yong.hik hik..ala..pointer shalin ciput jer..3.51.hohoho..malas sangat stadi padan muke..tapi takpe...yang penting kite dapat posting kan?

    ReplyDelete
  2. btol tu Shalin..pointer bape pun tetap posting..gaji sama jugak.hehehe..neway congrats!3.51 tu kira byk dah bg saya..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...