MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, December 6, 2009

PENGANTIN MENYANYI

Pengantin menyanyi...boleh?

Dulu aku dan incik tunang pernah la borak-borak pasal atucara majlis persandingan sebelah aku nanti. Macam-macam acara ada dalam kepala kami. Antaranya:

1. Silat
2. Acara tabur gula-gula untuk tetamu cilik
3. Tiada sebarang acara karaoke maraoke TAPI
.
.
.
.
.
Sang pengantin mahu MENYANYI!


Hahahaha!!

Aku punya idea..dan Incik Tunang bersetuju on the spot. Siap bleh kuarkan terus 1 tajuk lagu yang akan dia nyanyikan. Lagu apa?? Rahsia..Yang pasti beliau mahu lagu rock kapak. Hahaha..

Tapi aku dah pesan, sila nyanyi lagu yang liriknya kena dengan majlis perkahwinan. Jangan gatal nak nyanyi lagu 'Akulah Kekasihmu' even lagu tu merupakan siulan harian beliau. Tengok tajuk lagu memang dah abis syahdu dah..cuba tengok lirik..


Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
Memberi cinta untukmu sepenuh hati
Ia akan menyesal suatu hari nanti
Apabila ia mengetahui
Kekasihmu ini ingin kembali

Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
Walau beribu bisik pujuknya merayu
Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
Sejak ia mengetahui
Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih

Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
Andai dapat bersama untuk selama-lama
Hanya untuk menyayangimu
Hanya untuk bercinta lagi
Andai engkau berduka
Aku yang pertama di sisi
Andai engkau bahagia
Akukan terus berdoa
Semoga suatu masa
Pintu hatimukan terbuka
Dan kita akan kembali
Bercinta lagi

Aku akan kembali
Walau jalan berliku
Kernaku kekasihmu
Hingga ke akhir hayat

Huh. Totally out of mood.

Jadi kepada bakal-bakal pengantin yang teringin nak menyanyi pada hari bahagia nanti, sila kaji dulu lirik lagu anda. Gali dalam-dalam bak kata Kak Ogy Ahmad Daud. Huhu. Jangan bantai tengok tajuk jek.

Err..tips di atas juga boleh diaplikasikan untuk memilih seleksi lagu yang akan dimainkan sepanjang majlis indah anda. Sila pastikan lagu-lagu yang berkumandang bukan lagu-lagu orang patah hati, lagu sang lelaki tunggu orang menjanda, lagu lelaki buaya darat mau berkawin dua tiga, tolong ya...lagu itu memainkan peranan penting. Susah-susah sangat pasang je lagu-lagu kahwin sepanjang majlis. Aura akan lebih terasa. Hehehe..

Owh berbalik kepada cerita asal aku tadi. Pengantin menyanyi..okey ke?

Kalau okey, maybe si bride pun ingin men sumbang suara sama. Pastu wat duet pulak. Hahaha..

Kalau gini la gayanya....mungkin kena tukar doorgift la. Bagi PAYUNG!

*Paham tak maksud saya??=)

1 comment:

  1. saya rasa tiada masalah. Yang pasti, memang orang takkan hamuk pengantin.. kan raja sehari :) menjunjung perintah :P

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...