MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Sunday, December 20, 2009

INI ENTRI BASI

Yup. Ini Entri basi. Ceritanya sudah berlalu lebih 6 bulan pun. Tapi aku tetap nak post jugak entri ni. Tak kiraaa!!! *huh*

Ini entri tentang hari pertunangan beta..Hahaha. Sangat indah rasanya bertunang ni. Dilayan macam ratu. Orang lain sibuk ke depan ke belakang ngemas umah, aku dilarang buat pape. Sila duduk diam-diam tunggu mak andam sampai. Hehehe..

Aku tak nak tulis panjang-panjang la entri kali ni. Kita layan gambar je la ek?

Layannnn!!!


Amaran!: Entri ini mengandungi manyak gambar-gambar muka orang yang sama. Sila sediakan beg plastik ataupun baldi siap-siap, takut ada yang muntah hijau! Hahaha...



Pucat gila muka aku. Time ni kemain ramai kerumun tengok aku sedang bertukar menjadi santek. Hehehe..Err..kemeja yg aku pakai tu adalah kemeja arwah tok aku. Sangat sentimental...



Tada!! Kan bertukar menjadi santek tu. Huhuhu..ntah tang mana santeknya Cik Yongnana oii..Jangan nak perasan. *huh*



Posing-posing dalam bilik yang bersepah. Sila abaikan botol susu yang ada kat kepala katil tu. Hehehe..


Adoiii...gumuknya saya..


Teka mana satu Incik Tunang saya? Yang berbaju belang kah? Yang berbaju kotak kah? Atau yang berkopiah putih cuba melarikan diri itu? Hehehe..ke incik motor itu? Aiyakk!


Inilah masa indah itu. Parkinson tak hengat aku time ni.


Selamat sudah. Tersengih bersama bakal ibu mentua. Oh Wan sayang makcik muah muah!!


Antara insan-insan tersayang. Mak, ini bukan gambar kandid. Sila tengok Incik Kamera.


Lauk pun nak abis dah. Glamer betul majlis aku. Ramai orang datang. Hehehe


Sebahagian rombongan lelaki. Ya jemput makan semua..tambah nasik lagik. Errr tambah nasik jek. Lauk dah abis. Hehehe


Tada!! Inilah Incik Tunang saya. Ai bang, makan pun berpeluh ke? Nebes ek? hehehe


Omaigucci!! Ada sesi bergambar berdua-duaan rupanya. Sudahlah tak reti posing. Gelak ketawa je la sudahnya. Huhu


Incik kamera tu suruh buat-buat sembang. Aku bleh tanya kat Incik Tunang.."nak sembang apa bang?" Hahaha..*mmg tak reti berlakon*



Apalah yang digelakkan Incik Tunang tu...ketawa sampai keluar abis tulang-tulang pipi dan gusi. Haih. Tunang saya..tunang saya..


Owh gambar ini memang terpaling lawak. Hahahaha..Camne boleh dua-dua bagi memek muka yang sama ni? Suratan atau kebetulan?? hehehe


Perghh!! Kalo kurus skit mesti macam primadona. Fuh


Aku nampak suwit kan dalam gambar ni? Owh anggap je la itu semua kamera teknik. huhuhu


Sesi bersembang-sembang sambil minum teh sebelum mereka berangkat pulang. Wah, gubahan hantaran saya nampak cantik dalam gambar ni. hihihihi


Gubahan hantaran buatan saya lebih cantik kan?? Hehehe..sila abaikan kain saprah yang berlainan bentuk itu. Ini semua salah pekerja kedai itu. Mak mintak saiz pat segi..dia p bagi yang bujur. Failed!



Antara doorgift yang diberikan kepada tetamu. Kotak pink ber love love itu mak beli di Korea okey? Sangat terharu..mak p Korea cari kotak doorgift saya. =)


Ini pun doorgift. Dalam paper beg ni ada kotak dan coklat seperti gambar di atas, dan juga 2 bijik cupcakes sedap. Gambar x sempat nak capture..Lupa. Heheh


Dan ini adalah tanda yang aku sudah di booking oleh Incik Tunang.. Menantikan saat diijab kabul pada 4 June 2010.. Doakanlah kami ek.


Terima kasih kerana sudi membuang masa melayan gambar-gambar basi aku.

Sekian

Daa

=)

3 comments:

  1. wah..bestnya...huhu..shalin pun tentibe tingat time tunang ari tue..sangat indah..huhu

    ReplyDelete
  2. Shalin- best kan?mau diulang sekali lg rasanya..hehehe

    ReplyDelete
  3. haii awak.. meriahnye majlis tunang awak. :) selamat menempuh alam pertunangan yer.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...