MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Friday, February 19, 2010

AKU MAU KURUS

Majlis makin mendekat, badan maintain membulat. Haih!

Famili semua pun dah risau bila tengok bentuk badan aku yang masih tak berbentuk...kata orang puteh, straight to the point, takde lekak-lekuk. Huhu.

Bila la aku nak merasa berbadan berbentuk ni. Bukanlah apa, dalam hati tu teringin la jugak kan? Tengok orang lain santek je pinggang ramping, leher jinjang, kulis mulus tulus...Aku? Hmmm telan air liur je la.

Majlis tinggal kurang lebey 3 bulan je lagi. Maka aku rasa elok la aku menggigihkan diri ber diet.

Owh cakap pasal diet, mak aku ada belikan aku benda ni.


err rasa mcm dah rotate dh pict ni..tp nape senget lagi?huhu


Citernya gini, sebelum ni mak ada janji nak sponsor belikan JDM5 sebanyak 3 kotak *sbb nak harga murah*. Mak memang sungguh-sungguh nak aku berdiet la kononya. Aku on jek, lagipun aku memang pernah minum JDM5 tu sblm ni. Tapi bila dah abis sekotak, aku pun stop gitu jek..takde beli-beli lain dah sebab benda tu mahal. RM200 sekotak beb. Dalam tu just ada 20 paket jek. Kiranya sepeket tu harganya RM10! Huhu..

Tapi JDM5 ni memang berkesan la aku rasa. Aku yang dulu minum sekotak *tu pun kdg minum kdg tak* pun boleh turun dalam 3-5 kg. Kalo btol-btol disiplin memang boleh selim la.

Tapi baru ni time mak nak belikan JDM5 tu, kakak owner kedai tu macam tak suggest plak dah. Dia kata aku takla gemuk sangat-sangat *wink wink wink* sampai cecah 100 kg, so tak perlu la minum JDM5 tu. Mahal kata kakak kedai tu. Aku pun macam heran, kakak kedai ni tak suka ke kitorang beli benda mahal-mahal dari dia? Huhuhu

Pastu dia suggestkan minuman mcm dalam gambar kat atas tu. Produk selim badan dari ATIKA BEAUTY. Aku tak pernah try sebelum ni, tapi kakak tu kata produk ni pun ok. Harga sebotol RM50 hengget. Sebotol tu cukup utk sebulan guna. Minum 2 kali sehari *dh mcm ubat dah*. Time period tak perlu minum.

Aku cuma sempat minum sekali je lepas balik-balik dari beli aritu. Esoknya aku period, maka kna stop kejap la dari minum. So aku tak dapatlah nak bagi testimoni lagi. Cumanya semalam aku dah mula buang air besar versi air tu. Itu tandanya minuman diet sedang memainkan peranan beliau dengan menyahkan lemak-lemak tidak berguna dalam badan ni. Huhu..

Kepada kawan-kawan bloggers, kalau ada sape-sape yang penah guna minuman diet ni, tinggalkanla testimoni. Atau sape-sape ada cadangan produk lain nak guna untuk kecik kan badan aku ni pun dialu-alukan. Huhu..

Errr..mak pun ada belikan ini.




Huhuhu..mak kata dah nak kawen-kawen ni blaja la minum benda-benda seangkatan dengan ini. *malu*

Err tapi Pearl ni bkn untuk orang kawen je kan?kan?kan?

*malu lagi*

14 comments:

  1. nak kurus jgk..penah try NH detox tu..bli satu kotak..tapi bnyk lagi..tak tahan sakit perut je..=(

    ReplyDelete
  2. tu la Mrs Drac..mkn ubt kurus mmg asik nk memerut jek..tp nk wat camne, dah itu je jalannya nk buang lemak-lemak x berguna selain dr berpeluh..huhu

    ReplyDelete
  3. wow...slmt berdiet...sy awal2 je semangat nk diet...tp skang,hampeh...snang ati nk kwin kot...hu3

    ReplyDelete
  4. ryna dulu sblm kawen pun berangan mcm tuh..tp sbb x kuat semangat..lantak kan ajer..dah 2 berisi je la masa kawen..haha..caiyok2 tau!

    ReplyDelete
  5. sis...selamat berdiett yeh...org2 nkkawen ney kene pasang badann :D hua3

    ReplyDelete
  6. Huhu..selamat selamat..ni yg wat lg neves ni..owh Tuhan..kuatkanlah smg hambamu ini..aminn..

    ReplyDelete
  7. Dear, cuba :-
    1. jangan makan nasi
    2. Ubah cara memasak
    3. Minum air masak dengan banyak
    4. Kurangkan garam dan gula (jangan amik air bergula)
    5. Sentiasa makan dengan kerap. Tapi bukan makan nasi. Makan salad, esp. tomato.

    Dalam 3 bulan, kamu akan kurang atleast 7-8kgs. ikut experience saya la :) but i know you can do better :D GO !!!

    ReplyDelete
  8. xORA - Wah..tips yg sgt berguna..kamu dh mcm penasihat dlm Big Loser dah..heheh..baik baik..Cik Yongnana akn cuba sedaya upaya menurut tips2 kamu..Thanks Xora!!=)

    ReplyDelete
  9. chaiyok2 wan.. akoo taw ko mesti buley ounyer.. haha.. samer la kiter.. mak akoo pon da bising2 biler akoo nk slim.. siap suggest mayfair lagik.. mak.. kalo sonsored ok la.. kalo sendirie, tak ya la~

    ReplyDelete
  10. dear..
    try blog2 mereka-mereka yg berdiet ni..mybe boley dpt inspiration from em..

    http://deheartyku.blogspot.com/
    (minuman excelerade yg bloggers ni minum mybe berkesan)

    http://pfs6450.blogspot.com/

    http://einz2shape.blogspot.com/

    gudluck on dieting..
    we were on the same track..
    nk lose weight..ehehee

    ReplyDelete
  11. ayschaanur - Hi Dear! Thanks atas info yg sgt sgt berguna itu..terharu sy..huhu

    ReplyDelete
  12. Iwa - baru try...x nampak sgt lg.huhu..tp kamu mmg dh kurus la iwa..duta JDM5 ek?hehehe

    ReplyDelete
  13. hhhahhaha.. da lama stop.. tp nak minum balik la.. nk 55 kg

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...