MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Thursday, February 25, 2010

KEHILANGAN...

Assalamualaikum sayang..
Mak Yong ni..
sayang kenal tak Mak Yong?

Comel..
Bilalah agaknya Mak Yong dapat tengok wajah Comel.
Rasa macam lama sangat nak tunggu middle of May.
Comel tahu tak, setiap hari Mak Yong tunggu comel lahir ke dunia ni.
Tiap masa Mak Yong pikir adiah apa nak beli untuk comel bila lahir nanti.
Owh..Mak Yong sangat rindukan comel.
Comel jangan nakal-nakal tau dalam perut ibu.
Comel anak yang baik kan?
Cayanggg dia!

Mucuk mucuk Mak Yong..
Ramai yang kata mucuk ni baby boy.
Betul kan?
Iye..Mak Yong pun rasa mucuk ni baby boy.
Mak Yong dah berangan nak belikan toys banyak-banyak untuk mucuk.
Mucuk nak apa? Kereta? Pistol? Teddy? Games?
Semua pun Mak Yong akan cuba belikan.
Mucuk kan anak buah pertama Mak Yong..mestilah Mak Yong sayang sangat sangat.

Baby tau tak,
Semalam Mak Yong ada borak-borak dengan ibu Baby.
Kami sembang tentang hospital tempat Baby akan dilahirkan nanti.
Ibu kata Baby akan dilahirkan di Hospital Ampang..
Wah..tak sabarnya.

Manja nak tengok tak gambar ibu?
Inilah ibu Manja...gambar ibu dengan Paksu Baby.
Owh semalam besday Paksu tau?
Kami pergi makan-makan..
Baby pun ikut sekali..tapi duduk diam-diam dalam perut jek.hehe.






Tapi.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hari ni....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Mak Yong dapat berita Baby dah 'pergi'.
Baby dah pergi jauh tinggalkan kami.
Yang tinggal cuma jasad Baby dalam perut ibu.

Sayang tahu tak,
Mak Yong sedih sangat.
Sepanjang petang Mak Yong nangis.
Sekarang pun masih sedih.
Pasti ibu dan ayah Baby lagi sedih.


Tapi tak mengapa.
Mak Yong tahu Baby akan tunggu Ibu dan Ayah di syurga.
Mak Yong pun berharap sangat untuk jumpa Baby di syurga.
Moga-moga diizinkan Allah S.W.T


Sayang Mak Yong.
Moga Sayang damai di sana.
Ketahuilah kami semua di sini sayang sangat pada Baby.
Sampai bila-bila pun Mak Yong takkan lupakan Baby.
Kalau ditakdirkan Mak Yong punya anak sendiri pun..
Mak Yong tetap takkan lupakan Baby.
Promise...


*Al-Fatihah buat anak saudaraku yang meninggal dunia di dalam rahim ibu pada 24 Februari 2010 pada umur 6 bulan setengah. Al-Fatihah.*

10 comments:

  1. al-fatihah... ima pun turut nangis bila bc entry ni... semoga nana n famili tabah hadapi dugaan ini...

    ReplyDelete
  2. Takziah dan Al-Fatihah. Di Syurga tmptnya nanti..

    ReplyDelete
  3. salam
    takziah
    sm kes dgn kwn sy
    sedih sgt tgk org yg kehilangan baby dlm perut ni
    moga ibu dan ayahnya tabah

    ReplyDelete
  4. takziah wan, tetibe shigim terigt pada arwah adik shigim jgk meninggal dunia dlm kandungan mama shigim yg baru 6bln... al-fatihah..

    ReplyDelete
  5. takziah wan..i feel sorry 4 u dear..

    ReplyDelete
  6. Thanks kawan-kawan..arini perasaan mmg lain sgt..air mata asik nak ngalir jek. Even x pnh tgk rupa baby tu lg pun tp sedih tetap terasa..tido pun mimpi meracau racau..ni yg terjaga ni...

    already 3.00 am rite now.

    ReplyDelete
  7. :( takziah awak..Inalillah.. sabar ya.. :(

    ReplyDelete
  8. takziah..mmg sedeh tp Allah lebih mengetahui apa yg terbaik..sabar yer..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...