MENARIK KALI INI...*KLIK UNTUK TAHU*

Monday, February 1, 2010

DIY KAD KAWEN...MAMPU KE?

Penat betol weekend lepas. Semuanya gara-gara kursu Bina Insan Guru yang aku kena pegi. Owh bukan setakat kena pegi, tapi WAJIB pegi. Kalau tak pegi mau aku tak dapat jadi cikgu nanti. huhu. Apapun kursus B.I.G ni sangat-sangatlah best. Aku kagum dengan En. Aziz, fasilitator yang conduct program ni. Beliau sangat hebat. Beliau ajar aku banyak benda dua hari ni. Beliau jugak berjaya buat aku menangis sedu-sedan tanpa malunya dalam dewan SITC tu. Huhu. Hmm..aku ni memang tak suka bergambar, makanya takdelah banyak gambar yang dapat aku haplod. Cuma ini jek.
.
.
.
.


Rantai keluaran terbaru...emas berkarat karat.hahaha..


Owh ini dia b2b and bridemaid to be..ermm gumuk giler!


Tapi penat-penat aku ber BIG tu pun aku masih sempat mengupdate sesuatu untuk wedding aku. Apa dia ek?
.
.
.
.
.
.
.
.
Tada!!!

KAD KAWEN!

Ntah mana datang semangat kobar-kobar untuk men DIY kad kawen ni ntahlah. Idea ni semua timbul bila aku buat design penanda arah aku aritu. Berbekalkan gambar "love' merah menyala dup dap dup dap tu, aku mula create cover kad kawen aku. Pastu mula godek-godek kata-kata undangan pulak, then part yang paling hazab adalah untuk membuat peta lokasi umah pengantin. Perghh! Aku ni memang makhluk zaman algraria la. Orang lain dah terer wat benda-benda ni guna photoshop la, ilustrator la, aku tetap kuno...guna word jugak. Hadoi..

Tapi berkat kesabaran aku menempuh rintangan, maka terhasillah ini.
.
.
.
.


Hahahha..bila tgk berkali-kali mcm kelakar pulak.hadeh la..

Aku dah try print dah pun. Okey memang okey tapi besar sangat. Kad bersaiz A4 lipat dua. Besar kan?

Huhuhu..tamau la aku besar-besar gitu.

Pastu aku duduk menung-menung lagi. Pikirkan cara dan idea camne nak buat kad saiz kecik sikit. *sungguh aku ni lembab sikit bila kena berkretip kretip ni*. Sbil dok menung-menung tunggu idea jatuh dari langit tu, aku chatting-chatting la dengan bridemaid aku. Owh beliau sungguhlah angle arini sebab berjaya bagi satu idea bernas untuk buat kad. Guna Microsoft Publisher!

Adehla..nama aku bengong tak terpikir benda ni. Ish ish ish. Dapat je idea, aku terus buat. Berbantukan incik google dan cik minda aku, sudahnya terciptalah design ini.

.
.
.
.
.
Cover la kononya ni.hihi


Bahagian dalam..kata-kata undangan dan doa buat pengantin


Peta lokasi bersaiz hampir A4.

Hmm..ini kira dah abis kretip la bagi aku ni. Kalau suruh buat lagi bagus memang nan ado la. Makanya sekarang tibalah masa untuk aku membentangkan hasil keje aku kepada penyimpan mohor-mohor besar raja lingam kat umah tu. Dah mereka penaja utama majlis bajet indah aku ni, maka segala keputusan harus dapat persetujuan mereka terlebih dahulu. Nak tengok design mana yang lebih okey. Tapi aku suka design yang second tu. Ala, aku suka ke tak suka ke, dua2 pun aku jugak yang buat. Hahaha. Hmm..nak tunggu balik umah, lambat lagi, emel je sudah sementelah abah aku pun dah sangat mahir berfesbuk sekarang. Takkan bukak emel pun tak reti ye tak? hehehe..

Hmmm..kalo lulus nak kena pikir tentang kertas, envelope, n tempat print pulak kan? Any idea best x dear??

=)

7 comments:

  1. wahhhhh cikgu..sempat update penat2 pun.hehehe.btw,cantik lah kad tue,mesti ur mon n dad puas hati!

    ReplyDelete
  2. Cikgu Shalin - Nak kawen punya psl..BIG x BIG, kepala tetap ingt hal nikah kawen jugak.huhuhu..

    ReplyDelete
  3. oklatu..menjd jugak even kate tak kretip..

    ayu ni,lg la hampes bab wat bnda2 tu..huhuhu..

    ReplyDelete
  4. Ayu - jeles kan dgn insan2 kretip ni..setakat nak DIY kad ni petik jari jek..yg kita ni mcm separa pengsan buat menda alah ni.huhuh

    ReplyDelete
  5. wah.. tahniah coz berjaya men-design own invitation card. saya pun design sendiri je..dah siap pun. Hehe.. After dis, u hantar kedai printing untuk diperbanyakkan. Discuss la dengan owner kedai tu mcmana nak kira harga nya.

    ReplyDelete
  6. Miss Shareeda - kalo print kat kedai bape ye kosnya?ingt xmau guna kertas tebal2 pun..tebal skit dari A4 pun dah ok dah..

    ReplyDelete
  7. salam kenal2 bride to be. bagusnye DIY kad kawen.. ini utk semua jemputan ke.. kagum arrrr

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...